Inspiration til boggaver

Boggaver vækker lykke hos de fleste og der er mange anledninger til at give dem hele året rundt. Vi har fundet lidt inspiration til gode boggaver, der passer til enhver smag og anledning. 

Til den, der kan lide at læse danske forfattere

At læse en bog på originalsproget er en særlig oplevelse, hvor forfatterens sprog og stemme er tydelig. Vi har mange dygtige danske forfattere at vælge mellem og her har vi samlet en række store danske læseoplevelser.

Til den, der holder af hæsblæsende spænding

For mange er læsning ren eskapisme, hvor det giver mening at lade sig suge helt ind i en spændende historie. Der findes masser af spændende krimier, thrillere og spændingsromaner, som vil egne sig perfekt som gaver til en sand spændingselsker.

Til den kreative

Med den rette bog er det nemt at lære et nyt håndværk, eller blive bedre til noget kreativt. Der findes bøger til alle slags interesser inden for det kreative, hvad enten det er syning, broderi, tegning, fotografering, eller noget helt femte.

Til den, der elsker biografier og erindringer

Med en god biografi kan man komme helt tæt på mennesker, man beundrer eller er fascineret af. Biografier kan både give et indblik i historiske begivenheder, set fra et personligt perspektiv, og give flere nuancer på en berømt person. 

Til den, der kan lide at lave mad

Ny inspiration til de kulinariske udfoldelser i køkkenet er altid en god gave til en ivrig kok og madelsker.

Til (nye) forældre

Bøger om søvn, mad, samvær, opdragelse og udvikling, er fremragende gaver, både til erfarne og førstegangsforældre. Der findes et væld af gode bøger, der kan give nye indsigter og inspiration til forældreskabet.

Til den, der interesserer sig for sundhed og sport

Gode boggaver til en aktiv person, der interesserer sig for sport, bevægelse og hvordan man holder sig sund. Her er boginspiration til det hele.

Til romantikeren

Skønne kærlighedsfortællinger til hyggelige læsestunder. Romancegenren er bred og populær, med mange spændende subgenrer at dykke ned i. Hvad enten man interesserer sig for historiske kærlighedsdramaer, nutidige arbejdspladsromancer eller ungdommelig lidenskab, er der bøger der passer til.

Til den, der nyder de store læseoplevelser

Mange elsker murstensromaner, hvor de store fortællinger har plads til at folde sig ud. Tanken om at kunne forsvinde ind i en god bog i lang tid er tillokkende. Her er en samling af bøger, der har tyngde -  både fysisk og som læseoplevelse.

Til den, der interesserer sig for viden

For mennesker der er nysgerrig på verden og gerne vil lære mere, er en god fagbog alletiders gave. Spændende formidlet viden, er fascinerende læsning og der er et utal af emner at dykke ned i.

Til den, der er vild med natur

Mennesker der elsker at være udendørs, går op i klimaet, kan lide at fiske eller ordne have, vil blive glade for at få en god bog i gave, der på en eller anden måde beskæftiger sig med natur. Vi har samlet en masse blandet inspiration her.

Til den, der interesserer sig for historiske begivenheder

Hvis man interesserer sig for virkelige begivenheder og mennesker, er der meget at komme efter. Der er både fagbøger, romaner og biografier, der tager udgangspunkt i historiske begivenheder. Gode gaver, til historieinteresserede mennesker.

Til den, der holder af smukke klassikere

De store klassikere er altid et gavehit. De seneste år er mange blevet genudgivet i nye smukke udgaver, der vil pynte på enhver bogreol og varme et bogelskende hjerte.

Til den, der ønsker sig tynde bøger til farten

Der kan gemme sig overraskende store læseoplevelser i små formater også. Små bøger, man kan have med sig i tasken til togturen, eller komme igennem på en weekend, er i høj kurs hos travle mennesker, folk der læser langsomt, eller ikke er så vante til at læse skønlitteratur. Her er en perlerække af gode tynde romaner der er gode at give eller modtage i gave.