Studentergaver
Vi har samlet alt det bedste fra tidsløse klassikere, gribende romaner og digte, til fagbøger om strik, historie og sport, som kan udgøre en perfekt studentergave.

De mest populære boggaver

Giv læseglæden videre

Studentergaver

GYLDENDAL NORDISK

Gyldendal Nordisk er kendte og glemte nordiske klassikere: radikale værker, der forandrede Norden
Studentergaver

KØBENHAVNER TRILOGIEN

 Tove Ditlevsens tre ikoniske erindringsromaner
Studentergaver

SCHERFIG

Scherfigs tre store klassikere i nye klæder
Studentergaver

BRINKMANN SAMLET

Svend Brinkmanns indsigtsfulde og anmelderroste bøger om nejhatte og udviklingstrang, om filosofi og om, hvem vi er som mennesker
Studentergaver

RINGENES HERRE 1-3

Tolkiens udødelige klassiker om eventyret om ringen
Studentergaver

NYE UDGAVER AF TOLKIENS KLASSIKERE

Smukke nye udgaver af Tolkiens klassikere: SILMARILLION og EFTERLADTE HISTORIER

Flere anbefalinger:

Livsråd og kloge ord til studenten

Efter mange år på skolebænken åbner der sig en ny verden af muligheder for de nybagte studenter. Nogle flytter hjemmefra, andre tager ud at rejse, tager på højskole, finder et arbejde eller læser videre på noget, de for første gang selv vælger. Uanset hvad er der mange ting at tænke over på de første skridt ind i et rigtigt voksenliv. Hvordan får man styr på økonomien, sit rod, sine kompetencer? En klog bog med gode råd, viden og inspiration, vil falde i mange studenters smag.
Skab din egen succes

Skab din egen succes

Martin Thorborg er en af Danmarks mest kendte iværksættere. Han har gennem sin karriere været med til at etablere over 40 virksomheder og har solgt nogle af dem for tilsammen mere end en milliard kroner. Men han har også oplevet masser af modstand i sit liv – smidt ud af skoler, gået konkurs to gange, været stresset og på anden måde ramt af ulykke. Alligevel har han altid fundet lykken ved at leve efter en række simple regler og principper.

 

Nu samler Martin Thorborg det hele i denne bog.

 

SKAB DIN EGEN SUCCES indeholder en række praktiske og sjove livsråd om alt fra ansvar og pligter til udfordringer og omgangen med negative mennesker. Kort sagt råd, der hjælper dig til ikke kun at nå dine mål i morgen, men i resten af dit liv.

Tidløse klassikere

En romanklassiker er en langtidsholdbar gave, der kan starte interessen for den litteratur, der har formet os. De seneste år er smukke genudgivelser af klassikere blevet mere og mere populære. De kan både pynte på en bogreol og læses igen og igen. Det er litteratur med dybde, der kan give mange helt særlige læseoplevelser.
Den kroniske uskyld

Den kroniske uskyld

Den kendte roman om ungdom, venskaber, spirende kærlighed og bristede illusioner. Med humor og indlevelse fortæller Klaus Rifbjerg om Tores stormende forelskelse i Helle, der helst kun vil holde i hånd. Om Janus' jalousi og om hans erotiske forhold til Ellen. Om Fru Junkersen - Helles mor - der pludselig, som den onde dronning i eventyrene, bryder ind i kredsen med skæbnesvangre følger. Årtiers mest læste ungdomsroman - en klassiker i dansk litteratur og bogen bag filmen af samme navn med Susse Wold som den onde femme fatale.

Danske digte

En god digtsamling kan man genlæse livet igennem, og det er derfor en personlig studentergave. Her har vi samlet en række digtsamlinger til enhver smag, både de klassiske og tidsløse og de nutidige og ungdommelige. Følsomme, rå, provokerende, smukke, rørende, hårde digte, der sætter ord på tanker og følelser, og har potentiale til at røre og oprøre en ny generation, klar til at indtage verden.

Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet

Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet

JEG ANERKENDER IKKE LÆNGERE JERES AUTORITET er et indigneret, selvudleverende og ømt manifest om klasseskamp, prol og elite, om provinsbøsser og repræsentationssmykker, moralisme og hykleri, om Tiger King og Anna og Lotte, om dem, der altid får taletid, og dem, der ikke føler sig berettiget til en stemme. Med vrede, misundelse og humor brænder Glenn Bech alle illusioner om lige muligheder ned og insisterer på at tale ud fra sine egne erfaringer i klassesamfundet.

Romaner

Endelig er der blevet tid til lystlæsning! Hvad er bedre end at dykke ned i en virkelig god og gribende roman, mens man nyder en fuldt fortjent sommerferie? Her har vi samlet en række fantastiske læseoplevelser, både af ny og ældre dato.
Kvinde Kend Din Historie

Kvinde Kend Din Historie

Kvinde Kend Din Historie er en bog til alle, der vil vide mere om kvinder i danmarkshistorien og blive klogere på sig selv. Jo mere vi kan spejle os i fortiden, jo bedre kan vi forstå vores nutid, og samtidig klæder viden os på til at skabe det liv og den fremtid, vi ønsker for os selv og vores børn.

I Kvinde Kend Din Historie portrætteres 50 kvinder, der har levet i Danmark i løbet af de seneste 500 år. 

Bogens forfatter, Gry Jexen, er historiker, driver profilen Kvinde Kend Din Historie på Instagram og podcasten med samme navn, der netop har fået Podcastprisen 2020 for Årets Nørderi.

 

Idéer til den kreative

Nu, hvor eksamenslæsningen er ovre, har mange nybagte studenter lyst til at dykke ned i kreative hobbyer. Hvad med at lære at strikke eller hækle? Fiske, lave mad eller tage fotos? Giv en god bog om kreativitet sammen med en kurv fuld af garn, madvarer, eller hvad der nu skal til for at komme godt i gang med en ny hobby. 

Alt om ungdomsliv

Bøger om unge mennesker, der ligesom de nybagte studenter er på vej ind i det rigtige voksenliv, er spændende og relevant læsning, man kan spejle sig i.

Fagbøger

Der findes fagbøger til alle, både dem, der interesserer sig for historiske begivenheder, videnskab, politik og meget mere. Her er en samling interessante fagbøger, der vil kunne gives i gave til en nybagt student, der er nysgerrig på verden.

Flere gaveidéer

Boggaver til studenten

At blive student er en betydningsfuld milepæl i livet, hvor man fejrer endt skolegang og de nye veje, der åbner sig. En velvalgt bog er en personlig og inspirerende gave til en nybagt student, hvad enten man ønsker at give dem en tidløs klassiker, en bog om noget, der interesserer dem eller klæder dem på til voksenlivet – eller bare en god læseoplevelse til at komme sig over mange års pligtlæsning.