Redaktion Skønlitteratur

Skønlitteratur

Den væsentligste danske skønlitteratur og de bedste internationale bøger, der undersøger hvad det er at være menneske i verden.

Gyldendal Skønlitteratur

Hos Gyldendal Skønlitteratur tror vi på, at bøger giver os et sted at starte vores samtale fra. Vi tror på, at den rigtige bog på det rigtige tidspunkt kan ændre skæbner. Derfor stræber vi efter at udgive den væsentligste danske skønlitteratur og de bedste internationale bøger, uanset om de er skrevet på vers, i den skarpeste minimalistiske prosa, i lange slyngede sætninger eller måske skrevet direkte til at blive oplæst.

Vi tror på den kloge, den underlige, den gravalvorlige, den ulideligt spændende og den skamløst underholdende litteratur. Vi tror på, at den vigtigste samtidsroman kan være en digtsamling, og at ingen ved, hvor i landet de vigtigste nye stemmer kommer fra, eller i hvilken form deres litteratur kommer.

Derfor udgiver vi tykke og tynde bøger, gamle og nye bøger, romaner og digte, krimier og klassikere. At læse og skrive litteratur er at være nysgerrig, og Gyldendal er et hus for de nysgerrige; en gammel facade i København K og et sted, hvor vi sammen kan have en samtale om, hvad det er at være menneske i verden.

Kontakt redaktionen

Gitte Skov Jakobsen

Redaktionskoordinator
Interview

Q&A med Lars Kepler – krimiparret ved, at de har fået en god idé, når de selv bliver skræmte

23-10-2020

Lars Kepler er klar til at ødelægge din nattesøvn med SPEJLMANDEN.
Interview

Redaktøren til Ida Jessen: ”Dette er dit hovedværk!”

22-10-2020

I 1988 sendte Ida Jessen for første gang et manuskript ind til Gyldendal, og det landede på redaktør Birthe Melgårds skrivebord. Manuskriptet blev ikke antaget, men Birthe Melgård skrev til Ida Jessen, at hun var velkommen til at vende tilbage. Det gjorde Ida Jessen – med et nyt manuskript – og siden har de to arbejdet sammen. De kalder det selv et ”makkerskab”, men man kunne også fristes til at kalde dem et ”gammelt ægtepar”, der kender hinanden godt, men alligevel lykkes med at overraske og begejstre. Sådan var det i hvert fald under tilblivelsen af Ida Jessens nye roman KAPTAJNEN OG ANN BARBARA.

Nye bøger fra Gyldendal Skønlitteratur

Gå på opdagelse i alle bøger fra Gyldendal Skønlitteratur

FILTRER SØGNING

Forfattere

Materialetype

5003 produkter
Viser 12 ud af 5003