Interview

Bliv klar til EM: Lær landsholdet at kende, før startfløjtet går

11-06-2021

Det danske landshold spiller EM til sommer. På dansk græs. I bogen HOLDET får du et unikt indblik i, hvad der rører sig hos hele Danmarks landshold. Forfatter Kasper Steenbach har fulgt landsholdet gennem fire år.
uu
Anbefalinger

Ugens udgivelser

10-06-2021

Tvillingerne Stella og Desiree vokser op i en flække i sydstaterne i 1950'ernes USA. De to piger er uadskillelige – eller er de? Læs den internationale bestseller, DET DER SKILLER OS, om kærlighed og identitet samt genudgivelsen af ALT ER MULIGT, der også skildrer livets længsel og svigt. I denne uge kan du også blive udrenset på 7 dage med nyt detox-program fra Junger.

Anbefalinger

Svedige sportsmænd og hede sexscener: Her er den ultimative guide til de allerbedste sportsromance-serier

09-06-2021

Er du klar til at falde i svime over nogle lækre sportsmænd? Boghandlernes hylder bugner med serier af sportsromancer, som er spækket med humor og hede scener. Vi hjælper dig i gang med en guide til nogle af de allerbedste.

Interview

Lise Villadsen skriver om forbudte følelser

09-06-2021

Forfatterens gamle teenfantasi blev til debutromanen TIGERHJERTEs fortælling om fucked up familieforhold og forelskelse. Nu genudgives den.  

Interview

Line-Maria Lång skriver bog om venskab med Jan Sonnergaard

09-06-2021

HIMMELANKER er en roman om at miste, men også en hyldest til de små øjeblikke, man aldrig glemmer.
Interview

Brit Bennett: ”Forskellige veje kan spores tilbage til ét simpelt valg.”

09-06-2021

Forfatteren fortæller om arbejdet med DET DER SKILLER OS - den internationale bestseller, der endelig er udkommet på dansk. 
Sara Ejersbo
Bogsnak

Sara Ejersbo

07-06-2021

Hun er vild med detektivserier, elsker at finde nye spændende børnebøger på biblioteket og kan alle Halfdan Rasmussens ABC-rim udenad. Læs mere om forfatter Sara Ejersbos yndlingsbøger lige her.

Flemming Møldrup
Derfor læser jeg

Flemming Møldrup

07-06-2021

Han er især landskendt som den ene af de to livsstilseksperter i tv-programmet ’Kender du typen’ og har også været vært på ’Vild med bøger’ på DR2. Nu er han aktuel med skilsmissebogen SLUG KAMELEN – DER KOMMER FLERE. Som læser sætter han pris på at lære noget nyt og nørdet  – om fx brænde eller bier.

Artikel

Virkelighedens boghandel ved Themsens bred: »Jeg vil altid være bogsælger. Bøgerne er nærmest i mit blod«

04-06-2021

Frida Skybäcks livsbekræftende feelgood-roman BOGHANDLEN VED THEMSENS BRED fortæller historien om Charlotte, som arver en gammel boghandel i London. Romanen rummer blandt meget andet en kærlighedshistorie – ligesom historien om en af virkelighedens boghandel ved Themsens bred.
Anbefalinger

Læs selv bøger til sommerferien

02-06-2021

Den første bog er en skelsættende oplevelse for alle os, der elsker bøger. Er dit barn klar til at give sig i kast med at læse på egen hånd? Kig med her, hvor vi har samlet de perfekte bøger til dit barn, der glæder sig til at læse sig igennem sommerferien.
Interview

HAPPYHJALTE: Ny bog om populær sportsgren

01-06-2021

Den 16-årige danmarksmester Hjalte Langebek Hansen udgiver bog om at være et supertalent på løbehjul.
Interview

Adam O. færdiggør sin trilogi om Tonni2Ton

31-05-2021

Nu udkommer tredje og sidste bind i rækken af de populære bøger om Ingeborg og hendes fantasiven Tonni.
Interview

"Det særlige ved en rejse er det, man ikke kan genbesøge.”

27-05-2021

Ib Michael har set mere af verden end de fleste. I DE SYV REJSER fortæller han levende om syv fantastiske og faretruende rejser.
Kristoffer Zøllner
Derfor læser jeg

Kristoffer Zøllner

27-05-2021

Du kender ham som vært på vores programmer Ugens bog og Månedens bog. Og nu er han tiltrådt som ny redaktionschef for Gyldendals Bogklubber. Mød ham her – og lad dig inspirere af hans bedste læseoplevelser.
Bogen
Artikel

Bogen har været på gaden i 30 år – og er genoptrykt lige så mange gange: »Folk skriver stadig til mig med deres historie«

26-05-2021

Tidligere vært på TV-avisen Birgit Meister udgav for 30 år siden en bog, der skulle vise sig at have ualmindelig stor gennemslagskraft. Måske fordi den hjalp os med at få talt om de svære ting.
Interview

Jesper Wung-Sung om ny bog: ”Lad os gøre vores ar til en del af vores fortælling”

26-05-2021

Med skarp humor og fantasi tager Jesper Wung-Sung læserne med gennem sin barndom og ungdom i den autofiktive MINE AR. Nedslagene i erindringerne er baseret på de fysiske ar, Jesper Wung-Sung har fået gennem livet. For vores ar fortæller en historie, og de viser vores skrøbelighed, mener forfatteren.
Interview

Cecilie Grønlund debuterer med Døgnåben: “Jeg håber, andre kan bruge den usikkerhed, jeg selv har oplevet”.

