Redaktion Skønlitteratur

Skønlitteratur

Den væsentligste danske skønlitteratur og de bedste internationale bøger, der undersøger hvad det er at være menneske i verden.

Gyldendal Skønlitteratur

Hos Gyldendal Skønlitteratur tror vi på, at bøger giver os et sted at starte vores samtale fra. Vi tror på, at den rigtige bog på det rigtige tidspunkt kan ændre skæbner. Derfor stræber vi efter at udgive den væsentligste danske skønlitteratur og de bedste internationale bøger, uanset om de er skrevet på vers, i den skarpeste minimalistiske prosa, i lange slyngede sætninger eller måske skrevet direkte til at blive oplæst.

Vi tror på den kloge, den underlige, den gravalvorlige, den ulideligt spændende og den skamløst underholdende litteratur. Vi tror på, at den vigtigste samtidsroman kan være en digtsamling, og at ingen ved, hvor i landet de vigtigste nye stemmer kommer fra, eller i hvilken form deres litteratur kommer.

Derfor udgiver vi tykke og tynde bøger, gamle og nye bøger, romaner og digte, krimier og klassikere. At læse og skrive litteratur er at være nysgerrig, og Gyldendal er et hus for de nysgerrige; en gammel facade i København K og et sted, hvor vi sammen kan have en samtale om, hvad det er at være menneske i verden.

Kontakt redaktionen

Gitte Skov Jakobsen

Redaktionskoordinator
simon
Anbefalinger

3 store russere, du skal kende: »Han kan skrue en historie sammen, så den bliver ekstremt uhyggelig«

17-02-2021

Forlagschef Simon Pasternak udfolder én af verdens allerbedste romaner for dig i denne anbefaling af tre store russiske værker, du skal kende. Det handler i sagens natur om revolutioner, oprør, krig, etik og psykologi - alt det, der altid vil ramme tiden.

Interview

Lars Kjædegaard fejrer 40-års jubilæum: ”At skrive er en måde at leve på”

11-02-2021

Det er 40 år siden, Lars Kjædegaards første roman udkom. Nu står der 40 udgivelser på CV’et, og forfatteren har stadig historier, han gerne vil fortælle. Vi har talt med en af Danmarks bedst anmeldte kriminalforfattere i anledning af jubilæet.

Nye bøger fra Gyldendal Skønlitteratur

Gå på opdagelse i alle bøger fra Gyldendal Skønlitteratur

FILTRER SØGNING

Forfattere

Materialetype

4879 produkter
Viser 12 ud af 4879