Klassikere

Klassikere til fem forskellige typer af læsere

Det med klassikere kan virke som en lidt diffus størrelse for mange, for hvornår er en bog egentlig en klassiker? Hvem bestemmer, hvad vi kalder klassikere, og skal man egentlig ikke være meget belæst for at hoppe på klassikertoget? Måske behøver det slet ikke være så svært.

Klassikere er litteratur, der stadig kan spejle og lære os noget i dag. 

Litteratur, der altid vil finde læsere, simpelthen fordi den er evigt aktuel. Og klassikere er ikke kun for de få, der spiser bøger til morgenmad, der findes en klassiker til alle – om du er helt ny eller helt hjemmevant i litteraturen. 

Ninna Lange og Ida Louise Nielsen, der begge er redaktører på Gyldendal genudgivelser, anbefaler her nogle af deres yndlingsklassikere, og der er noget for enhver type læser. 

Vi håber at kunne inspirere til din læsning – lige fra dig, der for første gang skal tage livtag med en klassiker (du kan godt glæde dig!) til dig, der bare ikke kan få nok af dem, og som søger ny inspiration.

Rigtig god læselyst!

Af Kim Andrea Brofeldt/ 21-12-2023


De bedste klassikere
Anbefalinger

18-12-2023

Fire klassikere til nybegynderen

De bedste klassikere
Anbefalinger

21-12-2023

Fire klassikere for kendere

De bedste klassikere
Anbefalinger

21-12-2023

Fire danske klassikere

De bedste klassikere
Anbefalinger

18-12-2023

Fire nyklassikere

Tove Ditlevsen
Anbefalinger

 

50 klassikere du skal læse før du dør

Få Gyldendals redaktions bud på 50 klassikere, du skal læse, før du dør. Find ud af, hvilke du allerede har læst, hvilke du bør genlæse, og ikke mindst hvilke du skal læse for første gang.
Anbefalinger

 

Forfattere du bør læse

Få en introduktion til forfatterne bag de største klassikere