34_checkmark

Fragt kun 29,95 kr. 

Livsstilsguruer, hemmelige spioner og de største, danske opfindelser: 12 nye bøger fra Gyldendal, som udkommer denne oktober.

Sommeren er blot et minde og BogForum 2021 er endeligt om hjørnet. Er der en bedre tid at være en rigtig læsehest? Brug oktober med os og dyk ned i nogle skønne, nye udgivelser. 

 

HORATIUS af Niels Brunse

Horatius Niels Brunse Wittenberg, omkring år 1600. Danskeren Hans er sendt herned af sin onkel for at studere den rette protestantiske lære. Han lever et beskedent studenterliv, da Prinsen af Danmark pludselig kommer til byen for at læse ved samme universitet.
Det bliver et skæbnemøde for dem begge. De to unge mænd bliver sjælevenner, og da Prinsen bliver kaldt hjem til Danmark for at blive opdraget til regent af sin far, er det med sorg, han forlader sin Horatius. Snart modtager Hans nyheden om, at kongen er død, og at hans bror, Claudius, er blevet kronet til konge. I hast rejser han til Helsingør og indlogerer sig på slottet for at være tæt på sin prins, men her er et iskoldt magtspil i gang, der kommer til at udfordre hans tro på både mennesket og Gud.

HORATIUS af Niels Brunse er en intens og dramatisk roman om venskab og magt, kærlighed og begær, hemmeligheder og blodig hævn – fortalt af den eneste overlevende fra en af Shakespeares mest berømte tragedier, HAMLET.

HORATIUS af Niels Brunse udkommer d. 1. oktober.

 

DA VEJRET BLEV EN NYHED af Jesper Theilgaard

Da vejret blev en nyhed 3. december 1999 bliver Danmark ramt af en kraftigere orkan end nogensinde før. I TV-Byen står meteorolog Jesper Theilgaard og skal formidle aftenens vejrudsigt, og i modsætning til nyhedscheferne bliver han hurtigt klar over, at der er tale om en farlig vejrsituation, der burde have været breaking news.
December-orkanen var med til at ændre måden, medierne dækker vejret på, men for Jesper Theilgaard blev stormen først og fremmest et wakeupcall: Orkanen var næppe tilfældig. Der kunne trækkes tråde til den omdiskuterede globale opvarmning, og for den garvede DR-meteorolog bliver tanker nu omsat til reel bekymring: Er vejret ved at løbe løbsk grundet de menneskeskabte klimaforandringer? Herfra går det stærkt med oversvømmelser, tørke, drabelige orkaner, skovbrande og voldsomme skybrud – både ude i verden og hjemme i Danmark.

DA VEJRET BLEV EN NYHED af Jesper Theilgaard ser tilbage på de sidste godt 20 års skelsættende vejrhændelser og debatterer klimaindsatsen i Danmark og på verdensplan. Bogen er en personlig beretning om et liv i videnskabens og formidlingens tjeneste, om store vejrmæssige forandringer – og om en kamp mod tiden.

DA VEJRET BLEV EN NYHED af Jesper Theilgaard udkommer d. 5. oktober.

 

MINE FILM af Jørgen Leth

Mine film Jørgen Leth 

”Salighed, ro, nydelse. / Jeg bryder i dag med vilje den kronologi jeg har fulgt med fortællingerne om mine film. / Det gør jeg, fordi min ryg bliver masseret meget grundigt og præcist på en solid blå træbriks, mens jeg lytter til den franske komponist Erik Saties pianostykker Gnossiennes, som Paola tilfældigt har valgt på computeren. Det er den musik, jeg brugte i filmen 66 scener fra Amerika, og den hensætter mig altid i en særlig vemodig stemning.”

Jørgen Leth sidder på Mallorca en vinter og ser tilbage på sine film, husker en frame, en idé, en fascination. Til sammen bliver MINE FILM af Jørgen Leth på én gang til en filmhistorie, en poetik, en erindringsbog og mest af alt en dokumentation af en måde at se verden og livet på.

MINE FILM af Jørgen Leth udkommer d. 7. oktober.

 

LIVSSTIL ER EN LIVSSTIL af Anders Matthesen

Livsstil er en Livsstil Anders MatthesenLivsstilscoach, firstmover, selvhjælpsguru, ernæringsekspert, krystalhealer, hestehvisker, åndemaner, lykkejæger, regnbuefanger, vægtvogter, stifinder, flottenheimer med baggårdspuma i ascendanten samt autodidakt indretningsarkitekt A. Matthesen tager dig, i denne perle af et værk, under sine kærlige favnende vinger, og deler generøst ud af sine kompetencer, værktøjer og stedsegrønne guldkorn.

