Artikel

Olga Ravn modtager Politikens Litteraturpris

25-02-2021

Stemmerne er talt op, og Olga Ravn modtager Politikens Litteraturpris 2020 for sin roman MIT ARBJEDE.

Artikel

Ursula Andkjær Olsen og Niviaq Korneliussen er nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2021

25-02-2021

Ursula Andkjær Olsen er nomineret af Danmark for MIT SMYKKESKRIN og Niviaq Korneliussen er nomineret af Grønland for BLOMSTERDALEN. Modtageren af Nordisk Råds Litteraturpris 2021 bliver afsløre d. 2. november.

Quiz

QUIZ: Test din læringsstil

24-02-2021

Vi lærer forskelligt, og den fortrukne læringsstil kan variere både fra person til person, fra opgave til opgave og fra dag til dag. . Test din læringsstil her!
Artikel

Fotografen, der bidrog til, at samarbejdspolitikken kollapsede

23-02-2021

Hitlers fotograf er i Danmark i 1943, hvor han tager flere hundrede farvefotos landet over. Hans besøg falder tilfældigvis sammen med augustoprøret, der er den mest dramatiske periode under besættelsen. Vi spurgte forfatteren til bogen ’Hitlers Danmarksbilleder’ Morten Brink Iwersen, hvad der havde overrasket ham mest ved arbejdet med bogen.

Anbefalinger

Læs Lars Kjædegaards nye roman LANG DAG MAND her

23-02-2021

40 bøger på 40 år. En af Danmarks mest populære krimiforfattere, Lars Kjædegaard, fortæller om sit liv i bogen LANG DAG MAND. Læs den lige her.
Interview

Salman Rushdie om ny roman om USA: ”Mørket er her stadig”

23-02-2021

I Salman Rushdies QUICHOTTE rejser en mand tværs over USA i jagten på sin drømmekvinde, som han kun har set gennem fjernsynsskærmen. Rejsen bliver et møde med et splittet og ødelagt land, som muligvis kan reddes af kærlighed.

Interview

Christian Dorph om rekviem til sin far: ”Jeg ville prøve at løse gåden om ham”

23-02-2021

I sin hidtil mest private bog skriver forfatter og digter Christian Dorph om sin afdøde far i et forsøg på at rekonstruere minderne og sætte stumper sammen.

Interview

Anna Fiske udgiver bog om skolestart: ”Det er vigtigt, at man føler sig tryg”

23-02-2021

At starte i skole er en kæmpe milepæl for børn og deres forældre. Anna Fiskes bog HVORDAN BEGYNDER MAN I SKOLE? giver gode råd og tryghed til at klare overgangen, for det er jo umuligt at være ekspert i noget, man ikke har prøvet før.

Quichotte af Salman Rushdie
Quiz

Kan du finde rundt i Salman Rushdies labyrint af litteraturhistoriske referencer?

22-02-2021

Salman Rushdies nye roman, QUICHOTTE, er netop udkommet på dansk. Og det kræver sin litteraturhistorie-ekspert og popkultur-fanatiker at fange hver eneste reference i bogen. Vi har samlet nogle af de bedste, så du kan få en forsmag på bogens intertekstuelle univers. Test din viden om litteraturens største klassikere her!

Fornemt opdækket bord
Artikel

Romancer med komplekse og stærke heltinder: Sådan kommer du i gang med den populære LETSINDIGHEDENS LOVE-serie

20-02-2021

Gnisterne fyger i Meredith Durans romanceserie LETSINDIGHEDENS LOVE. Fælles for bøgerne er, at handlingen udspiller sig i det victorianske England og centrerer sig om nogle komplekse og stærke heltinder, som er befriende fyldt med menneskelige fejl.

Artikel

Tessa Dare: Bridgertons succes beviser, at fordomme om romance-genren er forkerte

19-02-2021

Selv begyndte den amerikanske Tessa Dare at skrive historiske romancer i form af Jane Austen-fanfiction. I dag er hun en etableret romance-forfatter, som går op i sine karakterer og insisterer på, at romancerne er vigtige.

 

Artikel

»Et lille stykke romance-himmel«: Nu udkommer Tessa Dares populære serie LUNEFULDE LØFTER på dansk

19-02-2021

Læserne er vilde med Tessa Dares historiske romancer, og i 2021 udkommer serien LUNEFULDE LØFTER på dansk. Her løfter vi lidt af sløret for, hvad du kan glæde dig til.

 

 

Interview

Lasse Raagaard Jønsson: ”Jeg fik at vide, at min stammen gjorde noget særligt ved mine digte”

18-02-2021

Lasse Raagaard Jønsson debuterer med digtsamlingen SSN SNNART om et jeg, der stammer. For digteren var det i starten anstrengende at stamme, når han skulle læse sine tekster op, men i arbejdet med at få talelidelsen skrevet ind i SSN SNNART har han oplevet, at stammen giver hans digte en dimension, der kan mærkes i hele kroppen, når man læser dem.

