Guide

DIY-guide: Sådan laver I jeres egen Mira-nisse

02-12-2020

Udfold jeres kreative evner i december med Miras guide til at lave en sjov og sød nisse, og send et billede af jeres krea-projekt ind til os for at deltage i konkurrencen om MIRA-bøger.
Interview

5 hurtige til Sara Ejersbo

01-12-2020

Forfatter Sara Ejersbo håber på at få masser af tid til at læse med familien i juleferien. Og så er hun lidt i tvivl om, hvilket børnebogsunivers hun helst ville holde jul.

Yennefer, Geralt og Ciri fra The Witcher
Quiz

Fjerde bind i Witcher-sagaen er ude nu! Test din viden om serien her

01-12-2020

Hvor meget ved du om Geralt, Yennefer og Ciri? Test din viden om Witcher-serien, der med sin blanding af western, middelalderens ridderromaner og slavisk mytologi er forfriskende inden for sin genre. Her er et velfungerende plot og veldrejede intriger, som minder om dem man kan møde i The Game of Thrones. Her er galgenhumoristiske skildringer af et eventyrligt univers med næsten lige så mange fascinerende finurligheder som i Harry Potter. 
Gyldendal i Glassalen
Event

Kom i julestemning med dine yndlingsforfattere

30-11-2020

Vi flytter ind i Tivoli sammen med Danmarks hotteste forfattere og sender fra den 8.-18. december masser af julestemning direkte fra Glassalen og hjem til dig i stuen.
Indfødte amerikanere og Columbus
Artikel

Det skete, da Columbus opdagede Amerika

26-11-2020

Læs med i Christoffer Columbus hemmelige dagbog, og følg turen over Atlanten dag for dag. En rute, ingen havde sejlet før, og som var fuld af farer og mystik. Rejsen ændrede verden - og Europas rolle i den - for altid.
Interview

5 hurtige til Kasper Hoff

24-11-2020

Børnebogsforfatteren Kasper Hoff holder fri fra bogskrivningen i juleferien, men han vil til gengæld meget gerne læse en masse bøger, mens ”juleregnen” falder udenfor. Få hans boganbefalinger, og læs om hans hyggelige juletraditioner her.

Artikel

Forfattere svarer på deres debut-digte i jubilæumsnummeret af HVEDEKORN

23-11-2020

Peter Adolphsen, Jens Blendstrup, Katrine Marie Guldager, Helle Helle og Jørgen Leth er blandt de digtere, der forholder sig til – og svarer på deres debut – i 100-års jubilæumsudgaven af det litterære tidsskrift.

HC Oersted
Artikel

Den dag verden ændrede sig

23-11-2020

En forårsdag i 1820 stillede H.C. Ørsted et stort batteri op. Foran placerede han sin magnetnål – og opdagede en hidtil ukendt naturkraft. Herfra skulle verden forandre sig.
Artikel

Ny roman fra Maria Helleberg: Kærlighed og kamp i reformationens tid

18-11-2020

Med romanen MIN KRISTIN om adelskvinden Kristina Gyllenstjerne har Maria Helleberg færdiggjort sin formidable trilogi om tre vilde kvindeskæbner i 1500-tallets Skandinavien.
Gyldendal
Anbefalinger

Ugens udgivelser

13-11-2020

Decembers første glødende dage bruger vi på vise ord om kærlighed, børn og stil fra henholdsvis Henrik Pontoppidan, Ida Jessen og Jørgen Leth er på. Den nye genudgivelse af H.C. Andersens samlede eventyr er så smuk, at vi næsten ikke nænner at åbne den. Karen Blixen runder ugen af med 3 udgivelser i perfekte gaveformater.

Jul
Anbefalinger

Giv en julegave der kan noget mere!

12-11-2020

Intet kan opsluge dig som uldsokker hjemmesko pyntepuder en god bog

Giv en julegave der kan noget mere!

Find julens bedste boggaver her.

Jul 2020 - Kogebøger
Anbefalinger

Kogebøger, du kan give i julegave

12-11-2020

En kogebog er en oplagt julegave til dem, der elsker at gå i køkkenet og lade sig inspirere af nye smage og teknikker. Årets pallette af kogebøger rammer bredt, og der er både gode julegaver til jagtinteresserede mænd og bageglade børn – og til både kødspisere og vegetarer. Giv en julegave, der kan tages i bruge allerede Juledag i form af Mette Blomsterbergs MIN JUL, der er fyldt med opskrifter, I får lyst til at prøve med det samme, eller giv et skud inspiration til et sundere 2021 med KÅLBOGEN eller GRØN KETO. Gå på opdagelse i de bedste julegaveideer til de madglade her.

Jul 2020 - Natur
Anbefalinger

Julegaveideer til hende eller ham, der elsker naturen

12-11-2020

Vi er kommet tættere på naturen, og de seneste år er nye hobbyer spiret frem. Svampejagt og fuglespotting er blot nogle af de interesser, der kan dyrkes i naturen, og der findes flere flotte fagbøger med smukke illustrationer, der kan være en oplagt julegave til en naturelsker.

