Frøken Jensens kogebog fylder 120 år - her er de smukke genudgivelser i nye (for)klæder
Måske din mor altid bruger pandekageopskriften derfra eller måske du selv har den på hylden, men du kender den helt sikkert; den ikoniske Frøken Jensens kogebog. I år er det hele 120 år siden, at den blev udgivet for allerførste gang - det fejrer Gyldendal med fire smukke genudgivelser i samarbejde med Royal Copenhagen.
12-10-2021
Frøken Kristine Marie Jensen (1858-1923) var en dansk husbestyrerinde og kogebogsforfatter. Hun blev født i Randers og rejste efter sin konfirmation til København, hvor hun bl.a. efter et husholdningskursus hos Nathalie Zahle og et år i England blev ansat som husbestyrerinde hos familien Melchior. Her blev hun til sin død i 1923.
I 1901 blev hendes samling af opskrifter udgivet som FRØKEN JENSENS KOGEBOG, og hermed var en klassiker født. Kogebogen kom i 27 oplag i hendes levetid og er siden genudgivet i en række af versioner og nyfortolkninger og er sammenlagt solgt i mere end en million eksemplarer.
Frøken Jensens syltebog, Frøken Jensens bagebog og Frøken Jensens julebog er den perfekte mandelgave og vanvittigt smukke - både sammen og hver for sig.