Interview

Tina Frennstredt: ”Uløste sager har enorme konsekvenser for mange”

18-02-2021

Den svenske forfatter Tina Frennstedt har altid interesseret sig for kriminalsager - først som journalist og sidenhen som krimiforfatter. Hun er specielt fascineret af de såkaldte "cold cases", der trækker dybe spor for de pårørende og de kriminalbetjente, der efterforsker dem.  

simon
Anbefalinger

3 store russere, du skal kende: »Han kan skrue en historie sammen, så den bliver ekstremt uhyggelig«

17-02-2021

Forlagschef Simon Pasternak udfolder én af verdens allerbedste romaner for dig i denne anbefaling af tre store russiske værker, du skal kende. Det handler i sagens natur om revolutioner, oprør, krig, etik og psykologi - alt det, der altid vil ramme tiden.

Gates kunst
Artikel

Bill Gates: Sådan undgår vi klimakatastrofen

16-02-2021

I sin nye klimabog, der udgives samme dag verden over, optegner Microsoft-grundlægger og filantrop, Bill Gates, den gravalvorlige virkelighed, som planeten står overfor de kommende år. Men vigtigst af alt tegner han den konkrete løsningsmodel, der kan nedbringe den årlige, globale udledning af drivhusgasser fra de nuværende 51 mia. tons til nul.
Artikel

Jørgen Leth læser op

16-02-2021

 
Jan
Anbefalinger

Forlagschef: 3 vigtige biografier, du skal læse

15-02-2021

Kom med tilbage til en tid, hvor Socialdemokratiet tog vare på det hele med manden, der siges at være én af de klogeste, der har betrådt Christiansborg. Lær at forstå, hvad der ligger til grund for jihadisternes forhold til Muhammad, og få en kulørt familiehistorie fra nazitidens Tyskland. Det hele samlet i forlagschef Michael Jannerups tre biografi-anbefalinger til dig.

Helle Helle
Derfor læser jeg

Helle Helle

15-02-2021

Helle Helle, der pt. er aktuel med den anmelderroste roman BOB, har kastet sig over en af litteraturhistoriens helt store klassikere. Og når hun læser noget rigtig godt, får hun straks lyst til at læse det højt for nogen. 

Rasmus Seebach
Bogsnak

Rasmus Seebach

15-02-2021

Han læser højt med lydeffekter og stemmer, elsker at nærstudere myldrebøgerne om Holger og ville ønske, han kunne være ven med Pippi Langstrømpe. Bliv klogere på Rasmus Seebachs læsevaner her.

Sommerskandalen af Meredith Duran
Artikel

Forførende romaner om skandaløse romancer: »Denne forfatter har sådan et talent for ord«

12-02-2021

Den amerikanske forfatter Meredith Duran er kvinden bag romanceserien LETSINDIGHEDENS LOVE. En serie, som forfører læserne med lyssky kærlighedsaffærer under den fornemme overflade i de højere luftlag i 1800-tallets England.

Kvinde med ørering.
Artikel

Klassisk familiesaga spækket med intriger og hemmeligheder: Her er kuren mod dine Downton Abbey-abstinenser

12-02-2021

Hvis du stadig dagdrømmer dig tilbage til det fortryllende Downton Abbey-univers, har Barbara Taylor Bradford skrevet den perfekte romanserie til dig.

Barbara Taylor
Artikel

Barbara Taylor Bradford: »Du skal ville arbejdet så meget, at intet andet betyder noget«

12-02-2021

Den britiske stjerneforfatter Barbara Taylor Bradford har kæmpet sig op fra bunden og sælger i millioner af bøger over hele verden. Men hun er ikke kommet sovende til sin success.

Artikel

6 film, der er baseret på bøger

12-02-2021

Filmens verden og bøgernes verden er tæt kædet sammen, for et fantastisk sammenskruet plot og uforglemmelige karakterer har lige så stor appel på det store lærred som på siderne i en bog. Her er 6 gode film, der er baseret på bøger.
Pressemeddelelse

Gyldendals årsregnskab 2020

11-02-2021

Et år med markant styrket driftsindtjening.
Interview

Lars Kjædegaard fejrer 40-års jubilæum: ”At skrive er en måde at leve på”

11-02-2021

Det er 40 år siden, Lars Kjædegaards første roman udkom. Nu står der 40 udgivelser på CV’et, og forfatteren har stadig historier, han gerne vil fortælle. Vi har talt med en af Danmarks bedst anmeldte kriminalforfattere i anledning af jubilæet.
Ejnar Mikkelsen forside
Artikel

De blev efterladt tre år alene i hytte: Historien om, hvordan vi opdagede, at Grønland er én ø

10-02-2021

De største eventyr: Mysteriet om de forsvundne danske polarforskere skulle opklares. Og amerikanernes teori om, at Grønland bestod af flere øer skulle modbevises. Polarforsker og opdagelsesrejsende Ejnar Mikkelsens opgave var klar. Men så blev han og medrejsende Iver Iversen efterladt i den grønlandske ødemark. Ny film med Nikolaj Coster-Waldau vil fortælle hele den brutale og nådesløse historie, der fik helt afgørende betydning for Danmark.

