Om Gyldendal

Historien kort fortalt

Med grundlæggelsen i 1770 er Gyldendal Danmarks ældste forlagsvirksomhed og har nu i 250 år sat sit præg på branchen såvel som det danske samfund. Hos os er tidens vigtigste stemmer blevet udgivet, og Gyldendal har vedvarende sat en høj standard for branchen.

Vi har til huse i historiske bygninger i Klareboderne i det centrale København, det der i gamle dage hed Tranens Kvarter. Tranen i Gyldendals logo stammer fra grundlægger Søren Gyldendals signetring, og fuglen har siden været forlagets bomærke. Som den står med en sten i den ene, løftede klo, er tranen et gammelt europæisk symbol på omhu og årvågenhed. Falder den i søvn, vil stenen falde – og vække fuglen. Gyldendal har forandret sig utallige gange gennem tiden for at genfinde og bevare fodfæstet i et foranderligt marked. Tranen i vores logo minder os om, at vi ikke må dvæle ved noget, som var engang.

Siden 1770 har virksomhedens mission dog stort set været den samme: Gyldendal skal vedvarende sætte et vægtigt aftryk på det danske samfund. Et aftryk der skal sikre danskerne læseoplevelser og læring præget af mangfoldighed og kvalitet.Vi bestræber os på at være den foretrukne vært for mødet mellem skaber og modtager og dermed bevare vores status som en af de væsentligste stemmer i kulturlivet og i den fælles demokratiske samtale.

 

Organisationen

Gyldendal består af divisionerne Gyldendal Forlag, som udgiver bøger til det private marked, og Gyldendal Uddannelse, som leverer undervisningsmaterialer til alle uddannelsesniveauer.

I Gyldendal Forlag findes redaktionerne Skønlitteratur, Non-fiktion, Børn og Unge, Cicero og Flamingo. Denne del af forlaget kaldes også for Trade, og rummer desuden Gyldendals Bogklubber, som er et bredt læsefællesskab for alle, som holder af bøger. Gyldendal Forlag står desuden bag dattervirksomheden Chapter og Publizon.

Gyldendal Uddannelse består af uddannelsesforlaget og en stor portefølje af e-learning og mentoring. Uddannelsesforlaget udgiver materialer til områderne grundskole, gymnasium, videregående uddannelse og EUD, hvor forlagene Munksgaard og Hans Reitzels Forlag hører under. Til uddannelsesforlaget knytter sig også dattervirksomhederne Systime, Guide2Know og MentorDanmark.

Tilsammen udgør hele organisationen den fælles betegnelse Gyldendal-gruppen, og med hver deres særlige profiler og udgivelseslinjer sikrer områderne hver især, at Gyldendal-gruppens samlede kompetenceområder udvides og udvikles.

 

Markedsposition

Gyldendal, der er landets ældste og største forlag, ønsker at fastholde og udbygge sin position som den førende udgiver af skøn- og faglitteratur for voksne og børn og af materialer til undervisning på alle niveauer. Dette sker i et dynamisk samspil mellem tradition og fornyelse, i forståelse for den kulturelle og demokratiske arv, i åbenhed over for bogmarkedets udvikling og for nye udtryksformer og medier – og ved fortsat at stille høje krav til kvalitet, mangfoldighed og redaktionel omhu.

 

Bestyrelsen

Bestyrelsesformand Poul Erik Tøjner

Næstformand Gregers Wedell-Wedellsborg

Bestyrelsesmedlem Claus Gregersen

Bestyrelsesmedlem Mette Lykke Ravn

Bestyrelsesmedlem Lene Tanggaard Pedersen

Bestyrelsesmedlem Karen Dinesen (medarbejdervalgt)

Bestyrelsesmedlem Johanne Katz (medarbejdervalgt)

Bestyrelsesmedlem Henning Persson (medarbejdervalgt)

Læs mere om bestyrelsens medlemmer på Gyldendals Investor site.

 

Direktionen

Administrerende direktør Morten Hesseldahl

Økonomidirektør Bjarne Ponikowski

Direktør i Gyldendal Uddannelse Hanne Salomonsen

Læs mere om direktions medlemmer på Gyldendals Investor site.

 

VL (Virksomhedsledelsen)

VL er betegnelsen for den øverste ledelse, der udover direktionen også tæller:

Markedsdirektør i Gyldendal Uddannelse Henrik Gejlager

Kommerciel direktør i Gyldendal Forlag Karen Bender

Kommunikationschef Michael Jannerup

VL mødes ugentligt og tager stilling til de overordnede spørgsmål og prioriteringer for Gyldendal-gruppen.

 

Ejerforhold

Gyldendal A/S er et aktieselskab, og hovedaktionærerne er fonden bag Louisiana, Museumsfonden af 7. december 1966, og Augustinus Fonden. Gyldendal A/S er børsnoteret.

 

Nøgletal for hele Gyldendal-gruppen

Omsætning 2019: 881 millioner DKK

Driftsresultat 2019 (EBIT): 35 millioner DKK

Ønsker du at læse mere om Gyldendal-gruppens regnskab, finder du det på Gyldendals Investor site.

Medarbejderfordeling:

Samlet antal medarbejdere i Gyldendal-gruppen: ca. 550.

Heraf er ca. 380 medarbejdere tilknyttet adressen i Klareboderne og de øvrige medarbejdere fordeler sig på dattervirksomhederne i Aarhus, Sønderborg og København.

 

Job i Gyldendal

Klik her for at se, om der er ledige stillinger i øjeblikket, og hvordan du søger.