Frøken Jensens kogebøger

 

 

 

 

 

 

 

Frøken Jensens kogebog fylder 120 år - her er de smukke genudgivelser i nye (for)klæder

Måske din mor altid bruger pandekageopskriften derfra eller måske du selv har den på hylden, men du kender den helt sikkert; den ikoniske Frøken Jensens kogebog. I år er det hele 120 år siden, at den blev udgivet for allerførste gang - det fejrer Gyldendal med fire smukke genudgivelser i samarbejde med Royal Copenhagen. 

Frøken Kristine Marie Jensen (1858-1923) var en dansk husbestyrerinde og kogebogsforfatter. Hun blev født i Randers og rejste efter sin konfirmation til København, hvor hun bl.a. efter et husholdningskursus hos Nathalie Zahle og et år i England blev ansat som husbestyrerinde hos familien Melchior. Her blev hun til sin død i 1923.

I 1901 blev hendes samling af opskrifter udgivet som FRØKEN JENSENS KOGEBOG, og hermed var en klassiker født. Kogebogen kom i 27 oplag i hendes levetid og er siden genudgivet i en række af versioner og nyfortolkninger og er sammenlagt solgt i mere end en million eksemplarer.

 

Frøken Jensens Kogebog

Frøken Jensens Kogebog

Frøken Jensens Kogebog udkom første gang i 1901 og var tænkt som en hjælp til de piger og kvinder, der var ansat til at sørge for husholdningen hos andre, og som skulle klare madlavning og servering 3 gange om dagen, hverdage, selskaber og madbudget. Kogebogen blev omgående en succes og nåede at komme i 27 oplag, alene mens Frøken Jensen levede.

Fra Frøken Jensens Kogebog får du her et udvalg af hendes bedste opskrifter på syltning af både surt og sødt.

  • Syltede agurker, asier, græskar, tyttebær, rødbeder, løg, tomater m.m.
  • Chutney, pickles, kapers og kompot
  • Syltetøj, marmelader og gelé af jordbær, hindbær, brombær, rabarber, stikkelsbær m.m.
  • Syltede hyben, mirabeller, blommer og kvæder
  • Saft af ribs, solbær, rabarber, hyldeblomst og hyldebær

Frøken Jensens Kogebog har været grundkogebogen i danskernes hjem siden 1901, og over en million har købt og brugt den. Frøken Jensen hjælper med sikre opskrifter, der giver god mad på bordet. Kogebogen er revideret, så den passer til den moderne families ønsker og madvaner.

PRIS269,95 kr.

Udover den nye, smukke og reviderede version af den store kogebog, udgiver Gyldendal i anledningen af Frøken Jensens 120-års jubilæum også tre smukke mindre bøger med et udvalg af de bedste bage-, sylte- og juleopskrifter som passer til de vidunderlige Royal Copenhagen-stel, vi alle kender og elsker. 

Frøken Jensens syltebog, Frøken Jensens bagebog og Frøken Jensens julebog er den perfekte mandelgave og vanvittigt smukke - både sammen og hver for sig.