25-05-2021

Forfatter Cecilie Grønlund vil skabe forståelse for det moderne ungdomsliv, hvor man med iPhonen i lommen, altid bærer rundt på en hel verden af sammenligningssyge. Hendes debutroman Døgnåben stiller skarpt på sameksistensen af fest og ensomhed i det tidlige voksenliv, hvor den 22-årige Luna forsøger at finde sin vej i livet, kærligheden og Kødbyen.
Artikel

Opdragelsesekspert: Coronapandemien har tydeliggjort, hvad der fungerer og ikke fungerer i familielivet

21-05-2021

Pandemien har haft både store ulemper og små fordele. Opdragelsesekspert Fie Hørby diskuterer, hvad pandemien har lært os om os selv og vores børn.

Interview

Mads Ananda Lodahl: ”For mange læsere vil det være første gang, de læser en bog, de kan spejle sig i”

20-05-2021

Debutanten Mads Ananda Lodahl åbner døren til bøssesaunaen Adonis i romanen SAUNA. For nogle læsere vil det være et kig ind i en verden, de overhovedet ikke kender, og de må meget gerne ”få en på opleveren”, siger forfatteren. Men SAUNA er først og fremmest en bog, der foregår på queer menneskers præmisser – en stemme indefra.
Abdel Aziz Mahmoud
Derfor læser jeg

Abdel Aziz Mahmoud

17-05-2021

Abdel Aziz Mahmoud er en af Danmarks mest fremtrædende journalister, bl.a. kendt fra TV-programmerne Adgang med Abdel og Familien fra Lærkevej, en markant stemme i samfundsdebatten og forfatter til bestselleren HVOR TALER DU FLOT DANSK! Abdel kan være en utålmodig læser, en bog skal kunne mærkes fra første ord, mener han – og så drages han mod stærke forfatterinder, som tør gå mod strømmen.

 
Interview

Katrine Billes jordomrejse er blevet til en børnebog

10-05-2021

Den nye børnebog JORDEN RUNDT MED KATRINE er den kendte børnevært Katrine Billes forfatterdebut. Men bogen er ikke kun en bog – den er en slags kreativt kinderæg af musik, opgaver og læsning, inspireret af forfatterens egen jordomrejse.
Christian Jungersen
Pressemeddelelse

Christian Jungersen er på vej med stor samtidsroman

10-05-2021

Fredag 24. september 2021 er forfatteren Christian Jungersen aktuel med en ny, dramatisk roman, DU KAN ALT – hans første siden 2012.

Artikel

Tro, håb & kærlighed – og strik: Det er igen tid til at møde forfatterne live

09-05-2021

Nu genåbner kulturlivet. Tag din kæreste, veninde, søster, bror eller mor under armen til ét af disse tre skønne arrangementer, der byder på samtaler om tro, håb, kærlighed og strik.

Interview

Frida Skybäck: ”Denne bog står mit hjerte ekstra nært”

04-05-2021

Frida Skybäcks roman BOGHANDLEN VED THEMSENS BRED blev hendes store gennembrud i hjemlandet Sverige, hvor den solgte så mange eksemplarer, at Skybäck kunne begynde at skrive på fuld tid. Men bogen er også særlig for forfatteren, fordi den foregår i hendes tidligere hjemby London, som hun holder meget af.

Interview

Karima Bouylud om debut: ”Den har gjort ondt at skrive”

04-05-2021

Tre generationer af stærke kvinder kæmper om hinandens accept og anerkendelse i Karima Bouyluds debutroman I KÆRLIGHEDENS NAVN, der først og fremmest er skrevet til hendes egen datter.

Sara Maria Glanowski
Artikel

Sara Maria Glanowski: »George Floyds drabsmand er ikke et broddent kar – hele systemet er fordærvet«

04-05-2021

I Amerikas fattige, sorte kvarterer har beboerne længe følt, at de bliver kvalt under vægten af en racistisk politistrategi, der spinder mere og mere ud af kontrol, skriver forfatter og journalist Sara Maria Glanowski, der har brugt flere år på at trænge ind bag politiets linjer.
Pressemeddelelse

Bestsellerfænomen flået ned fra hylderne

28-04-2021

Britiske Lucinda Rileys nye roman solgt i flere end 30.000 eksemplarer på et døgn

Interview

Mikael Josephsen: ”Vores sociale sikkerhedsnet har så store masker, at de mest sårbare ryger igennem med et kæmpe plask.”

