34_checkmark

Fragt kun 29,95 kr. 

Find din yndlingsforfatter

Glæd dig til nye bøger fra disse forfattere

Annette Heick
Interview

Annette Heick om DATTEREN

13-10-2021

Frida Skybäck
Interview

Nyt fra Frida Skybäck

12-10-2021

A. Matthesen
Interview

A. Matthesen og lykken

06-10-2021

Lars Mytting
Interview

Mytting og myterne

01-10-2021

baalmad
Interview

Vild mad over bål: Derfor smager fisken, du selv har fanget, bedre end alle andre fisk

09-07-2021

Vi kan altid få asparges – også i december. Og derfor har vi på mange måder mistet fornemmelsen for, hvor vores mad kommer fra.
Interview

Kristin Hannah om den perfekte skrivedag

02-07-2021

Kristin Hannah er aktuel med FIREFLY LANE og elsker at skrive, fordi det frigør noget i hende.
Interview

Erik Barfoed om ’den nemme 2’er’

23-06-2021

Erik Barfoed har skrevet en episk efterfølger til FANGESKIBET.
Interview

”Thrillere handler om følelser, der får mennesket til at handle ekstremt.”

15-06-2021

I Susanne Stauns MANDEN I HUSET gennemlever en mor sit værste mareridt – hendes datter er forsvundet som dug for solen.
Interview

Bliv klar til EM: Lær landsholdet at kende, før startfløjtet går

11-06-2021

Det danske landshold spiller EM til sommer. På dansk græs. I bogen HOLDET får du et unikt indblik i, hvad der rører sig hos hele Danmarks landshold. Forfatter Kasper Steenbach har fulgt landsholdet gennem fire år.
Interview

Lise Villadsen skriver om forbudte følelser

09-06-2021

Forfatterens gamle teenfantasi blev til debutromanen TIGERHJERTEs fortælling om fucked up familieforhold og forelskelse. Nu genudgives den.  

Interview

Line-Maria Lång skriver bog om venskab med Jan Sonnergaard

09-06-2021

HIMMELANKER er en roman om at miste, men også en hyldest til de små øjeblikke, man aldrig glemmer.
Interview

Brit Bennett: ”Forskellige veje kan spores tilbage til ét simpelt valg.”

09-06-2021

Forfatteren fortæller om arbejdet med DET DER SKILLER OS - den internationale bestseller, der endelig er udkommet på dansk. 
Interview

HAPPYHJALTE: Ny bog om populær sportsgren

01-06-2021

Den 16-årige danmarksmester Hjalte Langebek Hansen udgiver bog om at være et supertalent på løbehjul.
Interview

Adam O. færdiggør sin trilogi om Tonni2Ton

31-05-2021

Nu udkommer tredje og sidste bind i rækken af de populære bøger om Ingeborg og hendes fantasiven Tonni.
Interview

"Det særlige ved en rejse er det, man ikke kan genbesøge.”

27-05-2021

Ib Michael har set mere af verden end de fleste. I DE SYV REJSER fortæller han levende om syv fantastiske og faretruende rejser.
Interview

Jesper Wung-Sung om ny bog: ”Lad os gøre vores ar til en del af vores fortælling”

26-05-2021

Med skarp humor og fantasi tager Jesper Wung-Sung læserne med gennem sin barndom og ungdom i den autofiktive MINE AR. Nedslagene i erindringerne er baseret på de fysiske ar, Jesper Wung-Sung har fået gennem livet. For vores ar fortæller en historie, og de viser vores skrøbelighed, mener forfatteren.
Interview

Cecilie Grønlund debuterer med Døgnåben: “Jeg håber, andre kan bruge den usikkerhed, jeg selv har oplevet”.