Åh nej! – tænker du måske. Endnu en af disse frygtelige selvhjælpsbøger skrevet af endnu en af de mange selvudnævnte profeter, der oversvømmer boghandlere, tv og internettet med deres helt unikke og personlige bud på, hvordan man opnår lykke, en sund krop, det perfekte parforhold eller økonomisk uafhængighed.

Denne bog er dog anderledes. Den er skrevet af en af vor tids største og mest indflydelsesrige personligheder. En livsstilsekspert, der har formået at gøre sin hobby til en blomstrende forretning og forvandle selve livet til sin legeplads.
Hvis du mod forventning ikke finder inspirationen og modet til at ændre dit liv i denne bog, er det nok temmelig sikkert, at du ikke vil finde det NOGEN steder.

LIVSSTIL ER EN LIVSSTIL af Anders Matthesen udkommer d. 7. oktober.

 

KORSVEJE af Jonathan Franzen

Korsveje Jonathan FranzenKORSVEJE af Jonathan Franzen er en stort anlagt familiesaga af Jonathan Franzen, der spejler USA’s åndelige og samfundsmæssige krise. Historien om familien Hildebrandt tager sit udspring i 1970’erne. Faren Russ er en frustreret præst, hvis svagheder og frustrationer nok er menneskelige, men ikke mindre i vejen for både ægteskab og familieliv af den grund. Moren Marion er et kompliceret geni, plaget af en historie med psykisk sygdom. Mellem ægteparret befinder deres fire børn sig, som hver især må finde deres vej i familien og i verden.

KORSVEJE af Jonathan Franzen er en roman om familieliv og søskenderivalisering, hvor hver enkelt må kæmpe for at finde mening i livet. Det er en roman, der graver dybt i karakterernes psykologi og interne relationer, og som samtidig skildrer USA fra Vietnam-krigen og frem, en nation i oprør og midt i store forandringer.

KORSVEJE af Jonathan Franzen udkommer d. 8. oktober.

 

SØLVBLIK af John le Carré

SølvblikJulian Lawndsley har opgivet sit prestigefyldte job i London og har slået sig ned som boghandler i en lille engelsk kystby. Men en aften, kun et par måneder efter karriereskiftet, får Julian besøg. Edward, en polsk emigrant, der bor i Sølvblik, det store hus i udkanten af byen, ved en hel del om Julians familie og er ualmindeligt interesseret i hans lille boghandel. En spionchef i London modtager et brev, der advarer om en faretruende lækage, og hans efterforskning fører ham til den stille kystby…

SØLVBLIK af John le Carré er en intens historie om et møde mellem uskyld og erfaring og mellem samfundspligt og personlig moral. John le Carré stiller i romanen spørgsmålet: Hvad skylder vi egentlig de mennesker, vi elsker?

SØLVBLIK af John le Carré udkommer d. 12. oktober.

 

BAR af Kristian Ditlev Jensen

BarBAR er Kristian Ditlev Jensens nye roman om livet med store mængder alkohol.

Først er alkohol noget, man ser, langstilkede glas og grønne ølflasker ved de voksnes borde. Så er det en enkelt pilsner, tre glas vodka til en fest, et par flasker rødvin til fællesmiddagen på kollegiet, én før maden, én til maden og nogle stykker efter, en øl i hånden, når baren lukker, en omvej på turen hjem fra Rom for at besøge et fransk vindistrikt, en særlig flaske likør der kun sælges i små partier, en sommerhustur bare for at få fred til at drikke.

Så er det forgæves forsøg på at stoppe, det sociale pres, pengene der ikke længere er der og en tur til London i ly for skattegæld, mere likør, et par flasker vin til maden, to flasker god gin til at komme gennem aftenen og en håndfuld stærke øl at falde i søvn på. Og så en dag en alkohol-coach, der stiller de svære spørgsmål: Var alle rejserne til eksotiske steder for at skrive reportager til aviserne blot en anledning til at drikke? Hvad blev der af livet? Af talentet? Og hvordan ser der ud for enden af vejen med alkoholen som livsledsager? Og hvordan ser der ud på vejen uden?

BAR af Kristian Ditlev Jensen udkommer d. 14. oktober.

 

ÅH WILLIAM! af Elizabeth Strout

Åh William Elizabeth StroutLucy er i 60’erne og har for nylig mistet sin anden mand, David. I kølvandet på tabet tænker hun tilbage på ægteskabet med ham, men også med sin første mand, William. Omvæltningerne står i kø for William: Han lider af frygtelige mareridtslignende tilstande, hans tredje hustru forlader ham, ligesom de to foregående har gjort, han har mistet troen på sit arbejde, og hans mor viser sig at have et barn, som han aldrig har kendt til. Sammen tager Lucy og William på en rejse tilbage til Williams rødder og den søster, han aldrig har kendt til.

