Julehistorier, du kan varme dig på

Julen er hjerternes fest, og derfor også en god anledning til at kaste sig over en god juleromance. Her får du derfor vores anbefalinger til 10 romantiske julehistorier, som du kan varme dig på i den kolde juletid.

Af Signe Gildberg / 05-12-2023

Romantiske bøger til julen 

En svensk juleromance

JULEFEST I HALLEHOLM er anden del i serien om livet i Halleholm, der både byder på kærlighed, venskab, traditioner, intriger og ikke mindst cupcakes.
Lovisa Lindegren, der bor i et idyllisk skærgårdssamfund udenfor Stockholm, har store planer for julen på byens bedste bageri. Samtidig blomstrer kærligheden mellem hende og kæresten Aksel, men da hendes mor bliver syg, river det op i nogle smertefulde minder fra barndommen om søsterens død. Julen nærmer sig med hastige skridt, men det er svært for Lovisa ikke at tænke på sin søster, og samtidig går hendes bedste veninde og skjuler noget for hende. Kan Lovisa overhovedet tage det næste skrift i forholdet med Aksel midt i al det kaos?

Julefest i Halleholm

Julefest i Halleholm

Det er blevet efterår i Halleholm, et lille idyllisk skærgårdssamfund udenfor Stockholm. Lovisa Lindegren har store planer for julen på byens bedste bageri, og kærligheden mellem hende og Axel blomstrer. Men da hans mor bliver syg, river det op i nogle smertefulde minder om hendes egen barndom og søsterens død.

Selv om julen nærmer sig, og de hyggelige forberedelser er i gang, er alt ikke lutter idyl. For hvad skjuler Lovisas bedste veninde? Og kan Lovisa forlige sig med sin sorg og samtidig tage næste skridt i sit forhold med Axel?

Julefest i Halleholm er anden del i serien om livet i Halleholm, hvor traditioner og gamle fejltrin møder nutidens kærlighed og intriger over indbydende cupcakes og hjemmelavet varm chokolade.

Pressen skriver:

”Den her serie indeholder alt, hvad jeg forventer mig af en god feelgood-roman. Den har humor og glæde. Den får mig til at grine og græde.”
Bokprataren

”Den første del i familiesagaen, som udspiller sig i den fiktive skærgårdsby Halleholm, indeholder alle de feelgood-ingredienser, man kan forestille sig.”
–  GP om Lovisas valg

“Kvarnström-Jones har skrevet en hjertevarm og hyggelig historie i ægte feelgood-ånd.”
BTJ om Lovisas valg

Et hektisk julebryllup

Mediestjernen Ivy Winther kommer til et lille hotel i Applemore kort før jul. Hun vil holde sit bryllup på Harry Robertsons hyggelige hotel, men tiden er knap, for Ivy vil have et julebryllup. Harry havde ellers store planer om at renovere hotellet over julen og mener ikke, at han kan nå det inden brylluppet skal stå. Men hans bedste ven Polly Fraser insisterer på, at de sagtens kan nå det, og snart hjælper hele landsbyens gode folk til med alt fra blomsterdekorationer til kagebagning. Men undervejs begynder Polly at udvikle følelser for Harry. Mon deres fælles projekt kan bringe de to sammen?

Jul i Applemore

Jul i Applemore

”HERLIG ESKAPISME OG ROMANTIK”
– Woman & Home

Harry Robertson har store planer om at renovere det lille hotel i Applemore, men de bliver forpurret, da mediestjernen Ivy Winter kommer til byen kort før jul. Ivy er fast besluttet på at holde sit bryllup i hotellets hyggelige rammer, men der er bare et lille problem: Ivy vil holde et julebryllup, og tiden er knap.

Harrys bedste ven, Polly Fraser, insisterer på, at de godt kan nå at sætte hotellet i stand i tide til et julebryllup, hvis de bare hjælper hinanden. Landsbyens gode folk støtter dem, og snart er der gang i alt fra blomsterdekorationer til kagebagning. Men arbejdet forløber bestemt ikke uden udfordringer …

Mens sneen daler ned over det skotske landskab, og hele landsbyen knokler, begynder Polly at få varme følelser for Harry. Kan dette julebryllup mon endelig bringe dem sammen?