Jul 2020 - De store romaner
Anbefalinger

Historiske romaner, du kan give i julegave

12-11-2020

Hvad giver man i julegave til folk, der har alt? Hvad med en tidsrejse? Årets store historiske romaner tager dig tilbage til alt fra Middelalderen til tiden under Anden Verdenskrig med så stærkt researchede historier, at de kravler helt ind under huden. Giv en stor historisk roman til din far eller til dine bedsteforældre (og se, om du ikke selv må låne den bagefter).

Jul 2020 - Børnebøger
Anbefalinger

Gode børnebøger, du kan give i julegave

12-11-2020

Giv en børnebog i julegave til et barn eller til en familie, som elsker at læse sammen. Højtlæsningsbøger bringer familien tættere på hinanden. Og hvad kunne være en bedre julegave?

Jul 2020 - Politik og historie
Anbefalinger

Gode bøger om politik og historie

12-11-2020

Hvorfor fordybe sig i fiktion, når virkeligheden kan være endnu mere spændende? Giv en politisk biografi eller en dybdegående historisk fortælling i julegave. Vælg en julegavebog, der handler om netop den tidsperiode eller det hjørne af samfundet, som interesserer din far, mor, onkel eller nabo allermest. Så bliver en bog om politik eller historie den gave, der vækker allermest glæde under juletræet.

Jul 2020 - Biografier
Anbefalinger

Giv en spændende biografi i julegave

12-11-2020

Mangler du en julegaveidé til din historieinteresserede far eller din storesøster, som går meget op i politik? En spændende biografi kan være mere medrivende læsning end fiktion, og bøger om virkelige liv er strøget op af bestsellerlisterne hele året. Den første kvindelige professor i retsvidenskab ved Københavns Universitet, Eva Smith, har en enestående livshistorie i biografien af samme navn. Bo Lidegaard har også udgivet UDEN MANDAT, der er bogen bag den historie, du måske oplevede i biografen med ’Vores mand i Amerika’.   

Jul 2020 - Feel-good
Anbefalinger

Gem noget medrivende skønlitteratur under juletræet i år

12-11-2020

Mangler du en julegave til din mor eller søster? Giv en fantastisk læseoplevelse, der kan vække glæde i juledagene. Jenny Colgans forfatterskab er fyldt med små perler, der giver smil på læben, og Lucinda Rileys kæmpe serie om DE SYV SØSTRE sikrer underholdningen langt ind i 2021 (hvor den næste bog i serien i øvrigt udkommer).

Jul 2020 - Fantasy
Anbefalinger

Fantasybøger er den bedste julegave til din teenager

12-11-2020

Spændende paralleluniverser, overnaturlige evner og en episk kamp mellem det gode og det onde … Giv en fantasyserie i julegave til en teenager, der elsker at drømme sig væk. Der findes gode fantasy- og science fiction-bøger til alle alderstrin – både som ungdomsbøger og til de yngre pre-teens. Bliv inspireret af de fantasifulde historier her.

Jul 2020 - Sundhed og livsstil
Anbefalinger

Sunde julegaver – gode bøger til krop og sjæl

12-11-2020

Giv en julegave, der skubber 2021 godt i gang med nye sunde vaner. Sundhed handler ikke kun om, hvad der bliver proppet i munden. Mental sundhed, velvære og et fokus på at være til stede i sin egen krop er lige så vigtigt. Disse bøger om sundhed har ingen løftede pegefingre, men er i stedet spækket med inspiration og indblik. SOVEBOGEN har vundet stor opmærksomhed i udlandet, hvor den hjælper søvnløse voksne med at få deres sammenhængende timer. GENNEM GLASVÆGGEN er skuespiller Henning Jensens ærlige fortælling om at leve med svær depression.

Jul 2020 - Bestsellere
Anbefalinger

Must-reads til din ønskeseddel

12-11-2020

Ved du ikke, hvad du skal ønske dig i julegave? Hvad med en fantastisk læseoplevelse, du længe vil huske? 2020’s bestsellere er som skrevet til din ønskeseddel til jul, og blandt gaveideerne finder du blandt andet Ken Folletts store historiske roman AFTENTID OG MORGENGRY, den gruopvækkende SPEJLMANDEN fra thriller-kongen Lars Kepler og Bente Klarlunds YNGRE MED ÅRENE, der er spækket med tips til et sundere og gladere liv.
Jul 2020 - Lyrik
Anbefalinger

Digtsamlinger, du kan give i gave

12-11-2020

Den perfekte julegave til en ordjonglør eller sprognørd er en digtsamling, hvor ordene får lov til at lege på siderne. Poesi og lyrik kan få dig til at anskue verden på nye måder og kan være kompliceret og ligetil. Find en lyrisk julegave her.

