Guide: Savner du allerede Bridgerton? Så skal du læse disse 7 romaner

Du har set sidste afsnit af Netflix-serien Bridgerton, og du er sulten på mere historisk drama, der gør dig varm om hjertet og blød i knæene. Frygt ej! Vi kommer dig til undsætning med en stak fænomenale historiske romaner, som giver dig den samme vidunderlige følelse i kroppen.

Af Rasmus Meldgaard Harboe

Det er altid sørgeligt, når noget slutter. Om det så er en bog eller en tv-serie, hvis den har været god, så sidder man ofte og føler sig lidt forladt, når den er ovre.

Lige nu er der mange af os, der tørster efter mere Bridgerton – og det er heldigvis ikke et problem, som ikke kan klares med en stak gode historiske romancer med mindst lige så meget passion, lige så mange skælvende bryster over stramme korsetkanter og mindst lige så mange flotte, flotte fyre. Vi har samlet syv af slagsen, som vi håber kan kurere savnet

ELSKERINDENS SKYGGE af Lisa Kleypas

Vi befinder os i 1800-tallets England. Da Vivien Rose Duvall vågner efter noget, der nær var endt som en fatal drukneulykke, har hun hukommelsestab. Det udnytter den smukke, unge Grant Morgan, som er en del af London-politikorpset The Bow Street Runners, og bilder hende ind, at hun tidligere har været hans elskerinde – og her begynder det helt store drama. ELSKERINDENS SKYGGE er første bind i den populære Lisa Kleypas-serien BOW STREET, som består af tre romaner. Læs meget mere om hele BOW STREET-serien her. 

Elskerindens skygge

Elskerindens skygge

Første bind i endnu en romantisk serie fra victoriatidens England. Kavalergange og brede skuldre. Lange blikke og hede kys. Løfter, intriger, flirt, lidenskab og kærlighed. Adel og borgerskab. Med Lisa Kleypas’ medrivende Bow Street-serie får man historisk romantik, når det er allerbedst!

Grant Morgan er et magtfuldt medlem af the Bow Street Runners, Londons første politikorps, og dertil en af Londons mest efterstræbte ungkarle. En nat må han tage sig af en drukneulykke ved Themsen og opdager til sin forbløffelse, at offeret er Vivien Rose Duvall, en smuk kurtisane, hvis løgne har ydmyget ham overfor det toneangivende selskab. Endnu mere overrasket bliver han, da det viser sig, at hun stadig er i live. Grant bærer hende til sit hjem blot for at opdage, at hun lider af hukommelsestab. Vivien accepterer tøvende sin flotte redningsmands påstand om, at hun har været hans elskerinde, selv om hun ikke er sikker på, hvem hun er og ikke kan genkende sig selv i den kolde person, som Grant fastholder, at hun er. Hun kan imidlertid ikke nægte, at mærkerne på hendes hals sandsynliggør, at opholdet i Themsens snavsede vand ikke skyldes en ulykke, og at hun fortsat er i fare. Grant indleder en jagt på forbryderen, og imens han gør alt, hvad han kan for at være foran de onde kræfter, som ikke agter at stoppe, før Vivien er død, er der opstået varme følelser mellem de to.

PRIS199,95 kr.

SOMMERSKANDALEN af Meredith Duran

Selvom han egentlig er vant til at vælge og vrage, som han vil, er Lord Michael de Grey nødsaget til at gifte sig. Den udkårne bliver den blændende Elizabeth Chudderley, men hans kommende hustru er ikke sådan én, man bare lige koster rundt med – hun er faktisk et farligt bekendtskab, og forholdet bliver en udfordring for en mand, der plejer at få det, som det passer ham. Bliver du bidt af Meredith Durans SOMMERSKANDALEN, kan du se frem til at læse de resterende tre bøger i serien LETSINDIGHEDENS LOVE.

Læs mere om Meredith Duran her

Sommerskandalen

Sommerskandalen

Sommerskandalen er første bind i Meredith Durans succeserie Letsindighedens love om skæbner i regencytidens England

Kvindeforførerren lord Michael de Grey er havnet i en prekær situation og kan kun redde skindet, hvis han indgår ægteskab med en kvinde, som hans bror udpeger. Elizabeth Chudderley er indtagende, dejlig og foruroligende, men mod sådan en fascinerende modstander er Michael ikke ganske sikker på, hvem der vil ende som vinder. Kan to så passionerede gamblere forhandle pligtægteskab, når deres hjerter har andre fordringer?