25-05-2021

Forfatter Cecilie Grønlund vil skabe forståelse for det moderne ungdomsliv, hvor man med iPhonen i lommen, altid bærer rundt på en hel verden af sammenligningssyge. Hendes debutroman Døgnåben stiller skarpt på sameksistensen af fest og ensomhed i det tidlige voksenliv, hvor den 22-årige Luna forsøger at finde sin vej i livet, kærligheden og Kødbyen.
Interview

Mads Ananda Lodahl: ”For mange læsere vil det være første gang, de læser en bog, de kan spejle sig i”

20-05-2021

Debutanten Mads Ananda Lodahl åbner døren til bøssesaunaen Adonis i romanen SAUNA. For nogle læsere vil det være et kig ind i en verden, de overhovedet ikke kender, og de må meget gerne ”få en på opleveren”, siger forfatteren. Men SAUNA er først og fremmest en bog, der foregår på queer menneskers præmisser – en stemme indefra.
Interview

Katrine Billes jordomrejse er blevet til en børnebog

10-05-2021

Den nye børnebog JORDEN RUNDT MED KATRINE er den kendte børnevært Katrine Billes forfatterdebut. Men bogen er ikke kun en bog – den er en slags kreativt kinderæg af musik, opgaver og læsning, inspireret af forfatterens egen jordomrejse.
Interview

Frida Skybäck: ”Denne bog står mit hjerte ekstra nært”

04-05-2021

Frida Skybäcks roman BOGHANDLEN VED THEMSENS BRED blev hendes store gennembrud i hjemlandet Sverige, hvor den solgte så mange eksemplarer, at Skybäck kunne begynde at skrive på fuld tid. Men bogen er også særlig for forfatteren, fordi den foregår i hendes tidligere hjemby London, som hun holder meget af.

Interview

Karima Bouylud om debut: ”Den har gjort ondt at skrive”

04-05-2021

Tre generationer af stærke kvinder kæmper om hinandens accept og anerkendelse i Karima Bouyluds debutroman I KÆRLIGHEDENS NAVN, der først og fremmest er skrevet til hendes egen datter.

Interview

Mikael Josephsen: ”Vores sociale sikkerhedsnet har så store masker, at de mest sårbare ryger igennem med et kæmpe plask.”

28-04-2021

Forfatter Mikael Josephsen har skrevet den skæve og rå kollektivroman DE ANDRE om et fællesskab på kanten af samfundet. Hjemløshed er et stort set uberørt emne i litteraturen, og forfatteren håber, at romanen kan give læseren en relevant indsigt i at være hjemløs.

Interview

Benni Bødker: ”Man kan kalde min nye roman en gotisk TUREN GÅR TIL PARIS”

22-04-2021

Hemmeligheder og mysterier udfoldes i fortidens Paris i Benni Bødkers nye spændingsroman, der er drysset med elementer fra krimi, gys og det okkulte. Den historiske roman OCCIDENTENS STJERNE hiver dig med ned i labyrinterne under Byernes By.

Interview

Eva Tind fremmaner den glemte danske videnskabskvinde, der samlede hele verden

16-04-2021

Gennem 40 år arbejdede Marie Hammer utrætteligt på sin forskning om verdens mider. Hun opdagede tusind nye arter og endte med at bevise, at verdens enorme kontinenter har hængt sammen, ved at kigge på noget, der er så småt, at det er usynligt for det menneskelige øje. Alligevel har du måske aldrig hørt om hende. Forbigåelsen af Marie Hammer i historiebøgerne fik forfatter Eva Tind til at sætte midernes moder under lup i romanen KVINDEN DER SAMLEDE VERDEN.
Interview

Kirsten Thorup et år efter udgivelse: ”Det er lidt uvirkeligt”

08-04-2021

Kirsten Thorups bestseller INDTIL VANVID, INDTIL DØDEN har næsten rundet 50.000 solgte eksemplarer. Kirsten Thorup ser tilbage på et år med romanen, der udkom lige efter corona-nedlukningen, og som derfor fik en anderledes udgivelse, end forfatteren er vant til.