Pressen skriver om Vinter i Applemore:

“Fuldstændig herlig!”
Marian Keyes

“Rachael Lucas har igen skabt et helt uimodståeligt univers, som man kan drømme sig ind i.”
Louise O’Neill

 “Skøn eskapisme.”
Liz Fenwick

En romantisk feel good-fortælling

Året er 1945, og den finske Tuula er netop ankommet til den lille by Västervik sammen med sine to børn. Hendes taske er tom lige med undtagelse af en surdej, som hendes mor har lavet. I byen møder hun fabriksejeren Nils, som giver hende troen tilbage på fremtiden. Men hverken byens indbyggere eller Nils’ familie er glade for fremmede, og det gælder også Tuula.
Godt 75 år senere tager Nora til Västervik for at redde familiens elskede bageri, og da kendisbageren Henrik Eklund udser bageriet som kulisse i sit juleprogram, øjner hun en unik chance for at få nye kunder til bageriet. Hun opdager dog hurtigt, at Henrik vil ændre på alt det, Nora har kæmpet hårdt for at bevare. Men med tiden kommer de to meget tættere på hinanden, og pludselig er det ikke kun programmet og bageriets fremtid, der er på spil.

Læs også: Giv bøger i julegave | Gyldendal

Vinterkys under stjernerne

Vinterkys under stjernerne

I 1945 ankommer finske Tuula med sine to børn til den lille by Västervik uden andet end sin mors surdej i tasken. Her møder hun fabriksejerens søn Nils, som giver hende troen på fremtiden tilbage. Men hverken byens indbyggere eller Nils’ familie er glade for fremmede, og de nægter at acceptere Tuula …

Samme sted, godt 75 år senere, vil Nora gøre alt for at redde sin families elskede bageri. Så da kendisbageren Henrik Eklund vælger det som kulisse til sit juleprogram, har hun ikke råd til at sige nej.

I takt med at tv-holdet invaderer byen, stiger Noras modvilje, for Henrik vil tilsyneladende ændre alt det, hun har kæmpet så hårdt for at bevare. Men jo mere tid de tilbringer med julekager og gløgg, desto tættere kommer Nora på den karismatiske stjernebager.

Og pludselig er der mere på spil end høje seertal og bageriets fremtid …

Pressen skriver:

”En rigtig romantisk feel good-fortælling. Desuden udspiller handlingen sig på et bageri. Det må man da bare elske!” – Boklusens Bokblogg

”En god og julet bog med et spændende realityshow-plot.” – Feministbiblioteket

En sidste jul i New York

VI SES TIL JUL er en smuk hyldest til New York, julen og ikke mindst de venner vi har for livet. Siden college har vennerne Hannah og Finn tilbragt hver eneste jul sammen med deres egne skøre og hyggelige juletraditioner, da ingen af dem har andre at fejre den med. Da de begge flytter til New York, møder de Priya, som bliver en del af deres selvvalgte familie. Men tiden går og vennerne glider langsomt fra hinanden, og da Finn annoncerer, at han flytter til L.A. går det op for Hannah, at dette kan blive deres sidste jul sammen. Derfor sætter vennegruppen sig for, at det skal være den bedste nogensinde! Også hos Finn rammer nostalgien, og han begynder at tænke på alle dem, han efterlader, og ikke mindst Theo, som han har undertrykt sine følelser for længe…

Vi ses til jul

Vi ses til jul

Venner er den familie, du selv vælger …

Vennerne Hannah og Finn har tilbragt hver eneste jul sammen siden college. Ingen af dem har andre at være sammen med, så de har skabt deres egne skøre og hyggelige juletraditioner. Da de flytter til New York, fuldender den stilfulde Priya og den mystiske Theo deres selvvalgte familie.

Men som tiden går, glider vennerne langsomt fra hinanden, og det kulminerer, da Finn annoncerer, at han flytter til L.A. Denne jul kan meget vel blive deres sidste sammen, og Hannah er rædselsslagen for, at vennegruppen helt falder fra hinanden.