Jul 2020 - Dansk med kant
Anbefalinger

Danske bøger med humor og kant

12-11-2020

Den perfekte værtindegave til julens små sammenkomster er en god bog, der giver smil på læben og stof til eftertanke. Danske forfattere mestrer balancen mellem humor og alvor, og blandt årets udgivelser er der mange sjove bøger, der også snildt kan give en klump i halsen, som Lærke Winthers IKKE AFSENDT eller Nikoline Werdelins HVORDAN MAN REDDER EN LEMMING. Der er også masser af kant at finde på hylderne med forfattere, der mener noget og lader deres budskaber trænge igennem på siderne – for eksempel Niviaq Korneliussens BLOMSTERDALEN, der er et fandenivoldsk opråb til de grønlandske myndigheder.

Jul 2020 - Business
Anbefalinger

Businessbøger til ønskesedlen

12-11-2020

Bliv klogere på arbejdslivet med en businessbog, der ryster posen og udfordrer ideen om et 9-17-job. Corona har ændret vores arbejdsliv, og der er anledning til at afslutte året med nogle nye ideer og indspark til arbejdspladsen. Find en businessbog, du kan give i julegave til en chef her.

Jul 2020 - Krimi
Anbefalinger

Krimi, gys og spænding – giv en julegave, der får pulsen op

12-11-2020

De største krimiforfattere er tilbage for at stjæle nattesøvn. Giv en spændende krimiserie i julegave til din far eller bror, der ønsker sig en hæsblæsende oplevelse. Lars Kepler er tilbage med SPEJLMANDEN, der er så uhyggelig, at nogen har måtte opgive at læse den, og Robert Galbraiths nye krimi om detektiven Cormoran Strike, USTYRLIGT BLOD, har fået flotte anmeldelser. Find de bedste krimier, du kan give i julegave her.

Jul 2020 - Til forældrene
Anbefalinger

Gode julegavebøger til forældre med små børn

12-11-2020

Giv en omgang spændende og inspirerende læsning til småbørnsforældrene i julegave. Der er ingen opskrift på perfekt børneopdragelse, men der er masser af gode ideer og inspiration at hente i bøger om opdragelse og kost til små børn, som forældre kan plukke af, som de har lyst. Find din julegaveidé her.

Anbefalinger

Fem historiske romaner til juleferien

12-11-2020

Mangler du en god, historisk roman til juleferien? Så har vi fem fantastiske og anmelderroste bud her.
Anbefalinger

Bøger, du kan tale med dit barn om

08-11-2020

Højtlæsningsbøger kan formidle store emner i børnehøjde. Gennem sjove og finurlige fortællinger med levende illustrationer og glade farver, kan du og dit barn få en samtale om alt fra kunstig befrugtning til sorg og søskende.
Interview

Sabine Lemire skriver karakterer, som børn kan spejle sig i

05-11-2020

At være den nye pige i klassen, at opleve forældres skilsmisse, at miste nogen, man elsker … Børnebogsforfatter Sabine Lemire tager fat i nogle af de store emner, der optager yngre læsere. Men hun giver lige så meget plads til de ”små” glæder og problemer, for hun mener, de er lige så vigtige, når man vil have børn til at spejle sig i det, man skriver.
Bogfestival
Artikel

Bogfestival hos Gyldendal

05-11-2020

Hele Danmark inviteres til Bogfestival hos Gyldendal i weekenden 7.-8. november! Vi streamer live på Facebook hele weekenden, hvor du kan møde en lang række forfattere. Se hele programmet her.
Artikel

Ny vedkommende børnebog udfordrer normalitetsbegrebet

05-11-2020

Når forældre ”stikker ud” – enten fordi de “bare” er superpinlige eller om de måske har nogle dybereliggende problemer som eksempelvis alkoholisme eller sygdom – så er det næsten uden tvivl fælles for alle børn, at de ville ønske, at forældrene ikke stak ud. Som regel synes disse børn også, at alle de andres forældre er meget mere normale og passer meget bedre ind i de tanker, et barn har om det rigtige familieliv.
Artikel

Ny vedkommende børnebog udfordrer normalitetsbegrebet

05-11-2020

Når forældre ”stikker ud” – enten fordi de “bare” er superpinlige eller om de måske har nogle dybereliggende problemer som eksempelvis alkoholisme eller sygdom – så er det næsten uden tvivl fælles for alle børn, at de ville ønske, at forældrene ikke stak ud. Som regel synes disse børn også, at alle de andres forældre er meget mere normale og passer meget bedre ind i de tanker, et barn har om det rigtige familieliv.
Artikel

Så sprang hun ud som forfatter

05-11-2020

Egentlig tog Amy Daws hul på forfatterkarrieren med en memoir om barnløshed. Nu skriver hun hede romancer om fire britiske fodboldbrødre.
Artikel

Nu er forfatteren bag Shopaholic-bøgerne klar med ny roman

05-11-2020

Sophie Kinsella er forfatteren bag de 12 bøger i Shopaholic-serien. Nu er hun tilbage med en ny humoristisk kærlighedsfortælling.
Artikel

8 mindeværdige skurke fra børnelitteraturen

31-10-2020

Bag enhver stærk helt står en rigtig ond skurk. Børnelitteraturen er fyldt med onde karakterer, der forstyrrer nattesøvnen og stadig står tydeligt i hukommelsen mange år efter, man læste om dem første gang. Her er 8 bud på uforglemmelige skurke fra børnelitteraturen.
Artikel

Simone de Beauvoirs “hemmelige” roman lå gemt i arkiv

30-10-2020

Tre årtier efter forfatterens død udkommer Simone de Beauvoirs roman DE UADSKILLELIGE nu endelig. Bogen skildrer et tæt venskab mellem to piger, inspireret af forfatterens forhold til sin barndomsveninde Zaza.