28-04-2021

Forfatter Mikael Josephsen har skrevet den skæve og rå kollektivroman DE ANDRE om et fællesskab på kanten af samfundet. Hjemløshed er et stort set uberørt emne i litteraturen, og forfatteren håber, at romanen kan give læseren en relevant indsigt i at være hjemløs.

Artikel

Grøn hverdagsmad: »Der er noget smukt over at være afhængig af sol, vejr og vind«

27-04-2021

Trine Hahnemann har skrevet bogen GRØN HVERDAGSMAD for at sætte fokus på glæden ved den grønne mad og de økologiske råvarer. 100 vegetariske opskrifter – sæsonbestemte og med fokus på døgnets forskellige måltider; en perfekt følgesvend frem mod en mere bæredygtig verden. 

Artikel

Varm om hjertet: Drøm dig væk med Jenny Colgans livsbekræftende romanserie

25-04-2021

Jenny Colgans DEN LILLE BUTIK-serie handler om tre forskellige kvinder, som springer ud i livets muligheder. Til foråret udkommer sidste bind i serien. Vi guider dig i gang med læsningen her.

Pressemeddelelse

Michael Strunges samlede digte indlæses af Niels Brandt fra The Minds of 99

23-04-2021

For første gang udgives alle Michael Strunges klassiske digtsamlinger i lydform.

Pressemeddelelse

Selvhjælpsguru A. Matthesen debuterer som forfatter

23-04-2021

Gyldendal præsenterer: A. Matthesen. Livsstilscoach, firstmover, selvhjælpsguru, ernæringsekspert, krystalhealer, hestehvisker, åndemaner, lykkejæger, regnbuefanger, vægtvogter, stifinder, flottenheimer med baggårdspuma i ascendanten samt autodidakt indretningsarkitekt.

Pressemeddelelse

Olga Ravn og oversætter Martin Aitken er nu shortlistet til The International Booker Prize 2021 for The Employees

22-04-2021

The Employees af forfatteren Olga Ravn, oversat til engelsk af Martin Aitken og udgivet på Lolli Editions i London, er netop blevet shortlistet til International Booker Prize 2021.

Interview

Benni Bødker: ”Man kan kalde min nye roman en gotisk TUREN GÅR TIL PARIS”

22-04-2021

Hemmeligheder og mysterier udfoldes i fortidens Paris i Benni Bødkers nye spændingsroman, der er drysset med elementer fra krimi, gys og det okkulte. Den historiske roman OCCIDENTENS STJERNE hiver dig med ned i labyrinterne under Byernes By.

Artikel

Børnebogsforfatter Gunvor Ganer Krejberg: ”Vi skal øve os på at se verden med det barnlige blik”

20-04-2021

Karakteren Mirja var nærmest helstøbt, da Gunvor Ganer Krejberg fandt på den første historie om den lille alf. Gennem fem bøger har forfatteren interesseret sig for de store følelser i den lille krop og skrevet et eventyr fyldt med drømme frygt og konflikter – ligesom de historier hun selv elskede som barn.

Artikel

Nu udkommer Sveriges største feel good-forfatter Frida Skybäck på dansk

19-04-2021

Hun har solgt over 100.000 eksemplarer i Sverige. Nu er forfatter Frida Skybäcks historiske roman BOGHANDLEN VED THEMSENS BRED udkommet på dansk.

Michael Falch
Derfor læser jeg

Michael Falch

19-04-2021

Han har udgivet stribevis af plader, først som forsanger i rockbandet Malurt og siden som solist, har spillet med i film og tv-serier, og for nylig udgav han sin femte bog OVER STREGEN. Her fortæller Michael Falch om nogle af sine vigtigste læseoplevelser.

 
Lakserytteren
Bogsnak

Lakserytteren

19-04-2021

Han elsker monstre og magi og begyndte at læse selv, fordi han bare ville vide, hvad der skete i bøgerne om Harry Potter. Her kan du se, hvad youtuberen Lakserytteren allerbedst kan lide at læse. 