Artikel

9 fantastiske serier, der er baseret på bøger

09-02-2021

Bare ét afsnit mere … En god tv-serie kan stjæle en hel aften, og et godt sammenskruet plot kan blive det helt store samtaleemne til middagsselskaber. Mange af tidens største serier er baseret på bøger, og ægte bogorme vil vel altid sige, at ”bogen er bedst”. Find bogen bag din yndlingsserie her, og vurdér selv.
Forsider på bøgerne Det kolde guld, Forbandelsen, Hovedvej 9 og Sektens børn
Quiz

Hvor meget ved du om true crime?

08-02-2021

Aldrig før har true crime været mere populært. Hvad, der startede som en niche-genre, er blevet reelt mainstream. True crime kan inspirere til interessante diskussioner om vores retssystem, om etik, om angst og hvordan vi hver især kan være med til at forebygge kriminalitet. Test din viden om true crime og find inspiration til din næste nervepirrende læseoplevelse.

Lady Cassandra og Tom Severin.
Quiz

Kender du litteraturens klassikere godt nok til at kunne gætte alle Cassandra Ravenels yndlingsbøger?

05-02-2021

Cassandra Ravenel er den charmerende og morsomme heltinde i Lisa Kleypas Lady Cassandras valg. Hun er smuk, intelligent og så lever og ånder hun for bøgernes romantiske verden. Derfor har hun også læst en god sjat af dem, der i dag ses for nogen af verdens mest ikoniske klassikere. Kan du gætte dem alle? Test din litteraturviden her.

Artikel

Bliv rig på kultur: Tag med til det gamle Mexico og dyk ned i glemte skatte

04-02-2021

I 1519 boede der ca. 5.000 indbyggere i København mens 150.000 indbyggere levede struktureret side om side i aztekernes gamle hovedstad Tenochtitlan. Det ved de færreste danskere, og generelt ved vi slet ikke nok om andre store civilisationer end vores egen vestlige. Hvad er det så, vi ikke ved? Det gør Jesper Nielsen, forfatteren bag LANDET UNDER LANDET os klogere på.

Artikel

Svensk journalist skriver romaner inspireret af virkelige kriminalsager

02-02-2021

Vi er vilde med true crime på tv og podcast. Svenske journalist Tina Frennstedt kender alt til lige netop dét, for hun har rapporteret om nogle af de mest frygtelige kriminalsager i 25 år. Med krimiserien COLD CASE, træder hun ind i fiktionens verden, men trækker på sin erfaringer og lader sig inspirere af virkelighedens hændelser. Tina Frennstedts anden krimiroman COLD CASE: HOVEDVEJ 9 udkommer på dansk d. 23. februar 2021.

Interview

Karina Sainz Borgo: ”Journalistik skal svare på spørgsmål. Fiktion skal stille dem”

02-02-2021

Den venezuelanske journalist Karina Sainz Borgo har ikke besøgt sit hjemland i otte år. I sin debutroman NAT I CARACAS skildrer hun det land, som hun mener er forsvundet i en støvsky af vold, smerte og politisk magtmisbrug.

Anbefalinger

Serieguide til Game On

01-02-2021

New adult-forfatteren Kristen Callihans serie Game On har virkelig charmeret sig ind i Europa. Serien er perfekt til dem, der elsker universet bag Elle Kennedys Off Campus både Samantha Young og Elle Kennedy har givet første bog i Game On serien, Sendt til tælling, fem ud af fem stjerner på Goodreads. 


Anbefalinger

Serieguide til Pretty

01-02-2021

New York Times- og USA Today-bestsellerforfatteren M. Leightons serie Pretty er populær og storsælgende, og det er der en god grund til.  Serien er for dig, der elsker en god historie fuld af af sex, jalousi, kærlighed og hemmeligheder. Serien er nemlig blevet rost til skyerne af både læserne og anmelderne.


Lars Kjaedegaard
Anbefalinger

Lars Kjædegaard: En af Danmarks mest læste krimiforfattere

31-01-2021

Krimiforfatter Lars Kjædegaard udgav i 1981 sin første bog og har siden skrevet over 40 anmelderroste romaner. I år fejrer Lars Kjædegaard sit 40 års jubilæum, og det markeres med adskillelige nye udgivelser. Her på siden kan du dykke ned i Lars Kjædegaards forfatterskab og blandt andet finde ud af, hvilke nye romaner, der udkommer i 2021.

Anbefalinger

Serieguide til Dublin Street

31-01-2021

Dublin Street-serien er skrevet af den skotske bestseller forfatter Samantha Young

Bøgerne udspiller sig i det idylliske Skotland og omhandler nye personer fra den samme vennegruppe i hver bog. Jo længere vi kommer i serien, jo bedre lærer vi alle karaktererne at kende. Alle bøgerne kan dog uden problemer læses selvstændigt. 

Samantha er fænomenal til at skrive fængende, sexede og sjove romanceromaner og Dublin Street-serien er hendes mest populære serie.

Anbefalinger

Serieguide til Elements

31-01-2021

Elements-serien af Brittany C. Cherry består af de to selvstændigt læste bøger Åndeløs og Brændt. I begge bøger danner et element rammen for en historie om to sjæle, der ikke kun kæmper for kærlighed, men også for at overkomme de ar, de har på sjælen.