Derfor beslutter hun, at dette skal blive den bedste jul nogensinde. Imens tænker Finn på alt det han efterlader – særligt sine undertrykte følelser for Theo.

Vi ses til jul er en smuk og stemningsfyldt hyldest til New York, til den helt særlige julestemning og frem for alt til de venner, vi har hele livet.

Et juleønske

Alt er efterhånden gået galt i Carmens liv. Hendes yndlingsboghandel er lånt ud til en corny julefilm, hun er blevet smidt ud af søsterens hus, og hendes livs kærlighed er tusinder af kilometer væk. Hun er mildest talt på spanden, og i hvert fald overhovedet ikke i julestemning.
Men det ændrer sig hurtigt, da boghandlens tidligere ejer fortæller hende om et hjerteskærende juleønske. Carmen vil gøre alt, hvad hun kan for at opfylde ønsket, men tiden er ved at rinde ud. Heldigvis kommer hendes hjælpsomme naboer og familie hende til undsætning inklusiv en meget distraherende mandlig barnepige… Mon det lykkedes Carmen at opfylde juleønsket?

Boghandlen ved midnatstid

Boghandlen ved midnatstid

"INGEN SKRIVER SÅ HYGGELIGE OG ROMANTISKE BØGER SOM JENNY COLGAN"
- Sunday Express

Carmen aner ikke sine levende råd. Hendes skønne boghandel er lånt ud som location til en corny julefilm, hun er blevet smidt ud af sin søsters hus, og hendes livs kærlighed er fløjet tusinder af kilometer væk. Det bliver næppe en særlig glædelig jul i år …

Men da boghandlens tidligere ejer fortæller Carmen om et hjerteskærende juleønske, beslutter hun sig for at ryste sit dårlige humør af sig og gøre alt, hvad hun kan for at opfylde det.

Tiden er ved at rinde ud, men heldigvis får Carmen hjælp fra både naboer, familiemedlemmer og en meget distraherende mandlig barnepige. Lykkes det Carmen at genfinde juleglæden til sidst?

 

Pressen skrev om Jul i boghandlen:

"Jul i boghandlen er som en skøn kop kakao med bourbon: varm, sød og med et overraskende twist.”
– The Times

“Colgans bøger er hjertevarme og fintfølende … Hver gang man læser en af hendes historier, får man følelsen af at have fundet nye familiemedlemmer.”
– Book Reporter

“Jenny Colgans herlige bøger er altid en fornøjelse at læse.”
– All About Romance

“Fuldkommen sublim ... Den har humor, kløgt, suspense og et fuldkommen gennemført trekantsdrama.
– USA Today

En julehemmelighed

JUL I DET LILLE BAGERI PÅ STRANDPROMENADEN er afslutningen på Jenny Colgans populære serie om det lille bageri på strandpromenaden. Beboerne på den lille ø Mount Polbearne er ved at gøre klar til jul, og byens gader pyntes festligt op med juledekorationer. Familier og venner samles om vinterens traditioner, og Polly bager på livet løs og glæder sig til at tilbringe julen sammen med sin kæreste Huckle. Polly, Huckle og søpapegøjen Neil er så småt gået i gang med at forberede en stille jul, men som det plejer på Mount Polbearne går tingene sjældent som planlagt. Pollys bedste veninde, Kerensa har nemlig en hemmelighed, der truer Polly og Huckles forhold, og det bliver kun endnu mere kompliceret, da en gammel kending fra Pollys fortid dukker op. Kan Polly mon nå at få sit liv tilbage på sporet inden jul?

 

 

Jul i det lille bageri på strandpromenaden

Jul i det lille bageri på strandpromenaden

Skøn afslutning på Jenny Colgans populære serie. Hjemme hos Polly, Huckle og søpapegøjen Neil forbereder de sig på en stille jul, men på Mount Polbearne går tingene sjældent som planlagt, og Polly må kæmpe det bedste, hun har lært, for at holde sammen på alt det, hun holder af.