PRIS169,95 kr.

SARAS DRØM af Lisa Kleypas

Da Sara forlader sit hjem på landet og rejser til London for at skrive på en bog, bliver hun vidne til en forbrydelse og havner i favnen på en farlig og utroligt flot mand ved navn Derek Craven. SARAS DRØM er andet bind i Lisa Kleypas-serien CRAVEN, som består af to selvstændige romaner. Læs mere om den vidunderligt dragende CRAVEN-serie her.

Saras drøm

Saras drøm

Lisa Kleypas’ spændende og lidenskabelig kærlighedsfortælling om to modsætninger, der mødes, udkommer som en selvstændig efterfølger til Lilys længsel i Craven-serien.

Den unge forfatter Sara Fielding lever afsondret på landet, men rejser til London for at researche til sin nye roman. Hun overværer en voldsom forbrydelse, der fører hende sammen med en af Londons farligste mænd: Derek Craven med et barsk og blakket ry. Han er vokset op på gaden, men har kæmpet sig op og ejer Londons mest eksklusive spilleklub. Sara finder ud af, at der bag Dereks kyniske fremfærd, gemmer sig en mand, som er i stand til at elske mere passioneret, end hun i sin vildeste fantasi havde forestillet sig. Derek er sikker på, at han for Saras sikkerheds skyld bør holde sig fra hende. Men i en verden, hvor man aldrig kan vide sig sikker, er han pludselig den eneste, der kan beskytte hende. For da Sara og Derek ikke længere kan modstå hinanden, dukker en trussel op fra hans mørke fortid, som truer deres lykke … og måske deres liv.

PRIS169,95 kr.

TROSKABENS BÅND af Barbara Taylor Bradford

Ingman-familien har fire døtre, men 17-årige Daphne er den smukkeste af dem og skal dermed sikre familiens fremtid i det engelske aristokrati. Men da en katastrofe rammer familiens gods, Cavendon Hall, bliver alt forandret, og Daphnes lyse fremtidsudsigter begynder at falme. Pludseligt kommer der brev fra en fjern slægtning, som kan vise sig at blive nøglen til familiens og Daphnes fremtid. Der findes to bind i Barbara Taylor Bradfords serie om familien Ingham, og TROSKABENS BÅND er den første.

Læs mere om den karismatiske Barbara Taylor Bradford her, og dyk ned i hendes serie om Cavendon Hall her.

Troskabens bånd

Troskabens bånd

 

Charles Ingham – den 6. jarl af Mowbrays – fire døtre er alle yndefulde piger, men 17-årige Daphne er den smukkeste engelske rose af dem alle. Hendes skønne ydre skal sikre Ingham-familiens forsatte position i det engelske aristokrati. Men en sønderknusende begivenhed ryster Ingham-familien og hele godset Cavendon Hall og vender med et trylleslag op og ned på Daphnes strålende fremtidsudsigter. En dag modtager jarlen et uventet brev fra en fjern slægtning, Hugo Stanton, der efter mange år i udlandet, vender hjem for at slå sig ned i nærheden af Cavendon Hall. Kan Hugo Stanton vise sig at blive Ingham-familiens redning? Samtidig trækker mørke skyer op over Europa. Året er 1913, og snart vil livet for den aristokratiske familien Ingham og deres hengivne stab af tjenestefolk forandre sig for altid.  
PRIS149,95 kr.

DEN NYE JARL af Lisa Kleypas

Den charmerende skørtejæger Devon Ravenel arver en titel som jarl og overtager både gods, gæld og et enormt ansvar. Den afdøde jarls smukke enke Kathleen bor stadig på godset, og selvom hun er modvillig, kan hun ikke blive ved med at nægte, at der er kemi mellem hende og sin afdøde mands efterfølger. DEN NYE JARL er første bind i Lisa Kleypas-serien RAVENEL, som består af seks romaner. Læs mere om RAVENEL-serien lige her. 

