Jesper Theilgaard

Beskrivelse

Jesper Theilgaard er en institution i sig selv, når det gælder vejret. Han er landskendt som meteorolog på DR, og er tit ude og holde foredrag om klima og vejr.

Theilgaard har desuden en lang række bøger bag sig om vejret, herunder bl.a. Verdens vilde vejr (2008), 50 vejrvarsler der (måske) virker (2008), Børnenes bog om vejret (2010), Det danske vejr (2010), Vejret i kunsten (2012) og Klimaændringer (2014).

Foto: Ulla Voigt, 2007

Læs mere

Seneste udgivelse

Varsler og myter om vejret

Trods store forandringer i klimaet kan det stadig give mening at kigge nærmere på de gamle varsler og myter om vejret. Netop det gør meteorolog Jesper Theilgaard i denne bog. Med humor og faglig indsigt løfter han sløret for de meteorologiske sandheder, eller mangel på samme, der gemmer sig i hver af forudsigelserne.

Bogen er en ny, revideret udgave af Jesper Theilgaards 50 vejrvarsler der [måske] virker. Den indeholder en historisk indledning om vejrvarsler samt et lille leksikon over de vejrelementer, som indgår i bogen. Derudover er der i denne udgave tilføjet et afsnit om talemåder om vind og vejr. Og så er bogen spækket med nye flotte vejrfotos fra den danske og nordiske natur.

Bøger af Jesper Theilgaard