"Brittainy C. Cherry skriver helt fantastisk. Selvom Åndeløs er fyldt med sorg og smerte har hun formået at få en masse humor ind i bogen. Jeg elsker, når bøger rammer en masse forskellige følelser hos mig, og det må jeg sige, at den her bog opnår til fulde." - Isas Boghjørne

"Brittainy formår at skrive til vores hjerter (...)" - Krummes Krummelurer

Her får du bøgerne i serien i rækkefølge med den første øverst og den sidste nederst:  

Anbefalinger

Serieguide til Cavendon Hall

31-01-2021

Cavendon Hall er Barbara Taylor Bradfords storslåede og romantiske romanserie om herskab og tjenestefolk på godset i Cavendon Hall i tiden omkring Første Verdenskrig. 

Det er en slægtshistorie om svigefulde intriger og dybe familiehemmeligheder. 

Her får du bøgerne i serien i rækkefølge med den første øverst og den sidste nederst:  

Anbefalinger

Serieguide til De la Grip

31-01-2021

De la Grip-serien er en populær samtidsserie skrevet af Sveriges romancedronning nummer 1,  Simona Ahrnstedt.

De to første bøger, Arvingen og Løftet, udspiller sig i Stockholms jetsetmiljø og handler om den stenrige De la Grip-familie og Sveriges businesselite. Den tredje i serien, Vovestykket, har flyttet handlingen op i det nordlige, snedækkede Sverige, hvor den unge journalist Ambra Vinter er sendt på en opgave og der møder den tidligere jægersoldat, Tom Lexington, der forsøger at samle stumperne af sit knuste hjerte.

”Det her er ikke bøger om drømmere, som sidder hjemme og strikker, mens de venter på den eneste ene. Det her er bøger om kvinder, der tager ansvar for deres liv, deres sexliv og deres økonomi” - Simona Ahrnstedt

Anbefalinger

Serieguide til Kollision

31-01-2021

Kollision-serien af Gail McHugh er oversat og udgivet i flere lande, blandt andre Tyskland, Italien, Frankrig, Spanien og nu Danmark. 

Her får du bøgerne i serien i rækkefølge med den første øverst og den sidste nederst:  


Anbefalinger

Serieguide til Off Campus

31-01-2021

Off Campus-serien er skrevet af den canadiske forfatter Elle Kennedy.

Serien handler om en vennegruppe på Briar Campus og hver bog følger to nye personer fra gruppen. Det gør, at vi lærer alle karaktererne rigtig godt at kende, da deres historie ikke slutter, når en ny bog starter.


Anbefalinger

Serieguide til Seductive Nights

31-01-2021

Seductive Nights -serie er en sexet, romanceserie skrevet af den amerikanske forfatter Lauren Blakely. I serien følger vi Clay og Julia, mens de kæmper med deres fortid, deres fremtid og den intense begær, de føler for hinanden.
Erin Watt, Royals
Anbefalinger

Serieguide til The Royals

31-01-2021

Magtspil. Sex. Hævn. Det er hvad der er på spil i The Royals-trilogien af forfatterparret Elle Kennedy og Jen Frederick under navnet Erin Watt.


StineStregen
Interview

StineStregen: ”Jøsses, hvor jeg savner alt det uplanlagte og tossede”

29-01-2021

Børnebogsforfatter og illustrator StineStregen ser frem mod et nyt år, hvor der er plads til mere liv og glæde. Og så håber hun at flere af landets forældre vil have øje for alt den nye kvalitetslitteratur, der produceres til børn. 

Artikel

Mor! Kvinde! Menneske!

29-01-2021

Moderskab, kvinderoller, ligestilling, frigørelse og forandring. Alle emner, der for altid har gennemsyret litteraturen, og som måske netop nu er mere aktuelle end nogensinde. Vi samler nogle af de vigtige bøger, som du ikke må snyde dig selv og dine medsøstremennesker for. 

Artikel

Fortællinger, du forelsker dig i: Nu bliver Jenny Colgans bøger lige så smukke udenpå, som de er indeni

28-01-2021

De populære feel good-serier DET LILLE BAGERI og ROSIE HOPKINS af romanceforfatteren Jenny Colgan bliver genudgivet i et smukt, nyt look. Vi tager et kig på bøgerne, så du er klædt på til at kaste dig over de hjertevarme fortællinger.

Artikel

Varm om hjertet: Drøm dig væk med Jenny Colgans livsbekræftende romanserie

28-01-2021

Jenny Colgans DEN LILLE BUTIK-serie handler om tre forskellige kvinder, som springer ud i livets muligheder. Til foråret udkommer sidste bind i serien. Vi guider dig i gang med læsningen her.

Niels Overgaard
Pressemeddelelse

Gyldendal ansætter ny kommunikationschef

27-01-2021

Gyldendal har ansat Niels Overgaard som kommunikationschef.
Artikel

6 bøger, du skal læse i din vinterferie

27-01-2021

Når nu årets vinterferie ikke bliver tilbragt på ski i Alperne eller på vandretur i de norske fjelde, men snarere i sommerhus med familien eller inden får hjemmets fire vægge, så er det vigtigt at have styr vinterferielæsningen. Derfor har vi samlet 6 fantastiske bøger, som du kan forsvinde ind i, mens du holder en velfortjent pause fra hjemmearbejdet, hjemmeskolingen og onlinemøderne. God fornøjelse og god ferie!