Interview

Dy Plambeck: ”Da jeg genlæste Buresø-fortællinger, tænkte jeg: Hvor var jeg ung!”

08-04-2021

Dy Plambecks debut-digtsamling og tre tidligere romaner er udkommet i nyt design, der matcher TIL MIN SØSTER. Genudgivelserne har sendt forfatteren tilbage i sine gamle tekster, og de vækker minder.

Interview

Q&A med Ann Napolitano om hendes bestseller KÆRE EDWARD

23-03-2021

En lille dreng blev et verdensomspændende billede på en frygtelig tragedie, der gjorde et uudsletteligt indtryk på forfatter Ann Napolitano. Romanen KÆRE EDWARD er en medrivende fortælling, der efterlader læseren med en lyst til at få alt ud af livet.
Interview

Rachel Röst om debut: "Det er ligesom at have fået en megafon, og det er fantastisk"

23-03-2021

Det var Rachel Rösts arbejde med udsatte unge, der fik hende til at indse, at hun selv stod midt i en historie, der var vigtig at fortælle. Rachel Röst debuterer med GRUNDVOLD, som er en stærk personlig fortælling med afsæt i hendes egen opvækst i et patriarkalsk religiøst miljø.

Interview

Peter Løhr: ”Nogle gange var min research-metode på grænsen af det vanvittige.”

23-03-2021

I romanen HULEMENNESKET følger vi guldaldermaleren Johan Thomas Lundbye under hans ophold i Rom i 1845, hvor det sanselige Italien lokker den unge maler ud af hulen og ind i livet på måder, der får afgørende betydning for hans senere valg om at melde sig frivilligt til krigen. Forfatter Peter Løhr har brugt flere år på at komme under huden på Lundbye.

Interview

Morten Søndergaard: ”Da jeg kom til det forladte hospital, fik jeg følelsen af at komme hjem”

19-03-2021

For mere end 10 år siden, kravlede digter Morten Søndergaard over hegnet til et forladt psykiatrisk hospital i det nordlige Italien. Stedet var fyldt med historier, og Morten Søndergaard blev med det samme grebet af stor inspiration. En inspiration, der senere blev til digtsamlingen JOURNAL 2019.
Interview

Charlotte Koldbye: ”Børn er de mest formidable forskere.”

18-03-2021

Hvorfor ligner alle mennesker ikke hinanden? Hvorfor har vi ikke pels? Og hvorfor kan vi lyve men ikke flyve? Videnskabsuniverset, Mig og min krop, giver dig svar på din undren og rum til refleksion hos både voksne og børn. Spørger man Charlotte Koldbye, er der ikke noget, der er for svært for børn. De er de mest formidable forskere.
Interview

Fangeleg med Fupz

18-03-2021

FANGELEG er en underholdende, rørende og tankevækkende historie om tre fængselsbetjente og om de aggressioner, længsler og hemmeligheder, de møder – både inden for og uden for murerne. 
narko site
Interview

15 mord i timen: Mysteriet om Latinamerikas mange mord

16-03-2021

»Latinamerika både skræmmer og fortryller mig med sin brutalitet og surrealisme«, siger Magnus Boding Hansen, der i sin nye bog DJÆVLEN SOVER ALDRIG forsøger at opklare mysteriet om voldens opslugende kraft i verdens mest brutale region.
Interview

Dennis Nørmark: ”Det er med pseudoarbejde som med vejen til helvede, det er brolagt med gode intentioner”

16-03-2021

Antropolog og forfatter Dennis Nørmark er tilbage med en ny bog om pseudoarbejdets uhensigtsmæssige indtog på de danske arbejdspladser. I denne bog kommer han med konkrete løsningsforslag til at få bugt med den stadig stigende tendens.

Interview

Morten Køie sætter musik til lyrik: ”Man har et forspring”

16-03-2021

Under navnet Mr. Koifish har Morten Køie sat lyd til Bjørn Rasmussens digtsamling MING fra 2015. Her fortæller musikeren, hvordan han har fortolket og musikaliseret lyrikken.

