Kristian Ditlev Jensen

Beskrivelse

Kristian Ditlev Jensen, f. 1971, er dansk forfatter og journalist. Han blev født i Holbæk og studerede fra 1990 litteratur ved Københavns og Aarhus Universitet, samtidig med at han 1995-97 gik på Forfatterskolen.

I 2001 debuterede Kristian Ditlev Jensen med den omtalte og roste selvbiografi Det bliver sagt, der nøgternt og usentimentalt beskriver alvorlige barndomskrænkelser og den fortielse, forfatteren i den anledning bliver mødt af omverdenen med. Bogen blev bl.a. belønnet med Weekendavisens Litteraturpris samme år.

Efter rejseessaybogen Røde kager & grøn te (2002) udsendte Kristian Ditlev Jensen i 2004 sin første roman, Livret, der med gastronomi og madanmeldelse som bagtæppe skildrer en mands kamp for at rejse sig efter en dybt traumatisk begivenhed. Romanen blev tildelt Debutantprisen på BogForum.

Kristian Ditlev Jensen er siden også debuteret som dramatiker med stykket Rigets Tilstand (2005) på teatret Får302, han har udsendt endnu en række rejseskildringer, Ord i Orientekspressen (2007), inspireret af hans store interesse for togrejser, og i 2010 fulgte romanen Opstigende Skorpion, der med afsæt i krimigenren breder sig ud på det helt store indholdmæssige lærred.

Sideløbende hermed har Kristian Ditlev Jensen været flittig freelancejournalist for næsten samtlige store danske dagblade og flere madtidsskrifter. Ved folketingsvalget i 2007 stillede han op for partiet Liberal Alliance, som han imidlertid forlod igen året efter. 2008-09 var Kristian Ditlev Jensen desuden ansat i Klima- og Energiministeriet som taleskriver for Connie Hedegaard.

Læs også: http://kristianditlev.com/

Læs mere

Seneste udgivelse

Jeg siger det

Kristian møder den voksne Gustav under en ferie i Frankrig. Gustav giver ham en form for opmærksomhed, han aldrig før har fået, og mødet bliver begyndelsen på et usædvanligt venskab mellem de to. Kristian besøger Gustav i København, hvor han oplever et spændende og helt anderledes liv, end det han er vant til. Men langsomt begynder Gustav at ændre sig, og venskabet tager en uventet og ubehagelig drejning.

JEG SIGER DET er en bog om seksuelle overgreb, om hemmeligheder og afsløringer.

Bogen er baseret på en sand historie.