Redaktion Flamingo

Børn & Unge

Bøger, der sætter spor. Bøger, der samler generationer. Bøger, der skaber læselyst og læseglæde.

Gyldendal Børn & Unge

Bøger, der sætter spor. Bøger, der samler generationer. Bøger, der skaber læselyst og læseglæde.

På Gyldendal Børn & Unge udgiver vi bøger, der åbner døre til ukendte og kendte universer. Bøger, der gør os klogere på os selv, på andre og på verden. Bøger, der giver oplevelser for livet. Bøger fulde af røverhistorier, historier fra den virkelige verden, eventyr, rim og remser, viden og fakta.

Vi udgiver de allerbedste danske og oversatte bøger for børn, unge og næsten voksne – og inden for næsten alle genrer. Vi vil gerne skabe varig læselyst og inspirere børn til at holde af god litteratur, helt fra de er små; og derfor brænder vi for at udgive bøger, der kan gribe dem om hjertet, indfange deres drømme, vække deres nysgerrighed og give dem lyst til at læse mere – og blive ved med det.

Vi er altid på udkig efter de vildeste og mest velskrevne historier, de mest fascinerende fagtekster og de dygtigste illustratorer og grafikere. Når vi kobler forskellige kunstneriske og faglige kompetencer på den helt rigtige måde, opstår der indimellem netop den magi, der skaber en ny klassiker.

Vi ser det som en vigtig opgave at spotte nye talenter og få dem til at blomstre, og vi bestræber os på at tilbyde et inspirerende og professionelt forlagshjem for dygtige forfattere og illustratorer. På den måde kan vi sammen fortsætte med at udgive litteratur af høj kvalitet for børn og unge.

LÆNGE LEVE LÆSELYSTEN.

Følg Børn & Unge

 

Følg DanskLitt

 

Kontakt redaktionen

Nanna Foss
Interview

”Ungdomslitteratur er med til at sætte dagsordenen for, hvordan man italesætter ting”

08-10-2020

Nanna Foss' SPEKTRUM-serie har flyttet forlag, og genudgivelsen har givet forfatteren en unik mulighed for at gå tilbage i de første bøger og modernisere sprog og ændre i det, hun selv kalder "problematiske vendinger". Serien er nu klar til at blive læst af den eksisterende fanskare og samtidig åbne universet for en ny generation af SPEKTRUM-læsere. Samarbejdet om genudgivelsen har sat tanker i gang om sprogbrug i ungdomslitteratur for både Nanna Foss og redaktør Sara Ejersbo.
Interview

Anne Sofie Hammer: ”Villads fra Valby er som mit første barn”

21-10-2020

Forfatter Anne Sofie Hammer debuterede med den første bog om Villads fra Valby i 2009. Dengang anede hun ikke, at det skulle blive en vanvittigt populær serie. Men det blev det.

Nye bøger fra Gyldendal Børn & Unge

Gå på opdagelse i alle bøger fra Gyldendal Børn & Unge

FILTRER SØGNING

Materialetype

Forfattere