Og tag quizzen om den seneste titel i serien LADY CASSANDRAS VALG her.

Den nye jarl

Den nye jarl

Den nye jarl er første bind i Lisa Kleypas' nye romantiske Ravenel-serie.

Devon Ravenel, en af Londons største skørtejægere, arver uventet en jarltitel med tilhørende gods. Med den nye magtfulde position i selskabslivet følger en række forpligtelser ... og adskillige overraskelser. Hans besiddelser er tynget af gæld, og den afdøde jarls tre søstre bor fortsat i huset ... sammen med Kathleen, lady Trenear, den smukke, unge enke. Hendes skarpe vid og målbevidsthed matcher Devons, så et viljernes sammenstød er uundgåeligt. Kathleen ved bedre end at stole på et bæst som Devon, men der er en gensidig tiltrækningskraft imellem dem, som er umulig at kæmpe imod. Og da Devon først holder hende i sine arme, sværger han at gøre hvad som helst for at få hende. Kathleen falder for hans tilnærmelser, og så er der kun et spørgsmål tilbage: Hvordan undgår hun at overgive sit hjerte til den mest farlige mand, hun nogensinde har kendt?

Pressen skriver:

»… hun KAN det dér lir og de kjoler, og hvis du savner noget af det, så skynd dig ned til boghandleren.«
Femina

»’Den nye jarl’ kan klart anbefales til dem, der er vilde med store kærlighedshistorie, der tager en med på en rejse tilbage i tiden … Intet mindre en fantastisk!«
****** – De unges ord

»… underholdningsværdien er i top og skrivestilen lige i øjet.«
– Iben Jakobsen, lektør

PRIS169,95 kr.

DE SKANDALØSE af Simona Ahrnstedt

Bered dig på drama og intriger, når du kaster dig over DE SKANDALØSE. For fra første side bliver du revet med af romanens lidenskabelige fortælling om den dekadente greve Gabriel og den jævne Magdalena, der afskyr hinanden på alle måder. Kærlighedsromanen foregår i det 17. århundrede på det svenske slot Wadenstierna, hvor et natligt møde får konsekvenser. Og snart befinder Magdalena og Gabriel sig i en lidenskabelig, forbudt og mere og mere skandaløs affære.

De skandaløse

De skandaløse

Sverige 1685

Den attraktive greve Gabriel Gripklo er vendt tilbage til hjemlandet efter mange år udenlands. Med sig har han et blakket ry. Det siges, at han ikke har nogen skrupler. Nu leder hans mor og søstre efter en hustru til ham.

Magdalena Swärd er den evige ungmø. Dannet, men fattig, der af sine omstændigheder bliver tvunget til at agere selskabsdame for en ung, forkælet baronesse sommeren over. Hendes opgave er at sikre en forlovelse mellem de to.

Med sit hvasse tungebånd og puritanske kjoler er Magdalena indbegrebet af alt det, Gabriel ikke bryder sig om hos kvinder. Den dekadente greve repræsenterer omvendt alt det, hun foragter hos mænd. Men et natligt møde får konsekvenser og snart befinder Magdalena og Gabriel sig i en lidenskabelig, forbudt og mere og mere skandaløs affære.

De skandaløse er en lidenskabelig kærlighedsroman, der foregår i det 17. århundrede på det svenske slot Wadenstierna, og den skorter hverken på drama eller intriger.

PRIS199,95 kr.

Kommer til maj: ET FORFØRENDE TILBUD af Tessa Dare

Her har vi fat i en slags Skønheden og Udyret-fortælling. Da syersken Emma Gladstone dukker uventet op i den uforskammede Hertugen af Ashburys liv, kommer hun som sendt fra himlen. Hertugen har nemlig brug for en arving, men da han er blevet vansiret under krigen, står frøknerne ikke just i kø. Måske viser Emma sig at være hans redning? Og måske han hendes? Romanen ET FORFØRENDE TILBUD er en del af Tessa Dares serie LUNEFULDE LØFTER.

Du kan læse mere om den forførende serie her og lære den spændende forfatter Tessa Dare meget bedre at kende lige her.