Artikel

Prisbelønnet forfatter klar med ny romance om hed rockstjerne-affære

30-10-2020

Efter successen med romance-serien GAME ON! er Kristen Callihan klar med en ny roman. Men forfatterlivet har ikke altid været nemt for den populære amerikanske forfatter.

.

Artikel

Vild med Netflix-serien The Witcher?

30-10-2020

Det er ikke uden grund, at THE WITCHER bliver sammenlignet med THE GAME OF THRONES. Indtil videre er fire af bøgerne, som filmatiseringen er baseret på, udgivet i danske oversættelser. Vi guider dig til at komme godt i gang.
Fiona Valpy
Artikel

Fiona Valpy skriver bevægende fortællinger om stærke kvinder

30-10-2020

Sætter du dig til rette med en Fiona Valpy-roman, kommer du på en tidsrejse i selskab med et galleri af stærke kvindekarakterer. Nu udkommer bestseller-forfatteren med to nye romaner på dansk.

Artikel

Lucinda Riley klar med ny bog: ”Hun er en forfatter, der kan få sine læsere til at trippe i spænding efter næste roman”

30-10-2020

Hendes læsere venter i spænding, og nu kommer endelig næste nummer af Lucinda Rileys serie DE SYV SØSTRE. En serie, som begyndte med en stjernehimmel et sted i England.

Kongen ridetur
Uddrag

Over ham fløj nazisternes bombemaskiner: Dengang kongen red gennem København hver morgen for at styrke sit folk

29-10-2020

KONGEHUSET UNDER BESÆTTELSEN er historien om en familie, der ligesom resten af danskerne blev taget på sengen en tidlig aprilmorgen i 1940 og derfra måtte indtage et nyt ståsted og kæmpe sig gennem de fem besættelsesår.
Interview

Alberte Winding om sin nye roman: ”Det var en ensom periode, hvor jeg fik skrammer, og indimellem dansede jeg på kanten”

29-10-2020

Hvordan er det som voksen at se tilbage på sin ungdom? Har vi lykkeligt glemt alle ubehageligheder og husker vi kun de gode stunder? I sin nye bog graver Alberte Winding ned i en skrøbelig periode, hvor hun går fra at være pige til ung kvinde. En svær tid, hun i dag ser på med mildere øjne.
USA valg 2020
Guide

Bliv skarpere end kommentatorerne på USA

26-10-2020

Synes du også, det kan være svært at forstå, hvordan den amerikanske ørn flyver her op til valget? Så er du ikke alene. Vi har udvalgt fem titler til dig, der gerne vil være skarpere en kommentatorerne op til valget.
Interview

Q&A med Lars Kepler – krimiparret ved, at de har fået en god idé, når de selv bliver skræmte

23-10-2020

Lars Kepler er klar til at ødelægge din nattesøvn med SPEJLMANDEN.
Anbefalinger

FAGBØGER HITTER HOS BØRN SOM ALDRIG FØR

23-10-2020

Kender du de dage, hvor dit barn har tusind spørgsmål om alt fra himmel og jord? At lære om verden og samfundet behøver slet ikke at være kedeligt, når bare det er formidlet kreativt og sjovt. Udforsk disse fem fremragende fagbøger, der kan stille selv det mest videbegærlige barn tilfreds... For en tid, selvfølgelig!
Anbefalinger

BØGER DER SAMLER HELE FAMILIEN

23-10-2020

Kender du de dage, hvor dit barn har tusind spørgsmål om alt fra himmel og jord? At lære om verden og samfundet behøver slet ikke at være kedeligt, når bare det er formidlet kreativt og sjovt. Udforsk disse fem fremragende fagbøger, der kan stille selv det mest videbegærlige barn tilfreds... For en tid, selvfølgelig!
Anbefalinger

Udenlandske Young Adult-bøger

23-10-2020

På verdensplan vrimler det med stærke ungdomsfortællinger, der både sætter spot på familier og følelser og tager temperaturen på den verden, vi lever i. LGBTQ+-miljøet og Black Lives Matter-bevægelsen har blandt andet været med til at sætte et kæmpe aftryk på ungdomslitteraturen verden over. Og på Gyldendal er vi stolte over at kunne oversætte bøgerne til dansk.
Anbefalinger