På den lille ø er beboerne ved at gøre klar til jul. Byens snoede gader er blevet pyntet med festlige dekorationer, familie og venner samles om vinterens traditioner, og Polly bager på livet løs. Hun glæder sig til juleaften, hvor hun kan krybe sammen foran brændeovnen med sin kæreste, Huckle, og et krus varm chokolade.

Men da Pollys bedste veninde, Kerensa, dukker op med en hemmelighed, der truer det liv, Polly og Huckle har bygget op sammen, virker det hele ikke længere så enkelt. Og det bliver endnu mere kompliceret, da en gammel kending fra Pollys fortid pludselig gør indtog i hendes liv igen. Polly står over for store problemer, og selv ikke bagning hjælper på hendes humør. Spørgsmålet er, om hun kan få alting tilbage på sporet, inden det bliver jul?

Pressen skriver: 

»Medrivende (...) en vaskeægte juleroman.«
**** - Femina 

»Endnu en perle til samlingen.«
***** - Bogens liv 

Et juledilemma

Rosie Hopkins kan næsten ikke vente til, at det bliver jul. Hun har travlt i sin lille slikbutik i Lipton, som er spækket med sukkerstokke, turkish delight, fyldte chokolader og sliksultne børn i julestemning. Rosie har planer om at tilbringe juledagene sammen med kæresten Stephen og hendes familie fra Australien. Men midt i den søde juletid bliver det lille samfund ramt af en tragedie, der vælter Rosies planer. Og er det, som er bedst for hendes lille slikbutik mon også det, der er bedst for hende selv? Er hendes fremtid i Lipton, og vil hun og Stephen overhovedet det samme?

 

Rosie Hopkins' søde jul

Rosie Hopkins' søde jul

I denne skønne julebog tager Rosie Hopkins dig med tilbage til hyggelige Lipton, hvor hun har travlt i sin slikbutik og forbereder sig på at skulle holde en ganske særlig jul.

Rosie Hopkins glæder sig til at fejre jul. Hendes slikbutik er propfuld af rød- og hvidstribede sukkerstokke, bunker af turkish delight, fyldte chokolader og sukkerklistrede børn. Hun skal bruge juledagene med sin kæreste, Stephen, og hendes familie fra Australien har også meldt sin ankomst.

Men midt i det hele rammes det lille samfund af en tragedie, og med den vælter Rosies planer. For vil hun og Stephen egentlig det samme? Og er det helt sikkert, at hendes fremtid ligger i Lipton? Mens sneen daler og julen nærmer sig, må Rosie overveje, om det, der er bedst for hendes lille butik, også er det bedste for hende.

En juleaffære

DET SKETE EN JULENAT er tredje selvstændige bind i Jana Astons Reindeer Falls-serie om Winter-søstrene, Holly, Ginger og Noel, der alle finder kærligheden i december. I denne bog har Noel haft et onenightstand med selveste julemanden. Eller… det vil sige en fyr iført julemandskostume. Det viser sig dog, at den sexede julemand ikke er kollegaens bror, som hun ellers havde fået at vide. Men hvem er han så?

Det skete en julenat

Det skete en julenat

Kære julemand

Kom venligst forbi og hent dit tøj. Hvis du regnede med, at jeg ville sørge for, at det blev sendt til rens, efter du efterlod det på mit soveværelsegulv, så tager du fejl.

Venligst Noel Winter 

Noel Winter har et lidt usædvanligt problem … Hun har ikke bare haft et onenightstand, hun har haft det med julemanden – eller med en fyr i julemandskostume. Da det pludselig viser sig, at den sexede mand ikke var kollegaens bror, som hun troede, står Noel over for et mysterium: Hvem var det egentlig, hun havde med hjem en julenat?

Det skete en julenat er den tredje selvstændige historie i den søde og sexede Reindeer Falls-serie om Winter-søstrene Holly, Ginger og Noel, der alle finder kærligheden i december.

Fra Det skete en julenat: ”Måske er det ikke meningen, at julen skal være sexet, men Teddy er altså ved at gøre julen ret så hot.”