Interview

Eva Tind fremmaner den glemte danske videnskabskvinde, der samlede hele verden

16-04-2021

Gennem 40 år arbejdede Marie Hammer utrætteligt på sin forskning om verdens mider. Hun opdagede tusind nye arter og endte med at bevise, at verdens enorme kontinenter har hængt sammen, ved at kigge på noget, der er så småt, at det er usynligt for det menneskelige øje. Alligevel har du måske aldrig hørt om hende. Forbigåelsen af Marie Hammer i historiebøgerne fik forfatter Eva Tind til at sætte midernes moder under lup i romanen KVINDEN DER SAMLEDE VERDEN.
Lisa Holmfjord
Uddrag

Vold mod kvinder: »Rejs dig fra lænestolen – konventioner beskytter også dig«

15-04-2021

Sidste år blev mindst 300 kvinder i Tyrkiet slået ihjel af en mand. Alligevel har landet netop besluttet at udtræde af konvention, der skal beskytte kvinder mod vold. Et tilbageskridt for kvinder globalt og et farligt signal, mener forfatter og direktør for Dansk Kvindesamfunds Krisecentre, Lisa Holmfjord, der opfordrer os til at rejse os fra lænestolen.
Pressemeddelelse

Gyldendal udgiver ny børnebog af J.K. Rowling

15-04-2021

En dreng og hans tøjgris kommer til at forandre alt, når J.K. Rowlings nye roman for børn, Julegrisen, udkommer på dansk på Gyldendal tirsdag 12. oktober 2021, samme dag som bogen udgives i resten af verden.

Pia Olsen Dyhr
Uddrag

Vores forældre drak: »Jeg levede med en ekstrem følelse af at skulle have kontrol over alt«

14-04-2021

Der er over en halv million voksne børn af alkoholikere i Danmark. Og mange lever med de samme dybe spor efter en svær barndom. I bogen VORES FORÆLDRE DRAK giver forfatter og ph.d. Camilla Schou indblik, refleksioner og øvelser til dig, der er én af dem. Og så deler over 40 voksne børn af alkoholikere generøst ud af deres erfaringer. Læs Pia Olsen Dyhrs historie her.
Quiz

Mariette flygtede fra sit liv i Scientology. Nu kommer sidste bind i hendes trilogi om livet i en religiøs sekt

12-04-2021

Første bind SEKTEN PÅ TÅGEØEN blev hædret som en af de bedste thrillers i 2019. Nu kommer den tredje roman SEKTENS BØRN, der er sidste roman i Mariette Lindsteins trilogi om Sofia Bauman, som forsøger at undslippe en religiøs sekt. En historie, som bygger på forfatterens egne erfaringer som mangeårigt medlem af den religiøse bevægelse Scientology.

Quiz

TEST: Hvilken fyr fra Elle Kennedys Briar U-serie er perfekt for dig?

09-04-2021

I Briar U er fyrene lækre, romancerne hede og venskaberne helt utrolige! Hver bog i Elle Kennedys serie om universitetets ishockeyhold og de piger, de møder, handler om en ny, vidunderlig fyr. Tag testen og find ud, hvem af dem, du passer perfekt sammen med. 

Torsten Grunwald
Artikel

Modeekspert: Drop Gucci. Du kan ikke købe stil

09-04-2021

Hvordan skal vi transformere vores nuværende corona-uniform til et lækkert sæt tøj med stil? Som kogekunsten og arkitekturen er påklædningskunsten - til forskel fra moderne kunst  - underlagt et krav om at behage sanserne, skriver Torsten Grunwald og giver i dette essay gode råd til et mere velklædt forår.
Interview

Dy Plambeck: ”Da jeg genlæste Buresø-fortællinger, tænkte jeg: Hvor var jeg ung!”

08-04-2021

Dy Plambecks debut-digtsamling og tre tidligere romaner er udkommet i nyt design, der matcher TIL MIN SØSTER. Genudgivelserne har sendt forfatteren tilbage i sine gamle tekster, og de vækker minder.

Interview

Kirsten Thorup et år efter udgivelse: ”Det er lidt uvirkeligt”

08-04-2021

Kirsten Thorups bestseller INDTIL VANVID, INDTIL DØDEN har næsten rundet 50.000 solgte eksemplarer. Kirsten Thorup ser tilbage på et år med romanen, der udkom lige efter corona-nedlukningen, og som derfor fik en anderledes udgivelse, end forfatteren er vant til.

Anbefalinger

Ugens udgivelser

31-03-2021

Som barn hørte Johannes Langkilde ofte, at han var i familie med en rigtig høvding. Det lød som et eventyr, der var for vildt til at være sandt, men som voksen fandt han ud af, at den var god nok. Følg den tidligere USA-korrespondents rejse i MIN FÆTTER ER HØVDING I SAMOA. Du kan også tage på en rejse ind i dit indre med den internationale mystiker og yogi, Sadhguru, i INDRE FORVANDLING – EN YOGIS GUIDE TIL GLÆDE eller en rejse til Paris i OCCIDENTENS STJERNE. I denne uge udgiver vi desuden to romances, samt psykolog og terapeut, Sisse Finds, ALDRIG MERE ANGST, der træner dig i at bruge mindre tid på bekymringer, selvdestruktion og tankespind.

Olga Ravn
Pressemeddelelse

Olga Ravn er nomineret til stor international bogpris

30-03-2021

Forfatteren Olga Ravn er netop blevet nomineret til The International Booker Prize 2021 for romanen De ansatte, der udkom sidste år i England i Martin Aitkens oversættelse.

