Sommerskandalen af Meredith Duran

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forførende romaner om skandaløse romancer: »Denne forfatter har sådan et talent for ord«

Den amerikanske forfatter Meredith Duran er kvinden bag romanceserien LETSINDIGHEDENS LOVE. En serie, som forfører læserne med lyssky kærlighedsaffærer under den fornemme overflade i de højere luftlag i 1800-tallets England.

Af Rasmus Meldgaard Harboe

Meredith Duran havde misset et opkald.

Det var dengang, man stadig havde fastnettelefoner, og hun så straks, at nummerviseren stod og blinkede, da hun trådte ind i sin lejlighed i Chicago. Nummerviseren afslørede, at opkaldet kom fra New York. Selvom hun kendte en del mennesker, som kunne finde på at ringe til hende derfra, fór hendes hjerte op i halsen, og hendes hænder begyndte at ryste. Hun kunne ikke slå tanken ud af hovedet: Det kunne være hendes store chance.

Allerede som barn vidste Meredith Duran, at hun skulle bruge sit liv på at skrive. En af hendes lærere havde givet hendes klasse ordet QWERTY og bedt de unge elever om at skrive en historie om, hvad de forestillede sig, at ordet betød. I Meredith Durans hoved opstod en historie om et æsel ved navn Qwerty, som inderligt ønsker sig at være en hest. Samtidig opdagede hun, at hun elskede at skrive, og lovede sig selv, at hun en dag skulle blive en vaskeægte romanforfatter.

Mange år senere – længe efter hun var holdt op med at interessere sig for, hvad æsler drømmer om – opdagede Meredith Duran en skrivekonkurrence udskrevet af det store amerikanske forlag Simon & Schuster. Hun skyndte sig at sende et manuskript, og således blev alting forandret den eftermiddag i Chicago-lejligheden.

For da nummeret fra New York ringede igen, fik hun besked om, at hendes roman var blevet udvalgt som vinderen mellem hele 500 manuskripter. Nu skulle hendes første roman udgives.

»Man hepper på dem hele tiden«

Da Meredith Duran sprang ud i sin nye tilværelse som romansnedker, var hun blevet fænget af historiske romancer, og det er selvfølgelig også den genre, hun skriver i. Som mange andre romanceforfattere er hun særligt fascineret af 1800-tallets England og de gnister af kærlighed og begær, som fyger rundt under den nydelige overflade i de ellers så kontrollerede og fine aristokratiske lag.

I romanen SOMMERSKANDALEN, som er første bind i Meredith Durans LETSINDIGHEDENS LOVE-serie, møder vi den livlige Elizabeth Chudderley, som lever et glamourøst liv. Udefra ser alting perfekt ud. Men i al hemmelighed er hun enormt ensom, og da hun indleder et forhold til den skandaleomspundne Lord Michael de Grey, opstår der et magtspil mellem de to store personligheder, som sætter begge parters livsstil og kærlighed på en alvorlig prøve.

Lige præcis karaktererne og kemien mellem dem er noget af det, som fænger læserne mest ved Meredith Durans bøger. For eksempel skriver en anmelder på bogbloggen Got Fiction, at »denne forfatter har sådan et talent for ord. Hendes stemmer er fængende. Hendes karakterer er sjove, kloge, spændende og skandaløse. Og man hepper på dem hele tiden.«

Meredith Duran-læser Julie James, som selv er forfatter, var heller ikke skuffet, da hun læste SOMMERSKANDALEN. På Goodreads giver hun bogen 5 stjerner og skriver varmt om sin læseoplevelse.

»Fuldstændig vidunderlig bog. Jeg smilede mere, end jeg havde forventet, og synes virkelig, at der er god kemi mellem helten og heltinden,« skriver hun på Goodreads og nævner, at hun allerede er spændt på, hvordan persongalleriet i seriens resterende bøger ser ud: »Da jeg var færdig, gik jeg straks ind på forfatterens hjemmeside og så, om jeg kunne finde ud af, hvem parret i den næste bog bliver. Stor anbefaling!«

LETSINDIGHEDENS LOVE-serien består af i alt fire bind, som alle er udkommet på dansk.