Interview

Michael Falch fortæller ærligt om sit nye i liv i nye erindringer

12-03-2021

OVER STREGEN er historien om de seneste tre år i multikunstnerens Michael Falchs liv med alt, hvad dertil hører af aflyste turneer, flytninger – og en helt uventet kærlighedshistorie.

Interview

Marianne Iben Hansen: ”Rim er noget, der opleves med kroppen”

11-03-2021

Danmarks rimdronning fylder 60 år d. 13. marts. Marianne Iben Hansen har været forelsket i rim og rytmer, siden hun var helt lille og elsker det hårde arbejde, der ligger i at pusle med linjer og stavelser, indtil magien opstår.

Interview

7 hurtige til Kim Fupz Aakeson

09-03-2021

Når han har lidt for meget på sin tallerken, vælter historierne ud af ærmet, og så bliver han aldrig træt af at finde på historier til børnebøger. Vi har bedt Kim Fupz Aakeson fuldende 7 sætninger, inden hans pænt store samling af historier kommer på gaden.
Interview

Anna Elisabeth Jessen: "Jeg kalder min roman for en kærligheds- og forfaldshistorie"

08-03-2021

Anna Elisabeth Jessen debuterede som romanforfatter i 2019 med familiekrøniken OM HUNDREDE ÅR, der strækker sig fra 1914 til 2014 med udgangspunkt i hendes fars sønderjyske slægt. I hendes nye roman HUSET følger læseren med inden for på en helt særlig arbejdsplads i 1968 og forlader den igen 50 år senere
Interview

Christian Dorph om rekviem til sin far: ”Jeg ville prøve at løse gåden om ham”

23-02-2021

I sin hidtil mest private bog skriver forfatter og digter Christian Dorph om sin afdøde far i et forsøg på at rekonstruere minderne og sætte stumper sammen.

Interview

Anna Fiske udgiver bog om skolestart: ”Det er vigtigt, at man føler sig tryg”

23-02-2021

At starte i skole er en kæmpe milepæl for børn og deres forældre. Anna Fiskes bog HVORDAN BEGYNDER MAN I SKOLE? giver gode råd og tryghed til at klare overgangen, for det er jo umuligt at være ekspert i noget, man ikke har prøvet før.

Interview

Salman Rushdie om ny roman om USA: ”Mørket er her stadig”

23-02-2021

I Salman Rushdies QUICHOTTE rejser en mand tværs over USA i jagten på sin drømmekvinde, som han kun har set gennem fjernsynsskærmen. Rejsen bliver et møde med et splittet og ødelagt land, som muligvis kan reddes af kærlighed.

Interview

Lasse Raagaard Jønsson: ”Jeg fik at vide, at min stammen gjorde noget særligt ved mine digte”

18-02-2021

Lasse Raagaard Jønsson debuterer med digtsamlingen SSN SNNART om et jeg, der stammer. For digteren var det i starten anstrengende at stamme, når han skulle læse sine tekster op, men i arbejdet med at få talelidelsen skrevet ind i SSN SNNART har han oplevet, at stammen giver hans digte en dimension, der kan mærkes i hele kroppen, når man læser dem.

Interview

Tina Frennstredt: ”Uløste sager har enorme konsekvenser for mange”

18-02-2021

Den svenske forfatter Tina Frennstedt har altid interesseret sig for kriminalsager - først som journalist og sidenhen som krimiforfatter. Hun er specielt fascineret af de såkaldte "cold cases", der trækker dybe spor for de pårørende og de kriminalbetjente, der efterforsker dem.  