Anbefalinger

Her er de bedste kogebøger til dig, der gerne vil spise flere vegetarretter

26-03-2021

Det kan være svært at vide præcis, hvor man skal starte, når man gerne vil indarbejde flere vegetarretter og grønne ingredienser ind i sin mad. Men med en god opskriftsbog går det nemt. Vi har samlet en håndfuld af vores bedste kogebøger med sunde, grønne opskrifter, der er lige til at prøve af.  

Anbefalinger

Start din svampejagt her!

26-03-2021

Med en god illustreret svampebog i sankekurven, kan du trygt bevæge dig ud i skovene og begynde jagten. Her kan du gå på opdagelse i flotte svampebøger, som både sikrer dig en fyldt kurv på din svampejagt, men som også tager dig med ind i svampenes forunderlige verden.

Anbefalinger

Hvilken havebog passer til dig og din have?

26-03-2021

Vi har samlet vores mest inspirerende havebøger om alt fra selvforsynende haver til haver fyldt med sommerfugle. Find den perfekte inspiration til netop din have her. 

Maria Rørbæk
Bogsnak

Maria Rørbæk

26-03-2021

Hun græder stadig til BRØDRENE LØVEHJERTE, elsker, når der bliver leget med ordene og skrev sine egne godnathistorier til sine børn. Forfatteren Maria Rørbæk står blandt andet bag serien om DE HEMMELIGE YOUTUBERE, og lige her får du hendes bedste anbefalinger til børnebøger.

Pressemeddelelse

Dansk børnebog om fake news, klima og mennesker nomineret til Nordisk Råds Børne- og Ungdomslitteraturpris

25-03-2021

Adam O’s trilogi, Den Rustne Verden, er nomineret til Nordisk Råds Børne- og Ungdomslitteraturpris. Det er den tredje store hæder, der tilfalder Den Rustne Verden i år.
Mordet på söendagsvaegen
Artikel

1965: Historien om en forbrydelse, en efterforskning og et årstal

25-03-2021

En sommeraften i 1965 findes en ung kvinde død i sit hjem i en forstad til Stockholm. Politiet affærdiger det først som selvmord, men snart står det klart, at kvinden er blevet myrdet. Men hvordan og af hvem? Sådan begynder den største og mest komplicerede drabsefterforskning i Sverige før Olaf Palme-mordet.
Hella Joof
Derfor læser jeg

Hella Joof

25-03-2021

Hun er kendt for sine film og bøger, sin bramfri humor og fyndige leveregler. Og så er hun aktuel med sin skønne selv(hjælps)biografi TVILLING, YNDLING, GRÆVLING. Her fortæller Hella Joof om sig selv som læser.

Kapitalen
Artikel

Forfatter læser bøger med indsat i fængsel

24-03-2021

Forfatter Thomas Thurah har i mange år været besøgsven i Herstedvester Fængsel. Coronaen betød et stop for de fysiske besøg - i stedet læser de nu russiske og franske værker sammen online.
Artikel

Diskussionsspørgsmål til KÆRE EDWARD

23-03-2021

KÆRE EDWARD er en rørende og samtidig livsbekræftende roman om en 12-årig dreng, der mister hele sin familie på et splitsekund i et flystyrt, hvor 191 omkommer, og én dreng overlever, nemlig Edward. Vi har samlet nogle spørgsmål, du kan diskutere med en ven eller veninde, der også har læst bogen, eller som du kan tage med i din læsegruppe, når I skal diskutere bogen i fællesskab. Rigtig god læselyst.

Interview

Q&A med Ann Napolitano om hendes bestseller KÆRE EDWARD

23-03-2021

En lille dreng blev et verdensomspændende billede på en frygtelig tragedie, der gjorde et uudsletteligt indtryk på forfatter Ann Napolitano. Romanen KÆRE EDWARD er en medrivende fortælling, der efterlader læseren med en lyst til at få alt ud af livet.
Artikel

Roman om en 12-årig dreng, de overlever et flystyrt, går lige i hjertet: Sådan finder du rundt i persongalleriet

23-03-2021

Ann Napolitano har skrevet romanen om 12-årige Edward, som er eneste overlevende efter et tragisk flystyrt. KÆRE EDWARD er fuld af skæbnefortællinger – her giver vi dig et overblik over de vigtigste karakterer.

Anbefalinger

Lær havens fugle at kende med disse fine fuglebøger

23-03-2021

Uanset om du vandrer ud i den danske natur, eller blot nyder at betragte de små fugle, der besøger din egen have, er det sjovt at have en god fuglebog ved hånden: Her er de fem bedste fugleguides til Danmark, Norden og Europas fuglearter – fra rovfugle til sangfugle – hele året.

site burger
Artikel

Bålmad hitter: Her er de bedste opskrifter til mad over bål

23-03-2021

Sover du også under åben himmel, og dufter dit tøj af både bål og eventyr? Eller er det kun i dine drømme? Her får du - uanset - de lækreste opskrifter til mad over bål og under åben himmel!
Interview

Rachel Röst om debut: "Det er ligesom at have fået en megafon, og det er fantastisk"

23-03-2021

Det var Rachel Rösts arbejde med udsatte unge, der fik hende til at indse, at hun selv stod midt i en historie, der var vigtig at fortælle. Rachel Röst debuterer med GRUNDVOLD, som er en stærk personlig fortælling med afsæt i hendes egen opvækst i et patriarkalsk religiøst miljø.