Anders Agger
Derfor læser jeg

Anders Agger

25-01-2021

TV-journalisten Anders Agger, der er aktuel med bogen KÆRLIGHED, elsker bøger med subtil humor og bruger læsningen til at skabe flere dimensioner i livet. Her fortæller han om nogle af de bøger, der har gjort særligt indtryk på ham.

Thomas Skov
Bogsnak

Thomas Skov

25-01-2021

Han elsker Pippi Langstrømpe, ville gerne leve en dag som Snøvsen og laver skøre stemmer, når han læser højt for sine to børn. Thomas Skov, der er tv- og radiovært, journalist og foredragsholder, fortæller om de bøger, der har formet ham og de bøger, der samler familien i dag. 

 
Artikel

Her kommer de nominerede fra Gyldendal til Politikens Litteraturpris

22-01-2021

Dagbladet Politikens Litteraturpris er på 250.000 kroner og blev indstiftet i 2012 med det formål at ”støtte talentfulde danske forfattere i udviklingen af deres forfatterskab”.

Artikel

Her kommer de nominerede fra Gyldendal til Montanaprisen

22-01-2021

Montanas Litteraturpris er en dansk litteraturpris, som uddeles i samarbejde mellem Montana, Dagblade Information og Det Kongelige Bibliotek. Møbelvirksomheden Montana sponsorerer prisen, som er på 100.000 kr.

Artikel

Guide: Savner du allerede Bridgerton? Så skal du læse disse 6 romaner

22-01-2021

Du har set sidste afsnit af Netflix-serien Bridgerton, og du er sulten på mere historisk drama, der gør dig varm om hjertet og blød i knæene. Frygt ej! Vi kommer dig til undsætning med en stak fænomenale historiske romaner, som giver dig den samme vidunderlige følelse i kroppen.

Interview

Trine Bundsgaard: ”Det kan godt være en overvindelse at give sig selv lov til at folde sin fantasi ud”

21-01-2021

Børnebogsforfatter Trine Bundsgaard fik sat det sidste punktum i flere skriveprojekter i 2020. Nu skal hun til at finde på sin næste historie og deler sine bedste tips til dig, der går rundt med en forfatterdrøm i maven.

Interview

Glenn Bech: ”Jeg har følt mig tvunget til at skrive FARSKIBET”

21-01-2021

Da Glenn er fem år og hans lillebror, René, er tre, tager deres far sit eget liv. FARSKIBET er en desperat insisterende fortælling i og om hans fravær. Det har taget Glenn Bech fem år at skrive sin debutroman, og det har været en hård proces.

Suzanne
Interview

Suzanne Brøgger: »Prisen for frisind er større end nogensinde«

19-01-2021

Forfatter, myte og ikon: Suzanne Brøgger tager et 2021-blik på kvindefrigørelse, #metoo, kunstnerens udvikling, Karen Blixen og kurdiske kvindesoldater i sin nye bog MED EGEN HÅND.
Artikel

Ny gyser for børn giver stof til eftertanke

18-01-2021

MASKERNES HUS er en gyser, der bliver siddende i kroppen, når lyset bliver slukket. Børnebogsforfatter Lars Daneskov har kastet sig over at skrive vaskeægte gys til børn, og han er inspireret af uhyggelige minder fra barndommen.


Interview

Lars Daneskov: "Nogle gange er det nødvendigt at sige bøh til sig selv for at bryde vaner"

18-01-2021

I 2020 kastede Lars Daneskov sig over genrer og formater, han ikke havde prøvet før. Det resulterede blandt andet i en stemningsfuld gyserhistorie og i en billedbog. Forfatterens nytårsforsæt er derfor endnu engang at turde prøve noget nyt.

Artikel

Henrik Nilaus: "Naturen har altid haft en stor plads i mine bøger"

18-01-2021

Min barndom var ikke fuld af bøger. Jeg fik heller ikke læst godnathistorier. Min mor prøvede en enkel gang. Paw alene i junglen, tror jeg bogen hed. Om en dreng, som måtte flygte ind i urskoven. Det var for voldsomt for mig. Jeg græd som pisket, og så synes min mor ikke, at der var nogen grund til at læse mere. Så det blev kun til denne en gang, så jeg ved stadig ikke, hvad der skete med Paw. Fandt han nogensinde ud igen?

Artikel

Fornøjelig virkelighedsflugt og hede kyssescener: Den ultimative guide til Lisa Kleypas’ romancer

15-01-2021

Romance-læserne er vilde med Lisa Kleypas’ romaner, som alle er sat i 1800-tallets England. Vi guider dig til, hvordan du kommer i gang med forfatterens hyperpopulære romance-serier.

Artikel

Kate Morton sælger millioner af bøger – men usikkerheden melder sig alligevel, når hun skriver

14-01-2021

Selv en bestseller-forfatter kan tvivle på sit eget talent. Sådan er det i hvert fald for australske Kate Morton, som er kvinden bag den populære historiske roman URMAGERENS DATTER.

