Bogfestival

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kom til Bogfestival hos Gyldendal – Live på Facebook

Hele Danmark inviteres til Bogfestival hos Gyldendal i weekenden 7.-8. november! Vi streamer live på Facebook hele weekenden, hvor du kan møde en lang række forfattere. Se hele programmet herunder.

»Hvorfor kun nå Klareboderne i København, når vi allerede har en platfom, der kan nå hele Danmark med litteraturen. Derfor sadler vi om med den efterhånden fleksible Corona-muskel,« forklarer eventchef på Gyldendal, Christina Thiemer.

Vi har med andre ord besluttet at omdanne alle fysiske events til online events i lyset af udviklingen og status på corona i Danmark. 

Det betyder til gengæld, at alle har mulighed for at få forfatterne direkte hjem i egne stuer, når vi i weekenden 7.-8. november sender interviews, quizzer og indslag live fra gården i Gyldendal.

Følg med live på Gyldendals facebookside lørdag fra klokken 10.30 - 17.00 og søndag fra klokken 11.00 - 17.00.

»Vi glæder os vildt til at åbne dørene til Gyldendal. Vi laver en slags bogmaraton, og det bliver en stor fornøjelse at nå ud til hele Danmark via en direkte stream på Facebook. Man kan se med hele dagen eller klikke ind, når der er et spændende interview,« siger vært på Gyldendal Mikkel Fønsskov.

PROGRAM LØRDAG DEN 7. NOVEMBER

 

10.30 Pernille Steensgaard

Vi siger godmorgen og velkommen til en weekend fyldt med bøger og litterært indhold. Første interview foregår i vores bogstudie sammen med forfatter til bogen ”Selveste Gyldendal”, Pernille Stensgaard. Kom med på en tidsrejse i dansk forlagshistorie og få anekdoter om et hus, der har eksisteret siden 1770.

10.50 Morten Hesseldahl og Kåre Lauring

Direktøren for Gyldendal indtager scenen og taler med forfatter Kåre Lauring om årene efter besættelsen med udgangspunkt i Kåre Laurings seneste bog "Fra befrielse til forpligtelse".

11.10 Morten Hesseldahl og Kirsten Thorup

Kirsten Thorups ”Indtil vanvid, indtil døden” har været en af årets helt store romaner. Kom tæt på den kendte forfatter, når Morten Hesseldahl taler med Thorup.

11.30 Marie Brixtofte

Psykolog Marie Brixtofte har skrevet en sjov og livsklog bog med titlen ”Bolsjefilosofi og andre leveråd”.

11.45 Nikoline Werdelin

”Hvordan redder man en lemming” er titlen på debutant Nikoline Werdelins nye roman. Bogen har fået stor ros af anmelderne, men hvordan er det at debutere, og hvor længe har Werdelin gået med en roman i maven? Mød hende i samtale med Kristoffer Zøllner.

12.05 Lisa Holmfjord

Tidligere i år debuterede Lisa Holmfjord med en stærk krimi, som hurtigt blev solgt i tusindvis. Lisa har i mange år arbejdet med voldsramte kvinder, og det er netop det tema, hun tager fat i i sin spændingsroman "Døden er kun et øjeblik". Mød hende direkte fra studiet.

Erling Jepsen 12.20 Erling Jepsen

Filmen ”Erna i krig” trækker mange mennesker i biograferne landet over. Filmen er baseret på Erling Jepsens roman af samme navn, og efterfølgeren ”Erna og rumæneren” kom tidligere i år og blev igen modtaget godt af læserne. Mød Erling Jepsen i samtale med Lotte Blicher Mørk direkte fra Gyldendals scene i gården.

13.00 Maria Helleberg

Dronningen af historiske romaner bliver hun kaldt. Maria Helleberg har et tempo som få, når det kommer til at skrive romaner. Nu er hun klar med en ny. ”Min Kirstin” hedder den. Mød Helleberg i samtale med hendes redaktør Simon Pasternak.

13.35 Morten Münster

Han lagde på det nærmeste landet ned med sin bog ”Jytte fra Marketing er desværre gået for i dag.” Nu er Morten Münster tilbage med bogen ”Jytte vender tilbage.” Mød stjerneforfatteren i samtale med redaktør Mette Korsgaard.

14.00 Niels Barfoed

Vært Christoffer Emil Bruun møder forfatter Niels Barfoed, der igen er aktuel med bogen "Ingen vej udenom". Tune ind på en samtale med humor og bid.

 14.30 Anne Lise Marstrand-Jørgensen

”Margrete I” er titlen på Marstrand-Jørgensens nye store roman. En historisk roman om dronning Margrete den 1. Bogen er blevet rost til skyerne og har allerede solgt stort. For forfatteren har det været en af hendes største research-opgaver nogensinde. Blive klogere på hvorfor i denne samtale.