Interview

Peter Løhr: ”Nogle gange var min research-metode på grænsen af det vanvittige.”

23-03-2021

I romanen HULEMENNESKET følger vi guldaldermaleren Johan Thomas Lundbye under hans ophold i Rom i 1845, hvor det sanselige Italien lokker den unge maler ud af hulen og ind i livet på måder, der får afgørende betydning for hans senere valg om at melde sig frivilligt til krigen. Forfatter Peter Løhr har brugt flere år på at komme under huden på Lundbye.

Interview

Morten Søndergaard: ”Da jeg kom til det forladte hospital, fik jeg følelsen af at komme hjem”

19-03-2021

For mere end 10 år siden, kravlede digter Morten Søndergaard over hegnet til et forladt psykiatrisk hospital i det nordlige Italien. Stedet var fyldt med historier, og Morten Søndergaard blev med det samme grebet af stor inspiration. En inspiration, der senere blev til digtsamlingen JOURNAL 2019.
Artikel

Forlagschefen: "Sandhed og skønhed mødes i poesien"

19-03-2021

Siden Gilgamesh så dybet, to tredjedele gud og en tredjedel menneske som han var, for 4000 år siden, har poesien spyttet lysende linjer ud. Forlagschef Simon Pasternak hilser Poesiens dag velkommen.

Interview

Fangeleg med Fupz

18-03-2021

FANGELEG er en underholdende, rørende og tankevækkende historie om tre fængselsbetjente og om de aggressioner, længsler og hemmeligheder, de møder – både inden for og uden for murerne. 
Interview

Charlotte Koldbye: ”Børn er de mest formidable forskere.”

18-03-2021

Hvorfor ligner alle mennesker ikke hinanden? Hvorfor har vi ikke pels? Og hvorfor kan vi lyve men ikke flyve? Videnskabsuniverset, Mig og min krop, giver dig svar på din undren og rum til refleksion hos både voksne og børn. Spørger man Charlotte Koldbye, er der ikke noget, der er for svært for børn. De er de mest formidable forskere.
narko site
Interview

15 mord i timen: Mysteriet om Latinamerikas mange mord

16-03-2021

»Latinamerika både skræmmer og fortryller mig med sin brutalitet og surrealisme«, siger Magnus Boding Hansen, der i sin nye bog DJÆVLEN SOVER ALDRIG forsøger at opklare mysteriet om voldens opslugende kraft i verdens mest brutale region.
Interview

Dennis Nørmark: ”Det er med pseudoarbejde som med vejen til helvede, det er brolagt med gode intentioner”

16-03-2021

Antropolog og forfatter Dennis Nørmark er tilbage med en ny bog om pseudoarbejdets uhensigtsmæssige indtog på de danske arbejdspladser. I denne bog kommer han med konkrete løsningsforslag til at få bugt med den stadig stigende tendens.

Interview

Morten Køie sætter musik til lyrik: ”Man har et forspring”

16-03-2021

Under navnet Mr. Koifish har Morten Køie sat lyd til Bjørn Rasmussens digtsamling MING fra 2015. Her fortæller musikeren, hvordan han har fortolket og musikaliseret lyrikken.

Pressemeddelelse

Et overflødighedshorn af lyrik på World Poetry Day

15-03-2021

Glæd dig til et ordentligt skud af begge, når Gyldendal fejrer World Poetry Day sammen med resten af verden 21. marts. Det sker med en mere end tre timer lang hyldest til lyrikken, der gratis kan følges af alle. Nogle af Danmarks største digtere, skuespillere og musikere kigger forbi, og debutanterne er også inviteret.

Artikel

World Poetry Day 2021: Gyldendal fejrer lyrikken

15-03-2021

D. 21. marts fejrer hele verden en af vores mest skattede udtryksformer – lyrikken. Følg med hos Gyldendal, der bringer poesien hjem i stuerne med en 3 timers live-stream dedikeret til digtene.

Interview

Michael Falch fortæller ærligt om sit nye i liv i nye erindringer

12-03-2021

OVER STREGEN er historien om de seneste tre år i multikunstnerens Michael Falchs liv med alt, hvad dertil hører af aflyste turneer, flytninger – og en helt uventet kærlighedshistorie.

Interview

Marianne Iben Hansen: ”Rim er noget, der opleves med kroppen”

11-03-2021

Danmarks rimdronning fylder 60 år d. 13. marts. Marianne Iben Hansen har været forelsket i rim og rytmer, siden hun var helt lille og elsker det hårde arbejde, der ligger i at pusle med linjer og stavelser, indtil magien opstår.