Interview

Lars Kjædegaard fejrer 40-års jubilæum: ”At skrive er en måde at leve på”

11-02-2021

Det er 40 år siden, Lars Kjædegaards første roman udkom. Nu står der 40 udgivelser på CV’et, og forfatteren har stadig historier, han gerne vil fortælle. Vi har talt med en af Danmarks bedst anmeldte kriminalforfattere i anledning af jubilæet.
Interview

Karina Sainz Borgo: ”Journalistik skal svare på spørgsmål. Fiktion skal stille dem”

02-02-2021

Den venezuelanske journalist Karina Sainz Borgo har ikke besøgt sit hjemland i otte år. I sin debutroman NAT I CARACAS skildrer hun det land, som hun mener er forsvundet i en støvsky af vold, smerte og politisk magtmisbrug.

StineStregen
Interview

StineStregen: ”Jøsses, hvor jeg savner alt det uplanlagte og tossede”

29-01-2021

Børnebogsforfatter og illustrator StineStregen ser frem mod et nyt år, hvor der er plads til mere liv og glæde. Og så håber hun at flere af landets forældre vil have øje for alt den nye kvalitetslitteratur, der produceres til børn. 

Interview

Trine Bundsgaard: ”Det kan godt være en overvindelse at give sig selv lov til at folde sin fantasi ud”

21-01-2021

Børnebogsforfatter Trine Bundsgaard fik sat det sidste punktum i flere skriveprojekter i 2020. Nu skal hun til at finde på sin næste historie og deler sine bedste tips til dig, der går rundt med en forfatterdrøm i maven.

Interview

Glenn Bech: ”Jeg har følt mig tvunget til at skrive FARSKIBET”

21-01-2021

Da Glenn er fem år og hans lillebror, René, er tre, tager deres far sit eget liv. FARSKIBET er en desperat insisterende fortælling i og om hans fravær. Det har taget Glenn Bech fem år at skrive sin debutroman, og det har været en hård proces.

Suzanne
Interview

Suzanne Brøgger: »Prisen for frisind er større end nogensinde«

19-01-2021

Forfatter, myte og ikon: Suzanne Brøgger tager et 2021-blik på kvindefrigørelse, #metoo, kunstnerens udvikling, Karen Blixen og kurdiske kvindesoldater i sin nye bog MED EGEN HÅND.
Interview

Lars Daneskov: "Nogle gange er det nødvendigt at sige bøh til sig selv for at bryde vaner"

18-01-2021

I 2020 kastede Lars Daneskov sig over genrer og formater, han ikke havde prøvet før. Det resulterede blandt andet i en stemningsfuld gyserhistorie og i en billedbog. Forfatterens nytårsforsæt er derfor endnu engang at turde prøve noget nyt.

web wim
Interview

Lær af mesteren: Sådan kan du opholde dig i isvand — i timevis

08-01-2021

Du kan bestige sneklædte bjerge uden tøj på. Du kan opholde dig i isvand i timevis. Du kan gennemføre et marathon i ørkenen uden at drikke vand. Det siger hollandske Wim Hof, der med sin nye bog vil lære dig at gøre det umulige - og samtidig forbedre din sundhed markant.
Interview

Kenneth Bøgh Andersen: "Det gode gys handler ikke kun om monstre og uhyrer"

27-12-2020

Kenneth Bøgh Andersen har altid været optaget af gysergenren, og han mener ikke, at det er monstre og dæmoner, der spiller hovedrollen i de mest uhyggelige historier. Vi fangede forfatteren til en snak om det gode gys, og hvad han i virkeligheden er bange for ...