En perfekt jul 

Becky er flyttet ud af London, og har lagt sin shoppingafhængighed på hylden. Sådan næsten da. I år skal hun holde jul med sin mand Luke for første gang, og hun vil gøre alt for, at det bliver den perfekte jul! Men det bliver ikke helt uden udfordringer. En gammel rockstjerne-ekskæreste dukker pludselig op, hendes gæster kommer med meget specifikke juleønsker, lillesøsteren bliver ved med at påpege, hvor lidt bæredygtig julen er, og så er årets musthave-julepynt ovenikøbet udsolgt! Og hvad skal man egentlig give sin mand i julegave? Missionen om at finde den perfekte gave går i gang, men jagten bliver sværere end som så. Den perfekte gave viser sig nemlig at være præmien i et lotteri på en gammel klub, hvor kvinder ikke har adgang. Men intet kan stoppe Becky, som ikke er bleg for at bøje reglerne lidt.

Læs også: Anmelderrost juleromance udkommer på dansk: Prøv forfatterens skotske juleopskrifter (gyldendal.dk)

En shopaholics jul

En shopaholics jul

Becky har nærmest lagt shoppingen på hylden, efter at hun og hendes familie er flyttet ud af London. For altså, onlineshopping er jo ikke rigtig shopping, vel?

Og i år skal Becky og Luke ovenikøbet holde jul. For første gang. Nogensinde. Hvor svært kan det være?

Det viser sig, at udfordringerne står i kø i form af en gammel rockstjerne-ekskæreste, der pludselig dukker op, meget specifikke juleønsker fra samtlige gæster og en lillesøster, der ikke afholder sig fra at påpege, hvor lidt bæredygtig julen er. Og så er årets musthave-julepynt udsolgt! For ikke at tale om det evige spørgsmål: Hvad skal man give sin mand i julegave? Intet skal stå mellem Becky og den perfekte gave til Luke. Heller ikke selvom den viser sig at være præmien i et lotteri, der finder sted i en hæderkronet, gammel klub, hvor kvinder ingen adgang har. Så sørger man da bare for at få ændret reglerne, ikke?

Med vanlig opfindsomhed og gåpåmod kaster Becky sig ud i den ultimative udfordring: at holde den perfekte jul!

En Poplar Falls-fortælling

JULEHJERTER er en fritstående julehistorie i Amber Kellys Poplar Falls-serie. Fortællingen udspiller sig et sted mellem VARSOMME HJERTER og VILDE HJERTER i en hyggelig by i Colorado, hvor modsætninger mødes og følelser opstår.
Det er december i Colorado, og sneen har lagt sig som et hvidt tæppe over den lille, hyggelige by. Byen oser af julestemning, men med julen kommer også overraskelser, forhindringer og ikke mindst fest. I bogen bliver du genforenet med mange af karaktererne fra de andre bøger i Poplar Falls-serien, som alle er med til at gøre julen til noget helt specielt.

Julehjerter

Julehjerter

Det er blevet december i Poplar Falls i Colorado, sneen falder tæt og har lagt sig over den lille, hyggelige by som et stemningsfuldt, hvidt tæppe. Over alt summer det af juleliv og forventningens glæde. I Amber Kellys historie Julehjerter bliver vi genforenet med hovedpersonerne fra den populære Poplar Falls-serie, denne gang i en vidunderlig og stemningsfuld fortælling fuld af julehygge og en enkelt, lille hemmelighed …

Julen bringer overraskelser, forhindringer og fest, mens nye følelser spirer og forstærkes under den smukke højtid. Nyd et glædeligt gensyn med Sophie og Braxton fra Rene hjerter, Dallas og Myer fra Kolde hjerter, Elle og Walker fra Mørke hjerter, Bellamy og Brandt fra Varsomme hjerter og alle de andre velkendte ansigter, som er med til at gøre jul i Poplar Falls til noget helt særligt.

Julehjerter, hvis handling udspiller sig mellem Varsomme hjerter og Vilde hjerter, er en fritstående julehistorie i Poplar Falls-serien af Amber Kelly, der forgår i den hyggelige by, hvor modsætninger mødes, og følelser blomstrer.