Derfor læser jeg

Læs hvad vores forfattere og andre litterære personligheder fortæller om deres markante læseoplevelser 
Katinka
Derfor læser jeg

21-03-2023

Katinka Bjerregaard

Katinka Bjerregaard er sangerinde, sangskriver, komponist og forfatter. Hun er frontperson i Katinka Band og debuterede i marts 2023 med romanen KLUMP. Her fortæller hun, hvad litteraturen gør ved hende, og hvorfor den er så vigtig. 
Derfor læser jeg

21-03-2023

IDA WOHLERT

Ida Wohlert er journalist og studievært og er et kendt ansigt fra dit morgen-tv. Her fortæller hun om nogle af sine allerstørste læseoplevelser- og anbefalinger.
Sissel-Jo Gazan
Derfor læser jeg

14-11-2022

Uffe Elbæk

Uffe Elbæk er nok mest kendt for sin politiske rolle som stifter og tidligere leder af Alternativet, men han er også journalist og foredragsholder. Her fortæller han om nogle af sine allerstørste læseoplevelser.
Derfor læser jeg

23-09-2022

Hanne-Vibeke Holst

Hanne-Vibeke Holst er en af Danmarks mest populære forfattere, mens du venter på Holsts nye roman KRIGER UDEN MASKE, kan du kaste dig over nogle af alle de gode bøger, hun anbefaler her.

Derfor læser jeg

05-09-2022

Kim Leine

Kim Leine er særlig kendt for sine historiske romaner om Grønland, men hans forfatterskab rummer også børnebøger og horror, og lige nu er han aktuel med sin første spændingsroman.


Derfor læser jeg

12-08-2022

Geeti Amiri

Geeti Amiri er debattør, forfatter og foredragsholder og har især markeret sig inden for integrations- og ligestillingsdebatten. Hun er nu aktuel med sin første roman MOSAIK, som handler om kunsten at skabe en identitet på tværs af kulturer.

Derfor læser jeg

12-08-2022

Githa Ben-David

Hun er lydterapeut, sanger, komponist og forfatter, har skabt sit eget lydterapeutiske system og har arbejdet med forskere fra hele verden. Og sammen med sin mand, Lars Muhl, har hun grundlagt Gilalai, Institut for Energi og Bevidsthed.

Derfor læser jeg

22-07-2022

Sara Blædel

Sara Blædel er journalist og forfatter og især kendt for sin storsælgende krimiserie om Louise Rick. I øjeblikket er hun i fuld gang med at lægge sidste hånd på det næste bind i serien, der udkommer til efteråret.

Derfor læser jeg

10-06-2022

Charlotte Rørth

Charlotte Rørth er journalist og forfatter til bestselleren JEG MØDTE JESUS om hendes eget skelsættende møde med det uforklarlige, og senest har hun udgivet bogen GUD, DU ER JO LIGE HER. Selv finder hun både glæde, trøst og tro i skønlitteraturen.

Derfor læser jeg

19-05-2022

Ritt Bjerregaard

Ritt Bjerregaard har adskillige ministerposter bag sig, er tidligere overborgmester i København, og så er hun en ivrig romanlæser og med i en fast læseklub. Som forfatter har hun udgivet sine erindringer og er lige nu aktuel med bogen VANDRELYST.

Derfor læser jeg

02-05-2022

Bo Lidegaard

Bo Lidegaard er historiker og blandt andet tidligere chefredaktør på Politiken. Han er forfatter til en lang række anmelderroste bøger om dansk historie og er selv en nysgerrig læser af velformidlede fagbøger og store, klassiske romanfortællinger. 

Derfor læser jeg

07-04-2022

Lise Rønne

Som tv-vært er hun bl.a. kendt fra X-factor, Aftenshowet og en lang række andre programmer, men for et par år siden byttede hun tv-studierne ud med bøgernes verden, begyndte at studere litteratur på universitetet og fik job hos Saxo. I dag er hun nyansat redaktør hos Gyldendal. Her deler Lise Rønne ud af sine store læseoplevelser og bedste boganbefalinger.

Viser 12 ud af 40

Få mere viden

Gyldendal STREAM er din digitale litteraturkanal fra Gyldendal