Ida Wohlert

Af Nikoline Rosenbjerg Kjeldsen
Ida Wohlert er journalist og studievært og er et kendt ansigt fra dit morgen-tv. Her fortæller hun om nogle af sine allerstørste læseoplevelser- og anbefalinger. 
 

Hvorfor læser du?
Jeg elsker at læse og fordybe mig i bøger, men realiteten de sidste par år har desværre været, at jeg ikke Ida Wohlert  har haft så meget tid til at læse, fordi jeg har haft små børn. Heldigvis er de blevet ældre nu, hvilket også giver mig mere tid til at læse. Når jeg læser, har jeg fundet ud af, at det oftest er bøger om kærlighed, jeg tyr til. Kærlighed gennemsyrer jo ens liv – på godt og på ondt – og det er som regel også noget, man ikke kan komme uden om i livet. Selv oplevede jeg tidligt i livet, hvordan kærlighed kan brase sammen, da mine forældre blev skilt, og siden hen har jeg egentlig været rimelig forskånet for ulykkelig kærlighed; jeg har en skøn mand og nogle dejlige børn, som jeg elsker at dele livet med. Men det, som litteraturen kan give mig, er forskellige perspektiver på dét at opleve og føle kærligheden. Ved at læse om den, mener jeg også, at vi er i stand til at kunne rumme kærligheden, hvad end den byder- og vil byde på.  


Hvilken bog på din bogreol er din yndlings?
Egentlig har jeg mange yndlingsbøger, og jeg elsker at kaste mig over alt fra romaner til krimier og faktisk også kogebøger. Hvis jeg skal udvælge én, må det nok være BLÅ TIMER af Joan Didion. Det er en bog jeg har læst efter jeg selv blev mor, og som har gjort stort indtryk på mig. Den handler om at miste kærligheden og om at være i nuet, hvilket har givet perspektiv til mit eget liv. Man skal turde at stoppe op i livet – også selv om man har travlt – og nyde og værdsætte alt det gode, man har. 

Kærlighed gennemsyrer jo ens liv – på godt og på ondt – og det er som regel også noget, man ikke kan komme uden om i livet. 


Hvor- og hvornår læser du bedst? 
Jeg er afhængig af ro, når jeg læser, så mit yndlingsspot er helt sikkert i min sofa sammen med min hund om formiddagen, når børnene er afleveret i skole, og jeg er helt alene hjemme. Ellers handler det meget om i hverdagene og weekenderne, at snige sig til et frirum, hvad enten det er om morgenen eller om aftenen, når børnene er blevet puttet. 


Hvilken bog har du senest læst? Hvordan gjorde den indtryk på dig?
Den seneste bog jeg har jeg læst, og som jeg efterhånden har læst mange gange, er EN LILLE BOG OM KÆRLIGHED af Frederik Dessau. Jeg fik den for mange år siden af min stedfar, da jeg som 16-årrig rejste til USA. Den gav mig en ro og tryghed i det store fremmede, som jeg sidenhen har værdsat meget.  


Hvilken bog giver du oftest i gave?
Fordi jeg selv har haft så meget glæde ved at læse EN LILLE BOG OM KÆRLIGHED, er det oftest også den, jeg giver i gave – både til mænd og kvinder. Det er en skøn værtindegave, fordi bogen spænder så bredt, at alle kan være med og faktisk også lære noget af den. Til lidt tættere veninder kan jeg også godt finde på at give DET LEVENDE PARFORHOLD i gave. Den handler også om kærlighed og om, hvordan man formår at holde sammen på sig selv og hinanden gennem et langt liv. Det er en bog, jeg tænker alle på et tidspunkt i livet kan have brug for – og hvorfor så ikke få den i gave af sin bedste veninde? 

 
En lille bog om kærlighed

En lille bog om kærlighed

Dessaus elskede bog om den romantiske kærlighed, dens kommen og gåen, dens lyst og lidelse. En uhøjtidelig bog til eftertanke - og den perfekte venindegave.

Anmelderne skrev:

>>...en varm og klog bog om den kærlighed, man aldrig bliver klog på...<< - Ejgil Søholm i Jyllands-Posten