Læs for at blive klogere. Læs for at blive inspireret. Læs for at blive underholdt. Læs for din egen skyld. Læs for pligtens skyld. Læs for fællesskabets skyld. Læs for sjov. Læs for alvor. Læs for at blive sur. Læs for at blive glad. Læs for at lære. Læs for hinanden. Læs for dine børn. Læs sammen. Læs for dig selv. Læs. Fordi bøger åbner verdener.

Her på siden finder du viden om læsning, inspiration til at åbne døren til bøgernes verden og tiltag, der fremmer læseglæden både for store og for små. 

Skab læseglæde for de mindste

Få dine børn til at læse (mere)

Tilmeld dig Gyldendals mailkursus, og få tips, tricks og inspiration til at kickstarte ungernes læseglæde på 30 dage - direkte i indbakken.

Godnatlæsning

Findes der noget bedre end at putte sig under dynen, mens man får læst højt? Nej vel! Vi har samlet de bedste højtlæsningsbøger både til de helt små og til de lidt større.

Kom med i Læsehulen

Læsehulen på YouTube åbner bøgernes verden op for børn og barnlige sjæle, og inviterer ind i et univers fyldt af fantasifulde historier, flotte tegninger og elskede karakterer.

Gyldendalen - gratis app med børnebøger

I Gyldendalen kan I lege, læse og lytte jer til lidt mere eventyr i hverdagen. Mød blandt andre tranen Bogie, Mimbo Jimbo og Vitello, og fordyb jer i de bedste børnebøger.

Ny serie: Læsefokus

Læsefokus er en serie af selvstændige læsebøger til børn i 0.-3. klasse. Hver bog indeholder en overrepræsentation af et sprogligt eller læsefagligt fokus, og idéer til, hvordan man kan arbejde med området i undervisningen eller derhjemme.

Hør forlagschef, Lotte Hjortshøj, fortælle om betydningen af læsning

Vil du læse mere?

Læseglæde

8 klassikere på 8 uger

Tilmeld dig Gyldendals mailkursus, og bliv introduceret til otte klassiske forfatterskaber direkte i indbakken. Få tips til, hvordan du kommer i gang med at læse de store klassikere.

4 bog-råd

Har du styr på de fire bog-råd? Vi har versioneret Sundhedsstyrelsens anbefalinger om brug af skærm med fire gode råd til dig, der gerne vil erstatte skærm med bøger. 

De bedste klassikere

Klassikere til fem forskellige type læsere

Redaktørerne på Gyldendal genudgivelser anbefaler nogle af deres yndlingsklassikere, og der er noget for enhver type læser. 

 

Børn og Unges læsevaner

Børn og unges læsekultur debatteres ofte blandt politikere og i medierne. Men hvad siger børnene selv? Det kan du blive klogere på i rapporten Børn og Unges læsevaner udgivet af Kulturministeriets Bogpanel. 

LÆS RAPPORTEN HER

 

Sammen om læsning

Start din egen læsekreds

Gå på opdagelse i bøgernes verden, og start den gode samtale med Gyldendals læsekredsmateriale.

Find blandt andet spørgsmål til teksten udarbejdet af forfatterne selv, interviews og bonusinfo om bogen.

Få inspiration direkte i indbakken

I Gyldendals Læseklub kan du holde dig opdateret på litteraturnyheder, finde inspiration til nye læseoplevelser, få unikke rabatter og komme tættere på nogle af de bedste danske og internationale forfattere.

 

Forfattermorgen

Udvalgte onsdage inviterer vi to aktuelle forfattere til en skarp og inspirerende samtale om deres nye bøger. Programmet for foråret 2024 er slut  - glæd dig til Forfattermorgens efterårssæson, som starter i september.

Gyldendals Børneprogram

 

Børnenes dag

Gyldendal holder løbende arrangementer for børn og barnlige sjæle. Mød bl.a. Robinsamse, Charlie og Chokoladefabrikken og andre figurer du kender. Programmet for foråret 2024 er slut  - glæd dig til den nye sæson, som starter i september.