Danske Young Adult-bøger

23-10-2020

Teenage-tanker og rutsjebaner af følelser fylder meget, når man står der på tærsklen mellem at være barn og være voksen. Ungdomsbøger åbner en verden af karakterer, der har det præcis ligesom dig, og i Danmark har vi en bred vifte af forfattere, der rammer teenageårene på kornet. Bliv inspireret af nogle af de bedste udgivelser til unge her.
Anbefalinger

Fantasybøger

23-10-2020

Kom med ud på et fantastisk eventyr, og oplev nye verdener, væsner og overnaturlige evner. Fantasybøger har tryllebundet læsere i årevis, og særligt Young Adult-læserne er blevet forkælet med uforglemmelige historier, der strækker sig over mange bind.
Anbefalinger

Sådan taler du om klima med dit barn

23-10-2020

Klimaforandringer bliver mere og mere synlige i vores hverdag, men det kan være en udfordring at tale med børn om det på en måde, hvor de ikke bliver bange. Flere og flere børnebøger har klimaforandringer som omdrejningspunkt, og disse bøger er en oplagt indgangsvinkel til gode og lærerige samtaler med dit barn om klima.
Anbefalinger

HVILKEN JULEBOG SKAL I LÆSE I ÅR?

23-10-2020

Det er svært at finde en måned, der er mere hyggelig end december. I julemåneden er der rig mulighed for at krybe sammen under tæpper med en god bog og kakao og småkager inden for rækkevidde. Søde og sjove julehistorier kan samle hele familien i december, og en god julebog er oplagt som både julegave eller kalendergave. Gå på opdagelse i julebøgerne til både højtlæsning og selvlæsning her. 
Anbefalinger

FAGBØGER HITTER HOS BØRN SOM ALDRIG FØR

23-10-2020

Kender du de dage, hvor dit barn har tusind spørgsmål om alt fra himmel og jord? At lære om verden og samfundet behøver slet ikke at være kedeligt, når bare det er formidlet kreativt og sjovt. Udforsk disse fem fremragende fagbøger, der kan stille selv det mest videbegærlige barn tilfreds... For en tid, selvfølgelig!
Interview

Redaktøren til Ida Jessen: ”Dette er dit hovedværk!”

22-10-2020

I 1988 sendte Ida Jessen for første gang et manuskript ind til Gyldendal, og det landede på redaktør Birthe Melgårds skrivebord. Manuskriptet blev ikke antaget, men Birthe Melgård skrev til Ida Jessen, at hun var velkommen til at vende tilbage. Det gjorde Ida Jessen – med et nyt manuskript – og siden har de to arbejdet sammen. De kalder det selv et ”makkerskab”, men man kunne også fristes til at kalde dem et ”gammelt ægtepar”, der kender hinanden godt, men alligevel lykkes med at overraske og begejstre. Sådan var det i hvert fald under tilblivelsen af Ida Jessens nye roman KAPTAJNEN OG ANN BARBARA.

Kathryn Nicolai
Interview

Godnathistorier er ikke kun for børn: Ny bog vil have dig til at sove

22-10-2020

Millioner verden over lytter til Kathryn Nicolais historier, når de forsøger at falde i søvn. Nu udkommer fortællingerne i bogen SOVEBOGEN FOR VOKSNE – og hun lover dig, at de både får dig til at falde i søvn og sove tungt.

Interview

Anne Sofie Hammer: ”Villads fra Valby er som mit første barn”

21-10-2020

Forfatter Anne Sofie Hammer debuterede med den første bog om Villads fra Valby i 2009. Dengang anede hun ikke, at det skulle blive en vanvittigt populær serie. Men det blev det.
Liva Weel forside kort
Uddrag

Man binder os på mund og hånd, sang hun. Og så blev der »dødstille« i salen.

15-10-2020

Ingen kunstner i Norden kunne måle sig med Liva Weel, mener forfatter til ny biografi. En lysende livsglæde, intelligens og ikke mindst lune og humør gjorde revystjernen til publikums yndling. I 1940 tryllebandt hun det besatte Danmark med visen ’Man binder os på mund og hånd’ – som tyskerne overhovedet ikke forstod betydningen af.
Nanna Foss
Interview

”Ungdomslitteratur er med til at sætte dagsordenen for, hvordan man italesætter ting”

08-10-2020

Nanna Foss' SPEKTRUM-serie har flyttet forlag, og genudgivelsen har givet forfatteren en unik mulighed for at gå tilbage i de første bøger og modernisere sprog og ændre i det, hun selv kalder "problematiske vendinger". Serien er nu klar til at blive læst af den eksisterende fanskare og samtidig åbne universet for en ny generation af SPEKTRUM-læsere. Samarbejdet om genudgivelsen har sat tanker i gang om sprogbrug i ungdomslitteratur for både Nanna Foss og redaktør Sara Ejersbo.
Nanna Wendt Soelvsteen Et andet billede
Interview

Nanna Wendt Sølvsteen: "Selvom jeg ikke skriver om mig selv, skriver jeg for første gang som mig selv"

