Kom med på vandring i Thomasine Gyllembourgs fodspor

Gyldendal - Klareboderne 3, 1115 København
11. oktober 2023 kl. 16:30 - 19:00

Vi vandrer i Thomasines københavnske fodspor og ender på Gyldendal, hvor vi drikker the og læser op som Thomasine yndede det til sine læseballer.

Thomasine Gyllembourg var blandt de sjældne kvindelige forfattere i det tidlige 1800-tal, før det blev almindeligt, at kvinder foldede sig ud som kunstnere og hun endte med at blive den mest læste kvindelige forfatter gennem et helt århundrede.

Vi vandrer i Thomasines københavnske fodspor Hendes bøger handler om de nære relationer, om familieliv, kvindeliv, kærlighed og normer i guldalderen. På denne vandring i københavneren Thomasines fodspor vil Maja Lykketoft føre jer gennem indre by fra Nyhavn, hvor Thomasine voksede op og forbi nogle af de steder, der optræder i hendes fortællinger. Undervejs får du historien om en klog pige fra borgerskabets København, der giftede sig med den rebelske P.A. Heiberg, gennemlevede århundredets mest omtalte skilsmisse og senere blev en talentfuld forfatterinde. 

Vi ender til thesalon på Gyldendal, hvor Maja Lykketoft vil lave et par nedslag i Thomasines fortællinger og berører sammenhængen mellem liv og værk.

Om foredragsholderen
Maja Lykketoft er kulturformidler, foredragsholder og konceptudvikler, og gennem foredrag, talks, saloner og litterære vandringer formidler hun kulturhistorien med afsæt i litteratur, billedkunst og biografiske kunstnerfortællinger. I 2023 beskæftiger hun sig især med de tidligste salonværtinder og med kvindelige forfattere fra 1800-tallets Danmark. Hvem de er? Hvorfor de er vigtige i dag?