15.05 Ny bog om Kim Schumacher

Han var Danmarks mest berømte radio- og tv-vært, og nu går en ny bog tæt på hans liv. Mød forfatterne Simon Lund og Ralf Christensen, der står bag bogen "Dem jeg elsker elsker jeg" om Kim Schumachers mange liv.

15:30 Episode af Ugens Bog

Vi viser et afsnit af Gyldendals ugentlige stream-program, Ugens Bog, hvor Ellen Hillingsø og Lærke Bagger taler om Kirstens Thorups ”Indtil vanvid, indtil døden.”

16:15 Den store klassikerquiz

Lørdagen slutter af med Den store Klassikerquiz. Vi streamer quizzen direkte fra gården i Gyldendal, hvor to holder dyster mod hinanden i spørgsmål fra bøgernes verden. Mikkel Fønsskov er vært og har den erfarne quizdeltager Bente Scavenius ved sin side. Det er redaktørerne mod kritikerne.

 

PROGRAM SØNDAG DEN 8. NOVEMBER

 

10.30 Malene Ravn

Vi siger god formiddag direkte fra Gyldendal med forfatteren Malene Ravn, der fortæller om sin seneste roman, "Hvor lyset er", der handler om maleren Carl Fischer. Kom tæt på Malene Ravn, og husk at I kan stille spørgsmål direkte i Facebook-kommentarsporet.

11.00 Ib Michael

Ib Michael har været forfatter i adskillige årtier, og han bliver ved med at skrive. Senest romanen ”Sandheden om Lucy.” Mød ham i en samtale med vennen og naboen, Henrik Mulvad, der er direktør for KPMG i Danmark og en stor læser.

Jorgen Leth 11.30 Jørgen Leth

Filmskaber og forfatteren Jørgen Leth kigger forbi til en samtale om hans digtoplæsning under corona. Han er desuden aktuel med filmen ”I walk” og sidste år med digtsamlingen ”Det bliver ikke væk.”

12.00 Bente Klarlund og Kristian Ditlev Jensen

Bente Klarlund hitter endnu engang med en sundhedsbog. Sidst var det ”Gå-bogen” og nu ”Yngre med årene.” Mød den populære forfatter og overlæge til en samtale med præst og forfatter Kristian Ditlev Jensen, der tidligere i år skrev ”Sukkerchok.”

12.30 Henning Jensen

”Gennem glasvæggen” er allerede kommet i tredje oplag, så læserne har taget godt imod skuespillerens bog om at have en livslang depression. Mød ham i samtale med Mikkel Frey Damgaard.

13.00 Per Helge Sørensen

Manden bag forestillingen ”Djøf med løg” har nu skrevet bogen "Varmluftsstrategi for begyndere" om, hvordan mange virksomheder drukner i strategier og kommunikationsplaner. Han gør det på en sjov og interessant måde. Hør ham fortælle, når vi streamer direkte.

13.30 Søren Ryge

Den tidligere litterære direktør hos Gyldendal, Johannes Riis, taler med Søren Ryge om tv-værtens nyeste bog, hvori han samler en række fortællinger. Mød de to til en spændende og hyggelig samtale.

14.20 Lærke Winther og Laura Ringo

Kristoffer Zøllner taler med skuespiller Lærke Winther, der debuterer med romanen ”Ikke afsendt.” Mød hende i samtale med Laura Ringo, der senest udgav bogen "Fødedygtig".

15.00 Caspar Eric efterfulgt af Olga Ravn

Radiovært Knud Brix får på scenen besøg af to unge forfattere: Caspar Eric og Olga Ravn. Få 40 minutters god litterær underholdning.

15:40 Ole Knudsen og Lokumsbogen 2021

Redaktør ved Gyldendal Ole Knudsen kommer og fortæller om bogen, der er spækket med sjove, mærkelige og vidunderlige facts, som alle ikke vidste, at de gerne ville vide.

15:50 Caspar Eric og Simon Pasternak om Yahya Hassan Yahya Hassan - Bogforum 2019 

Gyldendals forlagschef for skønlitteratur, Simon Pasternak, taler med digteren Caspar Eric om den afdøde digter Yahya Hassan.

16.10 Oplæsning ved Yahya Hassans bror

Bogfestival på Gyldendal slutter med en oplæsning af Yahya Hassans digte. De bliver læst op af hans bror, Abdullah Hassan, direkte på scenen. Stream med derhjemmefra og se afslutningen på festivalen.

Se det hele live på Gyldendals facebookside.