Artikel

Svensk forfatterpar klar med ny krimi: ”Vi er gode til at lytte til hinanden”

13-01-2021

Det svenske forfatterpar Cilla og Rolf Börjlind mødte hinanden, mens de arbejdede på en tv-produktion. Det er måske derfor, deres samarbejde går så gnidningsfrit, forklarer de i et interview med Gyldendal inden udgivelsen af deres nye krimi, DET KOLDE GULD.

Grafik fra Sig hej til din skam af Ilse Sand
Artikel

Hvad skammer du dig over?

12-01-2021

Når vi kigger tilbage på 2020 fik skammen rigtig meget at leve af og i: klima, COVID-19, arbejdsløshed og #metoo er blot nogle af eksemplerne. Ilse Sand håber, at hendes bog vil inspirere læseren til at undersøge sin egen skam. Test og find ud af om du er en af dem, som er for hårde ved sig selv.

web wim
Interview

Lær af mesteren: Sådan kan du opholde dig i isvand — i timevis

08-01-2021

Du kan bestige sneklædte bjerge uden tøj på. Du kan opholde dig i isvand i timevis. Du kan gennemføre et marathon i ørkenen uden at drikke vand. Det siger hollandske Wim Hof, der med sin nye bog vil lære dig at gøre det umulige - og samtidig forbedre din sundhed markant.
Artikel

Den ultimative guide til Elle Kennedys saftige sportsromancer

04-01-2021

Læserne falder i svime over Elle Kennedys sportsromancer. Bøgerne er inddelt i serier, og de har mange ting til fælles – blandt andet det, at de handler om nogle utroligt pæne hockeyspillere. Vi hjælper dig i gang med den ultimative guide til de saftige bestseller-serier.

Bente Klarlund
Derfor læser jeg

Bente Klarlund

04-01-2021

Professor og overlæge Bente Klarlund er hele Danmarks sundhedsekspert og forfatter til bestsellerne GÅ-BOGEN og YNGRE MED ÅRENE. At læse skønlitteratur sætter verden  i perspektiv og er godt for det mentale helbred, mener hun.
 
Radiohuset 1953
Quiz

Kender du historien bag Danmarks Radio?

31-12-2020

Kender du til Danmarks Radios historie? Tag quizzen herunder eller dyk ned i Anna Elisabeth Jessens historie om HUSET, hvor vi bliver lukket ind på en helt særlig arbejdsplads i 1968 og forlader den igen 50 år senere. 
 

 
Forsiderne på Grønt med umami og velsmag, Grøn keto, Spis og gro, Kålkogebogen og Plus 40 minus 10
Anbefalinger

Hjælp! Min yndlingsrestaurant holder lukket. Igen

31-12-2020

Fortvivl ikke! Når nu dine favoritspisesteder igen, igen må holde lukket, så fold dig ud hjemme i køkkenet. Måske et af dine nytårsforsætter kunne være at udfordre dig selv ved køkkenbordet, hvor du med en håndfuld lækre kogebøger kan blive inspireret af nye retter, nye smage og teknikker. 

Forsiderne på Bønnens kraft, Zornigkuren, Sandheden om stress, Sovebogen for voksne, Yngre med årene, Bolsjefilosofi og andre leveråd og Sig hej til din skam
Anbefalinger

Find balancen i det nye år

31-12-2020

Balance er meget mere og andet end et antal kilo på badevægten. Bedre balance kan blandt andet handle om at sove bedre eller få styr på stressen. Det kan også handle om at finde holdbare og evidensbaserede måder at holde sig ung og stærk, spise godt eller have gode og konkrete redskaber til at håndtere svære følelser. Her får du inspiration til gode vaner, der giver overskud både mentalt og fysisk.

Interview

Kenneth Bøgh Andersen: "Det gode gys handler ikke kun om monstre og uhyrer"

27-12-2020

Kenneth Bøgh Andersen har altid været optaget af gysergenren, og han mener ikke, at det er monstre og dæmoner, der spiller hovedrollen i de mest uhyggelige historier. Vi fangede forfatteren til en snak om det gode gys, og hvad han i virkeligheden er bange for ...

Artikel

Lars Daneskov: Mit liv som pissemyre

27-12-2020

Jeg har engang trukket en helvedes bunke kærestebreve ud i et toilet. Jeg gjorde det sammen med Lars Kristian ude fra Gammelby. Ingen af os vidste, hvad vi ellers skulle stille op med de breve. "Skal vi være kærester? Ja, nej, måske."

Artikel

Søren Jessen: En utroværdig tegners bekendelser

27-12-2020

Jeg skriver, fordi jeg tegner. Sådan begyndte min skrivekarriere i 1990. Simpelthen for at få noget at illustrere. Det er sådan, den illustrerede bog traditionelt set er blevet til. En forfatter skriver en tekst, som en illustrator efterfølgende illustrerer med tegninger, der mere eller mindre viser det, der står i teksten. 
Det gør jeg ikke længere.

Artikel

Erik Barfoed: Jeg voksede op på Mars

27-12-2020

Jeg var 10 år gammel og sneg mig ud i køkkenet om natten og spiste min mors julekage. Det var sådan en, der skulle stå og trække, men det nåede den aldrig. Den nåede hellere aldrig at opleve juleaften, den var væk længe inde. Jeg tilbragte nætterne med at læse Jules Vernes TO ÅRS FERIE om en gruppe kostskoledrenge, der forliser på en stillehavsø. Jeg lå vågen til langt ud på natten, og når jeg blev sulten, sneg jeg mig ud i køkkenet og tog for mig af den halvfærdige julekage.