08-10-2020

Nanna Wendt Sølvsteens karriere har sendt hende rundt på dagblade, magasiner og forlag, hvor hun i høj grad har beskæftiget med at fortælle andre menneskers historier. Nu var tiden endelig til at fortælle en af de historier, hun selv har gået og formet i hovedet og hengive sig til skriveprocessens "galskab". ET ANDET BILLEDE er Nanna Wendt Sølvsteens første roman, og debutanten håber, at hun kan få lov til at skrive mange flere.
Morten Albæk
Quiz

Albæk på jubilæumsdag: Træn din selvrespekt og stil krav til din leder

02-10-2020

Måske tilhører du selv den femtedel af danskerne, der synes, at deres nærmeste leder ikke helt lever op til arbejdspladsens værdier? Sådan ligger landet i hvert fald ifølge en onlinetest baseret på Morten Albæks bog, der i fredags fejrede to års jubilæum. Hør Morten Albæks syn på udviklingen og quiz selv med og se, om du kan gætte, hvad næsten 30.000 danskere har svaret.
Artikel

10 vigtige ting, du skal vide om Cormoran Strike

01-10-2020

Hvad end du er nybegynder i Robert Galbraiths krimi-univers eller bare lige vil have genopfrisket et par detaljer, inden du kaster dig over USTYRLIGT BLOD, får du her 10 facts om hovedpersonen i bestseller-serien.
Søren Ryge
Uddrag

SØREN RYGE FORTÆLLER ... om hybenrosen

01-10-2020

Søren Ryge Petersen har oplevet lidt af hvert. Han har som hele Danmarks havemand besøgt et utal af haver, hvilket han også har dokumenteret hver sommer på DR igennem 28 år. Men en epoke er slut – sommerens udgave var den sidste. Det stopper ham dog ikke fra at formidle finurlige historier videre til dem, der vil læse med. Læs et uddrag fra bogen SØREN RYGE FORTÆLLER her.
Interview

Q&A med Robert Galbraith

30-09-2020

Hvad er motivationen bag de spændende Cormoran Strike-romaner, og hvor mange bøger kan vi forvente i fremtiden? Bliv klogere på Robert Galbraith og forfatteren bag pseudonymet.
Anne Lise Marstrand-Jørgensen
Interview

Livtag med en dronning

25-09-2020

For syv år siden fik Anne Lise Marstrand-Jørgensen en idé. Hun ville skrive en roman om Danmarkshistoriens første kvindelige regent. Det skulle vise sig at blive et vanvittigt krævende projekt, båret frem af store mængder research og en dyb længsel efter at forstå kongedatteren, der satte sit eget og sin søns liv på spil i kampen for magten, freden og et fælles nordisk rige.
Hanne Hastrup
Interview

Hanne Hastrup fylder 80 år: ”Når der er en, der råber Cirkeline efter sit barn, så vender jeg mig lige om”

25-09-2020

I skolen tegnede hun en alf, der skulle ende med at blive en af de mest genkendelige figurer i dansk børnelitteratur. Hanne Hastrup fylder 80 år og kan se tilbage på det parløb, hun har kørt med Cirkeline siden teenagealderen.
Jeanette Varberg
Artikel

Varberg roser Follett: "Han må forestille sig alt det, jeg ikke må"

23-09-2020

Arkæolog og forfatter Jeanette Varberg er stor fan af Ken Folletts AFTENTID OG MORGENGRY. Men hvad kan en fagperson få ud af at læse skønlitteratur om en periode, hun selv ved så meget om? Vi har talt med Jeanette Varberg om hendes læseoplevelse.
Artikel

Derfor elsker børn og barnlige sjæle Mimbo Jimbo

23-09-2020

Danmarks højtelskede lille blå elefant, Mimbo Jimbo, fylder rundt. Det er nemlig lige præcis 10 år siden, den allerførste bog om Mimbo Jimbo udkom. Vi har derfor samlet fem grunde til, at børn og barnlige sjæle elsker Mimbo Jimbo.
Jeanette Varberg
Artikel

Nu udkommer Sveriges største romance-forfatter Frida Skybäcks på dansk

23-09-2020

Hun har solgt over 100.000 eksemplarer i Sverige. Nu er forfatter Frida Skybäcks historiske roman BOGHANDLEN VED THEMSENS BRED udkommet på dansk.

Artikel

Giv kærlighed, feel good og store fortællinger i julegave

23-09-2020

Mangler du også lige de allersidste julegaver, inden julefreden kan sænke sig? Ingen panik! Vi har samlet de 3 bedste julegavebøger til dig lige her. Med bøger fulde af håb, uforglemmelige skæbner, ubrydelige relationer og livsforandrende hændelser kan du give en gave, der kan noget mere.

Artikel

Heléne Holmström opgav jobbet som advokat: “Jeg vidste, at jeg var nødt til at skrive noget om den her verden”

23-09-2020

Den svenske forfatter Heléne Holmström henter inspiration fra sin egen baggrund som advokat, når hun skriver romancer.