Interview

J.K. Rowling som Robert Galbraith: "Jeg prøver at skrive en anderledes type plot hver gang"

15-12-2020

Bag pseudonymet Robert Galbraith gemmer der sig J.K. Rowling, der blev verdenskendt for Harry Potter-bøgerne. Som Galbraith skriver hun anmelderroste krimier. Mød forfatteren i en interview om den udfordrende genre og den nyeste roman på stammen, USTYRLIGT BLOD.
Interview

Nanna Wendt Sølvsteen: "Ved at sætte julen som ramme om fortællingen, kunne jeg få adgang til mine karakteres sårbare sider"

14-12-2020

Julen er omdrejningspunkt i Nanna Wendt Sølvsteens debutroman ET ANDET BILLEDE om seks søskende, der skal se hinanden i øjnene for første gang efter lang tid og mange sorger. Og det er ikke tilfældigt, at det er hjerternes fest, der er en uofficiel hovedperson i romanen. Læs forfatternes tanker om at bruge julen som ramme.
Interview

Juleanbefalinger fra Jesper Wung-Sung

08-12-2020

Jesper Wung-Sung skal genbesøge nogle klassiske børnehistorier i juleferien, hvor han i øvrigt ikke har tænkt sig at holde helt fri fra tastaturet ...

Interview

5 hurtige til Sara Ejersbo

01-12-2020

Forfatter Sara Ejersbo håber på at få masser af tid til at læse med familien i juleferien. Og så er hun lidt i tvivl om, hvilket børnebogsunivers hun helst ville holde jul.

Interview

5 hurtige til Kasper Hoff

24-11-2020

Børnebogsforfatteren Kasper Hoff holder fri fra bogskrivningen i juleferien, men han vil til gengæld meget gerne læse en masse bøger, mens ”juleregnen” falder udenfor. Få hans boganbefalinger, og læs om hans hyggelige juletraditioner her.

Interview

Sabine Lemire skriver karakterer, som børn kan spejle sig i

05-11-2020

At være den nye pige i klassen, at opleve forældres skilsmisse, at miste nogen, man elsker … Børnebogsforfatter Sabine Lemire tager fat i nogle af de store emner, der optager yngre læsere. Men hun giver lige så meget plads til de ”små” glæder og problemer, for hun mener, de er lige så vigtige, når man vil have børn til at spejle sig i det, man skriver.
Interview

Alberte Winding om sin nye roman: ”Det var en ensom periode, hvor jeg fik skrammer, og indimellem dansede jeg på kanten”

29-10-2020

Hvordan er det som voksen at se tilbage på sin ungdom? Har vi lykkeligt glemt alle ubehageligheder og husker vi kun de gode stunder? I sin nye bog graver Alberte Winding ned i en skrøbelig periode, hvor hun går fra at være pige til ung kvinde. En svær tid, hun i dag ser på med mildere øjne.
Interview

Q&A med Lars Kepler – krimiparret ved, at de har fået en god idé, når de selv bliver skræmte

23-10-2020

Lars Kepler er klar til at ødelægge din nattesøvn med SPEJLMANDEN.
Interview

Redaktøren til Ida Jessen: ”Dette er dit hovedværk!”

22-10-2020

I 1988 sendte Ida Jessen for første gang et manuskript ind til Gyldendal, og det landede på redaktør Birthe Melgårds skrivebord. Manuskriptet blev ikke antaget, men Birthe Melgård skrev til Ida Jessen, at hun var velkommen til at vende tilbage. Det gjorde Ida Jessen – med et nyt manuskript – og siden har de to arbejdet sammen. De kalder det selv et ”makkerskab”, men man kunne også fristes til at kalde dem et ”gammelt ægtepar”, der kender hinanden godt, men alligevel lykkes med at overraske og begejstre. Sådan var det i hvert fald under tilblivelsen af Ida Jessens nye roman KAPTAJNEN OG ANN BARBARA.

Kathryn Nicolai
Interview

Godnathistorier er ikke kun for børn: Ny bog vil have dig til at sove

22-10-2020

Millioner verden over lytter til Kathryn Nicolais historier, når de forsøger at falde i søvn. Nu udkommer fortællingerne i bogen SOVEBOGEN FOR VOKSNE – og hun lover dig, at de både får dig til at falde i søvn og sove tungt.