Artikel

Ida Jessen: I ro og i leg

27-12-2020

Når jeg skriver bøgerne som Carl, åbner jeg en luge ind til en erindring om at være barn. Hvordan er det at være to år? Jeg bilder mig ind, at jeg kan huske det. Hvordan er det at være fire år, fem år? Det mener jeg også, at jeg kan huske.

Læseoplevelser i 2021
Anbefalinger

Glæd dig til 2021 – Et år, der bringer dig vidunderlige, tankevækkende og stærke læseoplevelser

22-12-2020

2020 har på mange måder været et turbulent og vildt år med en hærgende pandemi, Brexit og valg i USA – bare for at nævne nogle af de ting, der har præget året, der gik. Der er med andre ord mange gode grunde til at hilse 2021 hjerteligt velkommen!
Bogen, Sandheden om stress på blå baggrund.
Artikel

Ny bog: Hvordan forebygger og behandler du stress – uden terapi og medicin? Banebrydende ny forskning giver dig svaret

18-12-2020

Sandheden om stress er en kulmination af Søren Ballegaards mangeårige erfaring og banebrydende ny forskning inden for hjernens ubevidste håndtering af stress. Hans vision med bogen er at tilbyde de personer, der døjer med stress og stressrelaterede sygdomme enkle og konkrete redskaber til få et bedre og længere liv.

Billeder af Karen Blixen fra hendes tid i Afrika
Quiz

QUIZ: Kan du spotte usandhederne om Karen Blixen?

16-12-2020

Løvinden af Tom Buk-Swienty tager et dybdegående blik på Karen Blixens tid i Afrika, den tid, der senere skulle inspirere Den afrikanske farm. Test din viden om løvinden selv her!
Interview

J.K. Rowling som Robert Galbraith: "Jeg prøver at skrive en anderledes type plot hver gang"

15-12-2020

Bag pseudonymet Robert Galbraith gemmer der sig J.K. Rowling, der blev verdenskendt for Harry Potter-bøgerne. Som Galbraith skriver hun anmelderroste krimier. Mød forfatteren i en interview om den udfordrende genre og den nyeste roman på stammen, USTYRLIGT BLOD.
Interview

Nanna Wendt Sølvsteen: "Ved at sætte julen som ramme om fortællingen, kunne jeg få adgang til mine karakteres sårbare sider"

14-12-2020

Julen er omdrejningspunkt i Nanna Wendt Sølvsteens debutroman ET ANDET BILLEDE om seks søskende, der skal se hinanden i øjnene for første gang efter lang tid og mange sorger. Og det er ikke tilfældigt, at det er hjerternes fest, der er en uofficiel hovedperson i romanen. Læs forfatternes tanker om at bruge julen som ramme.
Jul 2020 - Politik og historie
Anbefalinger

10 julegaveidéer til den, der fascineres af historien og aldrig bliver træt af politik

11-12-2020

Har du også en far, der aldrig kører træt i DR2’s båndsløjfe om Anden Verdenskrig? Eller en storesøster, der hellere vil se Tirsdagsanalysen end Den Store Bagedyst? En onkel, hvis slidte citater fra Churchill og Voltaire trænger til nyt indspark? Så har vi en række bud på stærke biografier og historisk medrivende bøger, der vil tænde lys i øjnene juleaften. De hårde pakker under træet er nemlig de bedste. Det ved alle!
Interview

Juleanbefalinger fra Jesper Wung-Sung

08-12-2020

Jesper Wung-Sung skal genbesøge nogle klassiske børnehistorier i juleferien, hvor han i øvrigt ikke har tænkt sig at holde helt fri fra tastaturet ...

Derfor læser jeg

Camilla Frank

03-12-2020

Camilla Frank har en fortid som chefredaktør for bl.a. Eurowoman og Alt for damerne. Nu er hun ny redaktionschef i Gyldendals Bogklubber. Mød hende her, og find inspiration blandt hendes alsidige læsehits.
Guide

DIY-guide: Sådan laver I jeres egen Mira-nisse

02-12-2020

Udfold jeres kreative evner i december med Miras guide til at lave en sjov og sød nisse, og send et billede af jeres krea-projekt ind til os for at deltage i konkurrencen om MIRA-bøger.
Lars Kjaedegaard
Guide

Her finder du rækkefølgen på Lars Kjædegaards krimiserier Hvid & Belling og Agnes Hillstrøm

01-12-2020

Synes du også, at det kan være svært at finde ud af, hvor du skal begynde i Lars Kjædegaards spændende og anmelderroste krimiserier Hvid & Belling og Agnes Hillstrøm? Fortvivl ej. Her giver vi dig den komplette guide til, hvor du skal starte. 

Interview

5 hurtige til Sara Ejersbo

01-12-2020

Forfatter Sara Ejersbo håber på at få masser af tid til at læse med familien i juleferien. Og så er hun lidt i tvivl om, hvilket børnebogsunivers hun helst ville holde jul.