Artikel

Ida Jessen, Olga Ravn og Henning Jensen er nomineret til Læsernes Bogpris 2021

11-03-2021

Ida Jessen er nomineret for KAPTAJNEN OG ANN BARBARA, Olga Ravn for MIT ARBEJDE og Henning Jensen for GENNEM GLASVÆGGEN. Modtageren af Læserens Bogpris 2021 bliver afgjort via afstemning, og vinderen annonceres mellem den 5. og 8. april 2021.


Artikel

Lucinda Riley klar med ny bog: ”Hun er en forfatter, der kan få sine læsere til at trippe i spænding efter næste roman”

10-03-2021

Hendes læsere venter i spænding, og nu kommer endelig næste nummer af Lucinda Rileys serie DE SYV SØSTRE. En serie, som begyndte med en stjernehimmel et sted i England.

Artikel

Hvordan finder man tilbage til livet, når man har mistet alt?

10-03-2021

I Ann Napolitanos rørende og livsbekræftende roman KÆRE EDWARD  mister den 12-årige Edward hele sin familie i et frygteligt flystyrt, der koster 191 mennesker livet, og hvor Edward er den eneste overlevende. Men er det overhovedet muligt at rejse sig efter sådan et ubærligt tab? For Edward bliver omsorgen for andre og sig selv en del af det, der kalder ham tilbage til livet efter ulykken. Her får du en indsigt i, hvilke tre redskaber der bliver afgørende i Edwards sorg- og helingsproces.

Pressemeddelelse

Gyldendal ansætter ny redaktionschef i Skønlitteratur

10-03-2021

Gyldendal har ansat Sofie Voller som redaktionschef i Skønlitteratur med primært ansvar for oversat skønlitteratur.

eske site
Artikel

Hvad sker der, når vi er ved at dø? Eske Willerslev har prøvet det

09-03-2021

Han for vild i den iskolde sibiriske nat og fik en nærdødsoplevelse, han stadig bærer med sig i dag. Men hvad sker der, når vi er tæt på at dø? Det forsøger en ny bog nu at besvare - med afsæt i videnskaben.

Interview

7 hurtige til Kim Fupz Aakeson

09-03-2021

Når han har lidt for meget på sin tallerken, vælter historierne ud af ærmet, og så bliver han aldrig træt af at finde på historier til børnebøger. Vi har bedt Kim Fupz Aakeson fuldende 7 sætninger, inden hans pænt store samling af historier kommer på gaden.
Kenneth Bøgh Andersen
Bogsnak

Kenneth Bøgh Andersen

09-03-2021

Han elsker fortællingen om Narnia, tester uhyggelige historier på sine børn og står tidligt op i weekenden for at læse. Mød forfatteren bag blandt andet Antboy og Den Store Djævlekrig, Kenneth Bøgh Andersen.

Winther
Artikel

Lærke Winther: »Kvindekamp 2021 handler om respekt«

08-03-2021

Det er et virkelig dårligt scoretrick at overskride nogens grænser. Og det er ikke acceptabel flirt, hvis chefen helt umotiveret slikker dig i øret. Men #metoo-debatten er nogle gange så hård, at jeg som kvinde ikke engang tør deltage. Måske er det på tide, at vi alle sammen begynder at lytte lidt mere til hinanden?
dy site
Artikel

Dy Plambeck: »Kvindekamp handler om retten til at være et frit individ«

08-03-2021

Når vi lader sløret falde og bryder tavsheden, bryder vi også strukturen i samfundet. Kvindekampen i 2021 handler om retten til at være et frit og ligestillet individ.
ipsen
Artikel

Pernille Ipsen: »Åh nej, har vi virkelig talt om kvindekamp så længe? Ja, for samtalen slutter aldrig«

08-03-2021

Pernille Ipsen har netop modtaget Montanas Litteraturpris for bogen ET ÅBENT ØJEBLIK, der handler om Rødstrømpebevægelsen, køn og feminisme. I 2021 skal vi huske at trække på kvindekampens lange historie, lade de feministiske idéer blomstre og holde op med at slå hinanden oven i hovedet, mener Ipsen.
Interview

Anna Elisabeth Jessen: "Jeg kalder min roman for en kærligheds- og forfaldshistorie"

08-03-2021

Anna Elisabeth Jessen debuterede som romanforfatter i 2019 med familiekrøniken OM HUNDREDE ÅR, der strækker sig fra 1914 til 2014 med udgangspunkt i hendes fars sønderjyske slægt. I hendes nye roman HUSET følger læseren med inden for på en helt særlig arbejdsplads i 1968 og forlader den igen 50 år senere
Lærke Winther
Derfor læser jeg

Lærke Winther

08-03-2021

Som skuespiller kender vi hende bl.a fra tv-serierne Dicte og Mellem os og fra satireprogrammet Normalerweize. I efteråret debuterede hun som forfatter med den roste roman IKKE AFSENDT. Selv elsker Lærke Winther romaner med humor og bruger læsning som middel mod stress. Her fortæller hun om sine læsevaner og bedste bogoplevelser.