ÅH WILLIAM! er Elizabeth Strouts tredje, selvstændige roman om Lucy Barton. Det er en roman om at finde og miste livets store kærlighed og om de dybe spor livets tætte relationer sætter i os.

ÅH WILLIAM! af Elizabeth Strout udkommer d. 21. oktober.

 

FRI af Jeanette Ottesen og Aleksandar Josevski

Fri Jeanette OttesenJeanette Ottesen er Danmarks mest vindende atlet i nyere tid. Hun har vundet VM-, EM- og OL-medaljer i sin over 20-årige karriere. En unik succes i dansk sportshistorie. Men også en succes med personlige omkostninger.
I FRI giver hun et unikt indblik i en rå og barsk svømmeverden, om rivalisering i og uden for bassinet, om psykiske og fysiske op- og nedture, om at være svømmesportens sorte får, om krænkelser og overgreb. Om overvældende succes, euforisk lykke og om ultimativ fiasko. Om at hade svømningen i størstedelen af sin karriere.

Ottesen fortæller ærligt om at fare vild i svømmesporten, i kærligheden og i livet og om at finde vej ud af vildnisset. Finde sin egen vej og insistere på sin individualitet på bekostning af fællesskabet.

FRI af Jeanette Ottesen og Aleksandar Josevski udkommer d. 21. oktober.

 

DANSKE OPFINDELSER af Sofie Maria Brand

Danske opfindelserFra burgeren og LEGO til højtaleren og håndbold: Alle de ting, vi bruger i hverdagen, er opfundet af nogen. Danskere står bag mange vigtige opfindelser, men ofte ved vi det slet ikke.

Vidste du for eksempel, at det var danskere, der opfandt støvsugeren, bobleplasten, rugbrødet og en af verdens ældste benzinbiler? Det var også en dansker, der opfandt højtaleren, som i dag bliver brugt i smartphones, fjernsyn og meget andet.
I denne bog kan du læse om 40 danske opfindelser og 4 store danske opdagelser. Det er også historier om, at alle kan blive opfindere. Måske kan du endda blive inspireret til selv at opfinde noget virkelig snedigt.

Bogen har masser af flotte, sjove og informative illustrationer af Claus Darholt.

DANSKE OPFINDELSER af Sofie Maria Brand udkommer d. 27. oktober.

 

PLANTERNES MANIFEST af Anders Lund Madsen og Michael Broberg Palmgren

Planternes manifestAnders Lund Madsen og professor i plantefysiologi Michael Broberg Palmgren introducerer os for ca. 40 af de mest fascinerende og fedeste planter fra nær og fjern.
Vi møder alt fra verdens ældste plante og den allermindste plante til nogle af de fineste og smukkeste planter til nogle af dem, der stinker og kan lamme os eller overtage haven. Alt fra skvalderkål og mælkebøtte til neptungræs, rødtræ, kæmpeåkande og bananpalmen, som måske var det træ, Adam og Eva spiste af i Edens Have.

Planter lever i en anden tid, de er meget langsomme, hvilket får nogle til at tro de er halvdøde – man siger jo, at man er som en grøntsag. Ikke desto mindre kan planter slå ihjel, og de kan kommunikere på overraskende vis. Michael Broberg Palmgren er fagmanden, og Anders Lund Madsen sætter scenen og stiller sjove og relevante spørgsmål.

PLANTERNES MANIFEST af Anders Lund Madsen og Michael Broberg Palmgren udkommer d. 28. oktober.

 

EFTER ÅNDEMANEREN af Kim Leine

Efter åndemaneren Kim LeineBygden Sydprøven i Vestgrønland, 1883. Hanseeraq får brev fra sin bror, der ligger for døden i Danmark. Han skriver om løgne, skyld og guld og beder om at få sendt sønnen Jens til København. Jens rejser med næste skib og efterlader sin onkel Hanseeraq og kusine Sara midt i en ophedet familiekonflikt, der får Sara til at flygte ud i vildmarken. Også Hanseeraq må væk fra de spøgelser, der hjemsøger ham, og tager i sidste øjeblik med på en farefuld ekspedition til den næsten ukendte østside af landet. Men hvem kan gøre sig fri af fortiden?

EFTER ÅNDEMANEREN af Kim Leine er en stor, dramatisk fortælling, der bevæger sig mellem en lille bygd i Vestgrønland, de barske landskaber på Grønlands østkyst og Herman Bangs dekadente København. En roman om danskere og grønlændere, om begær og bedrag, en families jagt på frihed og den mørke arv, der binder dem.

EFTER ÅNDEMANEREN af Kim Leine