Elizabeth Strout

Beskrivelse

Elizabeth Strout er én af USA's mest anerkendte forfattere. Hun fik sit internationale gennembrud med den Pulitzerprisvindende roman/novellesamling Olive Kitteridge, udgivet på dansk af Batzer & Co i 2010. Bogen er siden blevet en Emmy-prisbelønnet tv-serie med Frances McDormand i rollen som den pensionerede lærer Olive, der altid kommer på kant med verden. Elizabeth Strout har skrevet i alt fem romaner. Mit navn er Lucy Barton er hendes anden roman på dansk, og den røg direkte ind på førstepladsen på New York Times’ bestsellerliste ved udgivelsen i USA. Foråret 2018 udgiver vi Strouts novellesamling Anything Is Possible. I de otte noveller møder vi nogle af de personer fra den lille by i Midtvesten, som vi har stiftet bekendtskab med i Mit navn er Lucy Barton. Novellesamlingen udkommer sommeren 2017 i USA og i et førsteoplag på 200.000 eksemplarer!

Foto: Leonardo Cendamo

Læs mere

Seneste udgivelse

Alt er muligt

Alt er muligt er et rørende portræt af mennesker i en provinsby i Midtvesten. En håndfuld uforglemmelige karakterer, som forsøger at orientere sig i livet og håndtere længsel, kærlighed, sorg og svigt.

Elizabeth Strout skrev Alt er muligt sideløbende med sin anmelderroste roman Mit navn er Lucy Barton, og i denne nye, flerstemmige roman får alle de mennesker, Lucy og hendes mor taler om, deres helt eget liv: Her er to søstre: Den ene bytter sin selvrespekt ud med en velhavende mand, mens den anden leder efter svar i bøgerne - og finder en sjæleven, der forandrer hendes liv. Pedellen på den lokale skole mister sin tillid til andre, da han forsøger at hjælpe et menneske i nød. En voksen datter længes efter moderkærlighed fra en mor, der søger lykken i et andet land. Lucy Barton, hovedpersonen i forfatterens forrige roman, vender hjem til sin barndomsby for at besøge sine søskende efter 17 års fravær.

Alt er muligt minder om Strouts prisvindende bestseller Olive Kitteridge, der blev filmatiseret og blev en dramaserie på HBO i 2014. Ligeså raffineret og kompleks udforsker den nye bog sjælens inderste kroge og spejler hvordan personerne kæmper med at forstå sig selv og andre. Elizabeth Strout gestalter lydhørt menneskets sårbarhed og længsel efter at blive forstået, samtidig med at hun indgyder håb om  forsoning.

Alt er muligt understreger Elizabeth Strouts position som en af USA’s mest respekterede og hyldede forfattere, blandt såvel kritikere som læsere, og er en selvstændig efterfølger til Mit navn er Lucy Barton.

Bøger af Elizabeth Strout

Tilføj til ønskeliste

Alt er muligt

Elizabeth Strout