Tessa Dare: Bridgertons succes beviser, at fordomme om romance-genren er forkerte

Selv begyndte den amerikanske Tessa Dare at skrive historiske romancer i form af Jane Austen-fanfiction. I dag er hun en etableret romance-forfatter, som går op i sine karakterer og insisterer på, at romancerne er vigtige.

Af Rasmus Meldgaard Harboe

Med Netflix-serien Bridgerton har den historie romance fået en skub i ryggen. Det mener den amerikanske romance-forfatter Tessa Dare, som har skrevet omtrent 20 bøger indenfor genren. Kærlighed, sex og parforhold er universelt tiltalende temaer, mener hun.

Alligevel hænger der tunge fordomme over romance-genren. Tessa Dare kalder det for »sexisme« og uddyber i et interview med CNN, at fordommene har at gøre med, at langt de fleste romance-romaner bliver skrevet af kvinder.

»Samfundet ser alt, som er produceret af kvinder for kvinder, som mindre værd, og der har altid været en antagelse af, at romance er useriøst, dårligt skrevet og appellerer meget lidt til mænd,« forklarer Tessa Dare. »Bridgertons succes beviser, at alle de antagelser er forkerte.«

Startede med fanfiction

Tessa Dare sælger romancer i stakkevis og har tilmed førstehåndserfaring i at befinde sig på New York Times’ prominente bestsellerliste. Hun er oprindeligt udlært bibliotekar – og faktisk var hun aldrig kommet så langt, hvis hun ikke var begyndt at læse og skrive Jane Austen-fanfiction.

Når man skriver fanfiction, låner man af andre forfatteres miljøer og karakterer og skriver sine egne historier baseret på dem. Og for nogle, blandt andre Tessa Dare, fører fan-skriverierne til en karriere som etableret forfatter.

»Jeg ved ikke, hvor jeg ellers havde fundet muligheden for at lære eller modet til at dele mine skriverier med fremmede mennesker,« skriver Tessa Dare på websiden Dear Author.

»For det meste gjorde jeg det for at forbinde mig med andre mennesker, som elskede de bøger og karakterer lige så meget, som jeg gjorde. At skrive og dele fanfic var bare en del af en lang samtale om, hvad de bøger betød, og hvad de betød for os.«

»Et lille stykke romance-himmel «

Hvis du lappede Netflix-hittet Bridgerton i dig, er Tessa Dare klart en forfatter, du skal kende. Til maj udkommer ET FORFØRENDE TILBUD, som er første bog i serien LUNEFULDE LØFTER.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her møder vi Hertugen af Asbury, som har ét mål for øje: han skal have en arving. Problemet er bare, at han ikke har en kvinde i sit liv – i hvert fald ikke før, den unge syerske Emma Gladstone pludseligt dukker op.

»Jeg overdriver ikke engang lidt. Denne bog var et lille stykke romance-himmel. Den var alt, hvad jeg elsker ved en stor romantik; stor skam, humor, sydende damp og to hovedpersoner, som du ikke kan lade være med at falde pladask for,« skriver læseren Lana på Goodreads.

Heldigvis skal du ikke vente længe på mere, når du har vendt sidste side i det første bind. De to næste bøger, EN UIMODSTÅELIG UDFORDRING og ET FRISTENDE VÆDDEMÅL, udkommer nemlig i henholdsvis juni og juli, så hold godt øje med gyldendal.dk.

Heltinden og helten

Lige præcis hovedpersoner, som man falder pladask for, er en af Tessa Dares største ekspertiser, og det er der gode grunde til. Skabelsen og udviklingen af karaktererne fylder nemlig meget, når hun skriver.

»Udvendige kvaliteter som social status eller velstand kan skille dem ad, men hvad der låser dem sammen er nødt til at være en delikat blanding af deres personlige historier, deres overbevisninger og attituder, deres frygt, deres svagheder, deres personlige skævheder,« fortæller Tessa Dare til websitet Culturess.

»Det lyder måske en smule corny, men en forfatter – i hvert fald i mit tilfælde – lærer virkelig sine karakterer at kende, mens hun skriver dem. Mens helten og heltinden lærer hinanden at kende, lærer jeg dem også at kende.«