Nikoline Werdelin
Interview

Q&A med Nikoline Werdelin: "Jeg skulle lære at tegne med ord"

18-09-2020

Efter mange år med tegneserier og teatermanuskripter ville Nikoline Werdelin fordybe sig med sprog og karakterer på en ny måde. Hun debuterer som romanforfatter med den morsomme og melankolske HVORDAN MED REDDER EN LEMMING.
Fortællinger
Anbefalinger

Fortællinger - Magasin til bognørder

15-09-2020

Fortællinger er din opdatering fra bøgernes verden. Fuld af inspiration, interviews og anbefalinger af de bedste læseoplevelser. Se seneste nummer her.
Børnefortællinger
Anbefalinger

Børnefortællinger - De bedste bøger for børn og unge i alle aldre

15-09-2020

Børnefortællinger samler de bedste bøger for børn og unge i alle aldre. Fuld af inspiration, interviews og anbefalinger af de bedste læseoplevelser til hele familien. Se seneste nummer her.
Ken Follett
Interview

Ken Follett om research- og undersøgelsesarbejdet til sin nye roman "Aftentid og Morgengry"

15-09-2020

Ken Follett om overraskende research til sin nye roman: ”Vikingerne havde store slavemarkeder”
Lene Kaaberbøl
Interview

”Eventyr bliver aldrig uaktuelle” – Lene Kaaberbøl fejrer 20 år med SKAMMERENS DATTER

13-09-2020

I 2000 udkom den første bog om skammer-pigen Dina, der har tryllebundet læsere i 20 år. Forfatter Lene Kaaberbøl ser tilbage på to årtier med Skammeren.
Interview

Q&A med Lærke Winther: "Det er svært at spejle sig i det perfekte, for det er der jo ingen af os der er."

10-09-2020

Lærke Winther debuterer som forfatter med en tragikomisk brevroman om sorg, ensomhed og klager.
Olga Ravn
Interview

Olga Ravn: ”Jeg blev nødt til at skrive for at overleve”

04-09-2020

Olga Ravn har skrevet en stor samtidsroman om Anna, der taber sin plads i verden efter at have født et barn. Skriften bliver det sted, hvor både forfatteren og romanens fortæller finder sig selv. Vi har talt med Olga Ravn om skrift, erfaringers omskiftelighed og om rædslens plads i samfundet.
Morten Münster Jytte vender tilbage
Artikel

Morten Münster: »Du er nødt til at være tålmodig, ydmyg og uambitiøs, hvis du vil have en chance«

01-09-2020

Morten Münster er tilbage med opfølgeren til JYTTE FRA MARKETING ER DESVÆRRE GÅET FOR I DAG. Og han er mere veloplagt end nogensinde. I sædvanlig humoristisk skrivestil leverer han i JYTTE VENDER TILBAGE en praktisk guide til at lykkes med at skabe forandringer.
Fugl
Artikel

Mød 'Feel good'-romanernes ukronede dronning

31-08-2020

Med stakkevis af forelskelige titler i ryggen kan man roligt kalde den skotske forfatter Jenny Colgan for feel good-romanernes ukronede dronning.

Anette Sams forfatterfoto
Artikel

Drop den løftede pegefinger, og gør dine børn sukkersmarte

31-08-2020

Hvordan giver du som forælder dine børn sunde madvaner – og ikke mindst et sundt forhold til mad og krop? Og kan det overhovedet lade sig gøre uden den løftede pegefinger?
Scones
Artikel

Anmelderrost juleromance udkommer på dansk: Prøv forfatterens skotske juleopskrifter

31-08-2020

Her kan du læse mere om Jenny Colgans juleromance JUL PÅ DEN LILLE SKOTSKE Ø – og prøve forfatterens egne opskrifter på traditionelt skotsk julebagværk.
Alle tiders bøger
Interview

Forlagschefen: ”Børnelitteratur er det grundlag, vi alle sammen føler, vi er vokset ud af”

28-08-2020

Nogle af vores største læseoplevelser har fulgt os fra barnsben, og barndommens litterære helte er stadig dem, der hives frem, når vi skal læse højt for børn og børnebørn. En stribe klassikere er flyttet sammen i antologien ALLE TIDERS BØGER VI LÆSER SAMMEN, og Gyldendals forlagschef for børnelitteratur giver her sit bud på, hvorfor børnelitteratur er den bagage, vi alle sammen gerne vil bære videre.
Gyldendal Længe leve læselysten
Artikel

Vi markerer vores 250 års jubilæum med fejring af læsernes yndlingsbøger

27-08-2020

Gyldendals 250 års jubilæum fejres med Jubilæumskollektionen – en samling af de ti klassiske bøger af danske forfattere, læserne har kåret til at være deres største læseoplevelse nogensinde.
Ken Follett
Artikel

Ken Follett deler sine bedste skrivetips

15-08-2020

Hans bøger har solgt i hobetal verden over, og det er få forfattere, der skriver historiske romaner med lige så meget indlevelse som Ken Follett. Få forfatterens bedste råd til at skrive en bestseller her.
Christian Jungersen
Artikel

Christian Jungersen om biografsuccesen 'Undtagelsen'

08-07-2020

Det er blevet forsøgt før, men indtil nu kunne ingen filmhold fange den uhygge, der hersker under overfladen på kontoret i succesromanen UNDTAGELSEN. Forfatter Christian Jungersen er henrykt over, at historien endelig er klar til det store lærred.
Lisa Holmfjord Døden er kun et øjeblik
Interview

Lisa Holmfjord: Mishandlingerne i min bog er realistiske

12-06-2020

Krisecenterdirektør Lisa Holmfjord debuterer som forfatter med en psykologisk thriller om mænds vold mod kvinder.

