Fornøjelig virkelighedsflugt og hede kyssescener: Den ultimative guide til Lisa Kleypas’ romancer

Romance-læserne er vilde med Lisa Kleypas’ romaner, som alle er sat i 1800-tallets England. Vi guider dig til, hvordan du kommer i gang med forfatterens hyperpopulære romance-serier.

Af Rasmus Meldgaard Harboe, journalist

Hun var blot 21 år, da hendes første bog udkom. Siden dengang er der løbet rigtig mange Lisa Kleypas-romaner gennem trykken, og vi er så heldige, at fem af hendes romance-serier er oversat til dansk.

Og spørger man en ægte Kleypas-fan, er der virkelig noget at glæde sig til. I hvert fald, hvis man ikke har noget imod at blive suget ind nogle veldrejede historier, sat i det victorianske England, og tilsat nogle lange og hede kyssescener. På Goodreads kan man for eksempel finde denne særdeles rammende anmeldelse, skrevet af brugeren UniquelyMoi:

“Der er noget helt specielt over en historisk romance skrevet på Lisa Kleypas-måden. Let, men med substans. Så meget seksuel passion og alligevel sådan en øm kærlighed. Hendes bøger er altid en fornøjelig virkelighedsflugt, og hendes helte er altid så suk-værdige.”

Går du og længes efter nyt fra den populære amerikanske forfatter, er der hele to nyheder at glæde sig til i 2021. LADY CASSANDRAS VALG  er sjette uafhængige bind i den populære RAVENEL-serie, og den udkommer allerede i januar. Senere på året følger MIN I NAT, som ikke er en del af nogen serie og derfor kan læses uafhængigt af Lisa Kleypas’ omfattende katalog.

Lady Cassandras valg

Lady Cassandras valg

Den magtfulde og velhavende jernbanemagnat Tom Severin har alt, hvad hjertet kan begære – undtagen en hustru. Så hvorfor er det så svært for ham at finde den rette?

Da Tom fanger det første glimt af den smukke og begavede lady Cassandra Ravenel, ved han, at han har fundet den perfekte kvinde – men selv om Cassandra drages mod den charmerende, men også skruppelløse Tom, vil hun aldrig kunne blive hans. Hun længes efter at gifte sig af kærlighed, dén ene ting han tilsyneladende aldrig vil kunne give hende.

Da en uventet katastrofe pludselig truer Cassandras ry, giver Tom hende et tilbud, hun ikke kan afslå. Med et forestående bryllup i horisonten, er Toms jagt på hendes hånd ovre. Men han må sande, at kampen for hendes hjerte kun lige er begyndt …

Lady Cassandras valg er den sjette bog i Lisa Kleypas’ historiske og romantiske Ravenel-serie.

PRIS199,95 kr.

Er du nyslået Lisa Kleypas-læser, kan det godt virke uoverskueligt at finde hoved og hale i de omfattende romance-serier. Vi guider til, hvordan du kommer i gang med læsningen:

CRAVEN-serien

Du kan for eksempel lægge ud med at læse CRAVEN-serien, for det er den ældste Lisa Kleypas-serie, som er oversat til dansk. I de to bøger stifter vi bekendtskab med gamblere, vovehalse og rebeller i en spillehal i 1800-tallets England.

Den første bog i serien er LILYS LÆNGSEL, som handler om passion, uskyld, gode manérer, mødet med en anden verden – og en tiltrækning, der ikke kan ignoreres. Den anden bog, SARAS DRØM, er en kærlighedsfortælling om modsætninger, der mødes, og en særdeles intens passion, som opstår mellem dem.

CRAVEN-serien består af to bøger, som kan læses uafhængigt af hinanden. Hvis du vil læse dem i rækkefølge: LILYS LÆNGSEL og SARAS DRØM

BOW STREET-serien

Når du er klar på endnu en stak Kleypas-romancer, kan du se frem til at kaste dig over BOW STREET-serien. Her er vi atter tilbage i 1800-tallets England. Bag facaden i det tilknappede og anstændige victorianske samfund lurer passion, intensitet, intriger og lidenskab.

Serien tager udgangspunkt i medlemmer af Londons første politistyrke, Bow Street Runners, hvis medlemmer får modspil af stærke og sensuelle kvinder, der ikke lige er sådan at løbe om hjørner med. Udover en solid fortælling kan du forvente masser af lange blikke og hede kys.

BOW STREET-serien består af tre bøger. Hvis du vil læse dem i rækkefølge: ELSKERINDENS SKYGGE, LADY SOPHIAS ELSKER og EN PIKANT HANDEL.

WALLFLOWERS-serien

Vi befinder os i London, som sædvanligt i 1800-tallet, og lidenskaben ulmer lige under den ellers så anstændige overflade. Fire unge kvinder befinder sig i byens aristokratiske cirkler har et fælles mål: at finde en passende ægtemand.

De fem bøger, som udgør WALLFLOWER-serien, giver et intimt indblik i vores fire hovedpersoners liv, mens de er på jagt efter mændene i deres liv. Selvfølgelig er det ikke kun kvinderne, som er sultne på kærligheden. Den femte og sidste bog handler om en mand, som har brug for kvindernes hjælp til at finde en hustru.

WALLFLOWER-serien består af fem bøger. Hvis du vil læse dem i rækkefølge: SOMMERNATTENS HEMMELIGHEDER, EFTERÅRETS LUNER, VINTERENS LØFTER, FORÅRETS GÅDER og JUL PÅ STONY CROSS MANOR

HATHAWAY-serien

Efter modtagelsen af en uventet arv flytter de fem Hathaway-søstre til London, hvor de havner i byens aristokratiske cirkler. Her tager de hul på en helt ny tilværelse og skal lære at navigere blandt eliten – og det skal vise sig at være lidt af en opgave.

Hver af de fem bøger i HATHAWAY-serien er tilegnet én af de fem søskendes historier. Der er rigtig mange timers læsning at glæde sig til.

HATHAWAY-serien består af fem bøger. Hvis du vil læse dem i rækkefølge: MIN INDTIL MIDNAT, FORFØR MIG VED SOLOPGANG, FRIST MIG I DEN BLÅ TIME, GIFT VED DAGGRY og ELSKOV OM EFTERMIDDAGEN

RAVENEL-serien

Den velhavende familie Ravenel tiltrækker sig opmærksomhed på grund af deres fremtoning og fortid i 1800-tallets England. Med RAVENEL-serien   kan du lade dig indhylle i de lidenskabelige og temperamentsfulde familiemedlemmers skæbner – og som altid, når det kommer til Lisa Kleypas-romaner, er der rigeligt med historisk drama, lidenskab og romantik i vente.

Som Goodreads-brugeren Stacey is Sassy skriver om sin Kleypas-fascination efter at have læst første bog i RAVENEL-serien: “Det er lidt ligesom min første kop kaffe om morgenen. Den får mig til at smile, gør mig tilfreds og får mig til at håbe, at der kommer mere i fremtiden.”

RAVENEL-serien består af seks bøger. Hvis du vil læse dem i rækkefølge: DEN NYE JARL, LADY HELENES LØFTE, DEN REBELSKE LADY, TO FREMMEDE, DJÆVELENS DATTER og LADY CASSANDRAS VALG