Lokumsbogen-quiz collage
Quiz

Lokumsbogens store julequiz

01-12-2020

Hvor meget ved du egentligt om Ærø? Danske dialekter? Hvad med danskernes kæledyrs vaner? Det er lige netop skæv, skæg og skør viden som overstående, som du kan læse i årets mandelgave, Lokumsbogen 2021.  Få en smagsprøve i årets lokumsjulequiz her!
Yennefer, Geralt og Ciri fra The Witcher
Quiz

Fjerde bind i Witcher-sagaen er ude nu! Test din viden om serien her

01-12-2020

Hvor meget ved du om Geralt, Yennefer og Ciri? Test din viden om Witcher-serien, der med sin blanding af western, middelalderens ridderromaner og slavisk mytologi er forfriskende inden for sin genre. Her er et velfungerende plot og veldrejede intriger, som minder om dem man kan møde i The Game of Thrones. Her er galgenhumoristiske skildringer af et eventyrligt univers med næsten lige så mange fascinerende finurligheder som i Harry Potter. 
Gyldendal i Glassalen
Artikel

Kom i julestemning med dine yndlingsforfattere

30-11-2020

Vi flytter ind i Tivoli sammen med Danmarks hotteste forfattere og sender fra den 8.-18. december masser af julestemning direkte fra Glassalen og hjem til dig i stuen.
Billede fra bogen Det må ikke koste liv at give liv
Artikel

15 års kamp for kvinders sundhed

26-11-2020

I år kan Maternity Foundation så fejre deres 15 års jubilæum, og det markeres med udgivelse af bogen DET MÅ IKKE KOSTE LIV AT GIVE LIV. En bog, der tager læseren med på Maternity Foundations rejse fra en lille dansk organisation, der startede med seks idealistiske kvinder omkring et køkkenbord, og som i dag er en vigtig international spiller i indsatsen for kvinders og børns sundhed, med H.K.H. Kronprinsesse Mary som protektor.

Indfødte amerikanere og Columbus
Artikel

Det skete, da Columbus opdagede Amerika

26-11-2020

Læs med i Christoffer Columbus hemmelige dagbog, og følg turen over Atlanten dag for dag. En rute, ingen havde sejlet før, og som var fuld af farer og mystik. Rejsen ændrede verden - og Europas rolle i den - for altid.
Interview

5 hurtige til Kasper Hoff

24-11-2020

Børnebogsforfatteren Kasper Hoff holder fri fra bogskrivningen i juleferien, men han vil til gengæld meget gerne læse en masse bøger, mens ”juleregnen” falder udenfor. Få hans boganbefalinger, og læs om hans hyggelige juletraditioner her.

Artikel

Forfattere svarer på deres debut-digte i jubilæumsnummeret af HVEDEKORN

23-11-2020

Peter Adolphsen, Jens Blendstrup, Katrine Marie Guldager, Helle Helle og Jørgen Leth er blandt de digtere, der forholder sig til – og svarer på deres debut – i 100-års jubilæumsudgaven af det litterære tidsskrift.

HC Oersted
Artikel

Den dag verden ændrede sig

23-11-2020

En forårsdag i 1820 stillede H.C. Ørsted et stort batteri op. Foran placerede han sin magnetnål – og opdagede en hidtil ukendt naturkraft. Herfra skulle verden forandre sig.
Artikel

Ny roman fra Maria Helleberg: Kærlighed og kamp i reformationens tid

18-11-2020

Med romanen MIN KRISTIN om adelskvinden Kristina Gyllenstjerne har Maria Helleberg færdiggjort sin formidable trilogi om tre vilde kvindeskæbner i 1500-tallets Skandinavien.
Derfor læser jeg

Phillip Faber

17-11-2020

Phillip Faber, chefdirigent for DR Pigekoret, vært på Den klassiske musikquiz på DR og manden, der fik os alle til at samles til fællessang hjemme foran skærmene under coronakrisen, er en engageret læser af både romaner og fagbøger – og med sit helt eget læsenotesystem!
Gyldendal
Anbefalinger

Ugens udgivelser

13-11-2020

Decembers første glødende dage bruger vi på vise ord om kærlighed, børn og stil fra henholdsvis Henrik Pontoppidan, Ida Jessen og Jørgen Leth er på. Den nye genudgivelse af H.C. Andersens samlede eventyr er så smuk, at vi næsten ikke nænner at åbne den. Karen Blixen runder ugen af med 3 udgivelser i perfekte gaveformater.

Jul
Anbefalinger

Giv en julegave der kan noget mere!

12-11-2020

Intet kan opsluge dig som uldsokker hjemmesko pyntepuder en god bog

Giv en julegave der kan noget mere!

Find julens bedste boggaver her.

Jul 2020 - Politik og historie
Anbefalinger

Gode bøger om politik og historie

12-11-2020

Hvorfor fordybe sig i fiktion, når virkeligheden kan være endnu mere spændende? Giv en politisk biografi eller en dybdegående historisk fortælling i julegave. Vælg en julegavebog, der handler om netop den tidsperiode eller det hjørne af samfundet, som interesserer din far, mor, onkel eller nabo allermest. Så bliver en bog om politik eller historie den gave, der vækker allermest glæde under juletræet.

Viser 100 ud af 226