Malene Ravn Hvor lyset er
Interview

Malene Ravn: I flere år har jeg hørt familien fortælle historier og minder om Carl

04-06-2020

HVOR LYSET ER fortæller hvordan familiehemmeligheder, depressioner, bohemelivet og kærlighed var noget af det, der prægede den danske kunstner Carl Fischers liv.

En lille hjælp til teenageårene
Artikel

Teenagerens fem primære bekymringer

07-05-2020

Op mod en tredjedel af alle teenagere er bekymrede, usikre og føler sig ofte forkerte. Samtidigt har teenagerne vanskeligt ved at åbne op omkring disse følelser og tanker, og det kan derfor være svært for deres voksne – forældre, lærere og trænere – at hjælpe dem. Vil du hjælpe din teenager med at blive sundere, stærkere og gladere?
Tour de France
Artikel

Mere end en sport: Derfor er cykelløb din kærlighed værd

07-05-2020

Professionel cykling er lige så ond, løgnagtig, smuk og sand som livet selv. Opdag hvordan i bogen ILTGÆLD; 27 beretninger fra og om cykelsporten akkompagneret af 78 smukke oliekridt-tegninger af kunstner Erik A. Frandsen.

Nicolaj Juel Grill grønt
Artikel

Lær at lave lækker vegetarmad på grillen

30-04-2020

Sprøde sommersalater med grillet grønt, sunde dip og farverige antipasti. Nikolaj Juel har med GRILL GRØNT skabt en vidunderlig vegetarkogebog for alle, der gerne vil skrue ned for kødet og op for alt det grønne – også når grillsæsonen sætter ind.
Ib Michael Sandheden om Lucy
Interview

Ib Michael: Jeg er inspireret af medfølelse og klodens tilstand

15-04-2020

Ib Michael markerer sit 50-års forfatterjubilæum med udgivelse af en stor, dramatisk kærligheds- og eventyrroman.

Lucinda Riley Søsterserien
Artikel

Bestsellerserien, der har taget verden med storm

23-01-2020

DE SYV SØSTRE af Lucinda Riley er en storslået fortælling om kærlighed og tab inspireret af legenden om stjernebilledet De syv søstre.
Diana Gabaldon Outlander
Artikel

Outlander-serien: Her er de datoer, bøgerne udkommer på dansk

16-01-2020

Vi bliver bestormet af henvendelser fra ivrige fans af Diana Gabaldons Outlander. De kan næsten ikke vente på næste oversættelse af Claire Randalls tidsrejser. Det er skønt at mærke interessen, og vid, at alle involverede arbejder på højtryk for at skabe en korrekt oversættelse så tæt på originalversionen som muligt. Her er de forventede datoer for de danske udgivelser i serien.
Yahya Hassan - Bogforum 2019
Artikel

Yahya Hassans BogForum-besøg i 10 billeder

18-11-2019

Digteren Yahya Hassan dukkede som en stor overraskelse op på Bogforum 2019. Stærkt lukkede han Gyldendals sceneprogram med oplæsning fra sin digtsamling YAHYA HASSAN 2.
Sanne Munk Jensen og Sarah Engell
Interview

»Hvorfor skal piger skamme sig over at kysse med mange, når drenge ikke skal?«

31-01-2019

Sarah Engell og Sanne Munk Jensen er gået sammen om at skrive bogen TAG GADEN TILBAGE om Polly, som bliver skammet ud på sit gymnasium i Hjørring.
Bente Klarlund Petersen
Interview

Bente Klarlund: »At gå er også en del af en trend og udtryk for et oprør mod altings hurtighed.«

20-08-2018

Med en daglig gåtur på en time kan du tabe dig op til 10 kilo på et år og samtidig forebygge bl.a. diabetes 2, hjertesygdomme, demens, forhøjet blodtryk og kræft. Og så er gåture et vigtigt middel mod depression, angst og stress. Læge og professor Bente Klarlund fortæller her, hvorfor det er tid til at snøre gå-skoene.
Svend Brinkmann
Artikel

Hvorfor læser vi egentlig litteratur? Her er Svend Brinkmanns 7 bud på det

13-11-2017

»Vi læser for at få et frirum. Ikke mindst fra konkurrencesamfundets præstationskrav,« mener professor i psykologi, Svend Brinkmann, og erklærer rygterne om litteraturens død for »stærkt overdrevne«. Læs her hans åbningstale til bogmessen Bogforum 2017 med 7 bud på, hvad mennesket får ud af litteraturen.
Viser 100 ud af 100