Interview

Anne Sofie Hammer: ”Villads fra Valby er som mit første barn”

21-10-2020

Forfatter Anne Sofie Hammer debuterede med den første bog om Villads fra Valby i 2009. Dengang anede hun ikke, at det skulle blive en vanvittigt populær serie. Men det blev det.
Nanna Wendt Soelvsteen Et andet billede
Interview

Nanna Wendt Sølvsteen: "Selvom jeg ikke skriver om mig selv, skriver jeg for første gang som mig selv"

08-10-2020

Nanna Wendt Sølvsteens karriere har sendt hende rundt på dagblade, magasiner og forlag, hvor hun i høj grad har beskæftiget med at fortælle andre menneskers historier. Nu var tiden endelig til at fortælle en af de historier, hun selv har gået og formet i hovedet og hengive sig til skriveprocessens "galskab". ET ANDET BILLEDE er Nanna Wendt Sølvsteens første roman, og debutanten håber, at hun kan få lov til at skrive mange flere.
Nanna Foss
Interview

”Ungdomslitteratur er med til at sætte dagsordenen for, hvordan man italesætter ting”

08-10-2020

Nanna Foss' SPEKTRUM-serie har flyttet forlag, og genudgivelsen har givet forfatteren en unik mulighed for at gå tilbage i de første bøger og modernisere sprog og ændre i det, hun selv kalder "problematiske vendinger". Serien er nu klar til at blive læst af den eksisterende fanskare og samtidig åbne universet for en ny generation af SPEKTRUM-læsere. Samarbejdet om genudgivelsen har sat tanker i gang om sprogbrug i ungdomslitteratur for både Nanna Foss og redaktør Sara Ejersbo.
Interview

Q&A med Robert Galbraith

30-09-2020

Hvad er motivationen bag de spændende Cormoran Strike-romaner, og hvor mange bøger kan vi forvente i fremtiden? Bliv klogere på Robert Galbraith og forfatteren bag pseudonymet.
Anne Lise Marstrand-Jørgensen
Interview

Livtag med en dronning

25-09-2020

For syv år siden fik Anne Lise Marstrand-Jørgensen en idé. Hun ville skrive en roman om Danmarkshistoriens første kvindelige regent. Det skulle vise sig at blive et vanvittigt krævende projekt, båret frem af store mængder research og en dyb længsel efter at forstå kongedatteren, der satte sit eget og sin søns liv på spil i kampen for magten, freden og et fælles nordisk rige.
Hanne Hastrup
Interview

Hanne Hastrup fylder 80 år: ”Når der er en, der råber Cirkeline efter sit barn, så vender jeg mig lige om”

25-09-2020

I skolen tegnede hun en alf, der skulle ende med at blive en af de mest genkendelige figurer i dansk børnelitteratur. Hanne Hastrup fylder 80 år og kan se tilbage på det parløb, hun har kørt med Cirkeline siden teenagealderen.
Nikoline Werdelin
Interview

Q&A med Nikoline Werdelin: "Jeg skulle lære at tegne med ord"

18-09-2020

Efter mange år med tegneserier og teatermanuskripter ville Nikoline Werdelin fordybe sig med sprog og karakterer på en ny måde. Hun debuterer som romanforfatter med den morsomme og melankolske HVORDAN MED REDDER EN LEMMING.
Ken Follett
Interview

Ken Follett om research- og undersøgelsesarbejdet til sin nye roman "Aftentid og Morgengry"

15-09-2020

Ken Follett om overraskende research til sin nye roman: ”Vikingerne havde store slavemarkeder”
Lene Kaaberbøl
Interview

”Eventyr bliver aldrig uaktuelle” – Lene Kaaberbøl fejrer 20 år med SKAMMERENS DATTER

13-09-2020

I 2000 udkom den første bog om skammer-pigen Dina, der har tryllebundet læsere i 20 år. Forfatter Lene Kaaberbøl ser tilbage på to årtier med Skammeren.
Viser 100 ud af 108