Konfirmationen er en stor dag, hvor unge mennesker træder ind i de voksnes rækker.
Og hvad er bedre end en bog til at sende dem godt på vej? Find den helt rigtige boggave her - vi har samlet alt det bedste fra tidsløse klassikere, gribende romaner og digte til fagbøger om strik, historie og sport. God læselyst!
Unge fremtidsdrømme
Tidløse klassikere
Alt om ungdomsliv
Mange unge mennesker kan lide at spejle sig selv i litteraturen. En god bog, der handler om unge der står i samme situation som en selv, kan sætte tanker i gang og føles som en god ven. Giv en bog, der handler om kærester, venskaber, familieliv, sex, fraskilte forældre, efterskole og andet, der optager unge mennesker.
Fantastisk fantasy
Fantasy er en populær genre, hvor læseren får mulighed for at slippe hverdagens problemer og lade sig opsluge af et helt andet univers, hvilket mange unge mennesker nyder og har behov for.
Til den kreative sjæl
Vild med sport
Danske digte
En digtsamling kan man genlæse med nye indsigter livet igennem. Digte kan være rørende og smukke, provokerende og rå, give indsigt og udsyn. En god digtsamling er en smuk og personlig konfirmationsgave.
Pragtudgaver af alletiders børnebøger
Til den videbegærlige
Flere gaveidéer
Konfirmation i tidens løb
Kong Christian den 6. indførte konfirmationen i 1736, og siden da har det været en dansk tradition at markere overgangen fra barn til voksen med en højtidelig fest. Ordet konfirmation kommer fra det latinske confirmatio, der betyder bekræftelse, og konfirmationen handler om, at de unge mennesker skal bekræfte deres dåb. I dag er det dog ikke længere den kristne konfirmation, der er den eneste måde at markere ungdommen på. Man kan også blive humanistisk eller borgeligt konfirmeret, holde en større fødselsdagsfejring eller skabe sit helt eget ritual med en såkaldt nonfirmationsfest.
Fælles er, at det skal være en fin og højtidelig dag, hvor man fejrer den barndom, der var, det ungdomsliv, der er nu, og det voksenliv, man er på vej til. Det er en dag med et ungt menneske i centrum og de gaver, man giver, har betydning. I dag giver mange penge, som kan bruges til en større ting, konfirmanden ønsker sig, eller spares op til rejser, indskud til lejlighed eller lignende i fremtiden.
Det har altid været en populær gave at give noget til fremtiden. I gamle dage var penge også en almindelig gave, sammen med udstyr til at flytte hjemmefra, eller en praktisk kuffert til at transportere sine ejendele med sig, når man rejste væk fra barndomshjemmet.
Helt op i 1950erne var det ikke ualmindeligt at få et gebis i konfirmationsgave, så man var klar til at komme ud og tjene uden at bekymre sig om rådne tænder.
De mere velstillede familier gav luksusgaver, der kunne holde livet igennem: smykker, ure eller fyldepenne.
Bøger har også været en populær konfirmationsgave, historisk set. En bibel eller en salmebog var en obligatorisk gave, også i de fattigere familier. De sidste 100 år har en god roman også været at finde på gavebordet i mere belæste familier.
I dag gives der fortsat boggaver til konfirmander. En bog er en personlig gave at give. Her kan man enten mindes barndommen med en klassisk børnebog, imødekomme ungdommen med en nutidig roman eller fagbog, eller give dem en varig læseoplevelse med sig videre ud i livet i form af en romanklassiker eller en digtsamling, som de kan genlæse livet igennem.