 
Artikel

Den glemte pioner – Eva Tind skriver roman om mideforskeren Marie Hammer

05-03-2021

Marie Hammer er verdenspioner inden for insektforskning. Hun er mor til 1.000 arter, hun har bevist en banebrydende videnskabelig teori, og hun har rejst verden rundt i videnskabens navn. Men hun har ingen spalteplads i historiebøgerne. Forfatter Eva Tind kastede sig ud i årevis af research for at skrive romanen om Marie Hammer – kvinden, der samlede verden.

Artikel

Pernille Ipsen modtager Montanas Litteraturpris 2020

04-03-2021

Pernille Ipsen modtager Montanas Litteraturpris 2020 for sin personlige skildring af rødstrømpebevægelsen i begyndelsen af 1970'erne.

 

 

Anbefalinger

Børnefortællinger - Forår 2021

04-03-2021

Børnefortællinger samler de bedste bøger for børn og unge i alle aldre. Fuld af inspiration, interviews og anbefalinger af de bedste læseoplevelser til hele familien. Se seneste nummer her.
Anbefalinger

Gyldendal Fortællinger - læs hele magasinet her

03-03-2021

Fortællinger er din opdatering fra bøgernes verden. Fuld af inspiration, interviews og anbefalinger af de bedste læseoplevelser. Se seneste nummer her.
Artikel

Olga Ravn modtager Politikens Litteraturpris

25-02-2021

Stemmerne er talt op, og Olga Ravn modtager Politikens Litteraturpris 2020 for sin roman MIT ARBJEDE.

Artikel

Ursula Andkjær Olsen og Niviaq Korneliussen er nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2021

25-02-2021

Ursula Andkjær Olsen er nomineret af Danmark for MIT SMYKKESKRIN og Niviaq Korneliussen er nomineret af Grønland for BLOMSTERDALEN. Modtageren af Nordisk Råds Litteraturpris 2021 bliver afsløre d. 2. november.

Artikel

Din læringsstil

24-02-2021

Vi lærer forskelligt, og den fortrukne læringsstil kan variere både fra person til person, fra opgave til opgave og fra dag til dag. . Test din læringsstil her!
Artikel

Fotografen, der bidrog til, at samarbejdspolitikken kollapsede

23-02-2021

Hitlers fotograf er i Danmark i 1943, hvor han tager flere hundrede farvefotos landet over. Hans besøg falder tilfældigvis sammen med augustoprøret, der er den mest dramatiske periode under besættelsen. Vi spurgte forfatteren til bogen ’Hitlers Danmarksbilleder’ Morten Brink Iwersen, hvad der havde overrasket ham mest ved arbejdet med bogen.

Anbefalinger

Læs Lars Kjædegaards nye roman LANG DAG MAND her

23-02-2021

40 bøger på 40 år. En af Danmarks mest populære krimiforfattere, Lars Kjædegaard, fortæller om sit liv i bogen LANG DAG MAND. Læs den lige her.
Interview

Salman Rushdie om ny roman om USA: ”Mørket er her stadig”

23-02-2021

I Salman Rushdies QUICHOTTE rejser en mand tværs over USA i jagten på sin drømmekvinde, som han kun har set gennem fjernsynsskærmen. Rejsen bliver et møde med et splittet og ødelagt land, som muligvis kan reddes af kærlighed.

Interview

Anna Fiske udgiver bog om skolestart: ”Det er vigtigt, at man føler sig tryg”

23-02-2021

At starte i skole er en kæmpe milepæl for børn og deres forældre. Anna Fiskes bog HVORDAN BEGYNDER MAN I SKOLE? giver gode råd og tryghed til at klare overgangen, for det er jo umuligt at være ekspert i noget, man ikke har prøvet før.

Interview

Christian Dorph om rekviem til sin far: ”Jeg ville prøve at løse gåden om ham”

23-02-2021

I sin hidtil mest private bog skriver forfatter og digter Christian Dorph om sin afdøde far i et forsøg på at rekonstruere minderne og sætte stumper sammen.

Quichotte af Salman Rushdie
Quiz

Kan du finde rundt i Salman Rushdies labyrint af litteraturhistoriske referencer?

22-02-2021

Salman Rushdies nye roman, QUICHOTTE, er netop udkommet på dansk. Og det kræver sin litteraturhistorie-ekspert og popkultur-fanatiker at fange hver eneste reference i bogen. Vi har samlet nogle af de bedste, så du kan få en forsmag på bogens intertekstuelle univers. Test din viden om litteraturens største klassikere her!

Viser 100 ud af 324