Githa Ben-David

Hun er lydterapeut, sanger, komponist og forfatter, har skabt sit eget lydterapeutiske system og har arbejdet med forskere fra hele verden. Og sammen med sin mand, Lars Muhl, har hun grundlagt Gilalai, Institut for Energi og Bevidsthed.

Af Benjamin Bjerre

For mig er en god læseoplevelse lig med … at jeg bliver inspireret og får næring til mine egne idéer og min verdensopfattelse. Især lige nu gælder det alt det, der sker i verden, og det er vigtigt, at vi lærer, hvordan vi træder ind i centrum af orkanen og håndterer problemerne, så vi kan bygge noget nyt op. I den forbindelse er noget af det, der interesserer mig meget lige for tiden, arbejdet med elektriciteten i kroppen og den elektricitet, vi kan ’downloade’ fra universet. Jeg har læst WIM HOF-METODEN, fordi min søn anbefalede mig den, og jeg oplever, at tilgangene i den bog, som de kolde brusebade, virkelig hjælper mig og giver mig en god start på dagen.

Den bedste bog, jeg har læst inden for det seneste år, er … Jannie Almosetofts bog ZONETERAPI. Den er rigtig god, fordi den er meget enkel. Det essentielle står let tilgængeligt her, og der er en utrolig flot oversigt over kroppen, musklerne og de følelser, der er forbundet med vores medianer. Det er en bog, man kan blive ved med at tygge igennem, fordi man skal lære medianerne og afprøve dem på kroppen. Jeg gennemgår dem selv hele tiden, morgen og aften, og afbalancerer virkelig kroppen. Man får en stærk energioplevelse af det.

Den bog, der har påvirket mit liv mest … er TONEN FRA HIMLEN, som jeg selv har skrevet. Jeg bliver nødt til at nævne min egen bog, fordi det har ændret hele mit liv at skrive selv. Når man skriver, går man ind i nogle processer, hvor man kommer helt ind i stoffet. Det var – og er stadig – en fantastisk proces at skrive, selv om det er et kæmpe arbejde. Derfor skal vi også være lad for de forfattere og oversættere, som udfører det arbejde. At skrive min egen bog har hjulpet mig med at sætte endnu mere pris på andre bøger.

Jeg er blevet et mere indsigtsfuldt menneske af at læse … LYSTRILOGI og LYSET I ET MENNESKES HJERTE af Lars Muhl. Da jeg læste hans bøger for første gang, blev jeg fuldstændig ramt. Jeg følte, at jeg endelig fandt en refleksion af de ting, jeg står for, som gav mig lov til at være den, jeg er. De kristne rødder er noget, jeg har haft svært ved at stå ved, men de bøger viste mig, at man godt må turde stå ved de mystiske ting. Da jeg fik den indsigt, åbnede det op for nye sluser af energi. Margaret Meads bøger om de gnostiske skrifter har givet mig en lignende oplevelse, og dem kan jeg også stærkt anbefale.

Jeg er vild med bøger skrevet af … seriøse mennesker. Især videnskabsfolk, som har et ben ovre i den spirituelle lejr og godt tør vedkende sig det spirituelle og være åbne over for den inspiration, de får derfra. De bygger bro mellem enhed og dualitet, fordi de kan tage det spirituelle ned og forankre det i enheden. Jeg tror på, at vi skal ud i en ny tankegang, hvor vi investerer i, hvad der gør menneskeheden og hele naturen godt, frem for hvad der gavner den enkelte.