Frøken Jensens kogebog fylder 120 år - her er de smukke genudgivelser i nye (for)klæder

Måske din mor altid bruger pandekageopskriften derfra eller måske du selv har den på hylden, men du kender den helt sikkert; den ikoniske Frøken Jensens kogebog. I år er det hele 120 år siden, at den blev udgivet for allerførste gang - det fejrer Gyldendal med fire smukke genudgivelser i samarbejde med Royal Copenhagen. 

12-10-2021

Frøken Kristine Marie Jensen (1858-1923) var en dansk husbestyrerinde og kogebogsforfatter. Hun blev født i Randers og rejste efter sin konfirmation til København, hvor hun bl.a. efter et husholdningskursus hos Nathalie Zahle og et år i England blev ansat som husbestyrerinde hos familien Melchior. Her blev hun til sin død i 1923.

I 1901 blev hendes samling af opskrifter udgivet som FRØKEN JENSENS KOGEBOG, og hermed var en klassiker født. Kogebogen kom i 27 oplag i hendes levetid og er siden genudgivet i en række af versioner og nyfortolkninger og er sammenlagt solgt i mere end en million eksemplarer.

Udover den nye, smukke og reviderede version af den store kogebog, udgiver Gyldendal i anledningen af Frøken Jensens 120-års jubilæum også tre smukke mindre bøger med et udvalg af de bedste bage-, sylte- og juleopskrifter som passer til de vidunderlige Royal Copenhagen-stel, vi alle kender og elsker. 

Frøken Jensens syltebog, Frøken Jensens bagebog og Frøken Jensens julebog er den perfekte mandelgave og vanvittigt smukke - både sammen og hver for sig.