10 bøger om kærlighed i forskellige former

Kærlighed eksisterer i et utal af farver og faconer, og omfavner mennesker på tværs af kønsidentiteter og seksuelle orienteringer. Derfor finder du her vores anbefalinger til de mest hjertevarme, hede og humoristiske historier med queer karakterer, perfekte til din næste læseoplevelse.

Af Charlotte Dissing Siegfredsen / 13-02-2024


 

Hemmelig forelskelse

El beslutter sig for at flytte i et hus på landet sammen med sine veninder. Blandt veninderne er også Ray, som El længe har været hemmeligt forelsket i. VORES VILDE ÅR er en skarp romantisk komedie, fyldt med queer repræsentation. Gennem sit livlige sprog og humoristiske dialoger fortælles en underholdende historie om at blive voksen, finde sin plads i verden, og det dilemma det skaber at være forelsket i sin veninde. For er El klar til at sætte venskabet på spil og indrømme sine følelser for Ray?

LÆS OGSÅPride: Stærke LGBTQ+-bøger til din læseliste

 

Vores vilde år

Vores vilde år

El føler, hun sidder fast i sit liv. Hun er træt af sit dødssyge job, hendes sambo er begyndt at sætte passivaggressive beskeder på køleskabet og værst af alt: Hun har været hemmeligt forelsket i sin veninde Ray i virkelig lang tid. Så da muligheden opstår for at flytte på landet sammen med Ray og to venner, føles det som en chance sendt fra himlen. 

Selvom huset kræver en voldsom omgang gør-det-selv-entusisme, er venneflokken begejstrede for deres nye hjem og den imødekommenhed, de oplever i lokalområdet. 

Men i takt med, at de planglægger en overdådig housewarming, erkender El, at hun må konfrontere de følelser, hun har for Ray. Spørgsmålet er, om hun er parat til at sætte deres venskab på spil? 

Pressen skriver:

"Kay skriver med en let, men også jordbunden, sprødhed, der føles som en cykeltur på landet. Hendes sætninger er veloplagte og begavede. Hendes jokes, spidsfindigheder og sidebemærkninger rammer skiven, skarpt og præcist."
– The New York Times

"Kay har slået sit navn fast som en af de klareste stjerner inden for queer romcom."
– Marie Claire

"Kay har et skarpt blik for millenium-kultur, og hendes humoristiske dialoger og troværdige karakterer gør dette til en overbevisende roman. En queer coming-of-age-fortælling, der er lige præcis så flabet, at den får voksenlivet til at virke lidt mindre slemt."  
– Kirkus Reviews

Efter kærestesorger kommer…

Ally er på grænsen til krise. Snart fylder hun 30 og livet går slet ikke som hun havde planlagt. Hun er arbejdsløs og kæresten er lige gået fra hende. For at genvinde overblikket og få livet på rette kurs igen, tager Ally hjem til sin far. Tilbage i hjembyen møder hun sin barndomsven Jeremy der også er ramt af kærestesorger. De to beslutter sig for at hjælpes ad med at komme over det. Første skridt er det lokale halvmaraton. For at træne op, må de hellere få hjælp af den sporty, og ganske attraktive, Jo. BREAKUP er en morsom og gribende debut, der mesterligt balancerer de komplicerede følelser med hjertevarme øjeblikke og spandevis af humor. 
Breakup

Breakup

„Hylende morsom, opløftende og uimodståelig elskelig.“ – BETH O'LEARY

Ally Waters er på tærsklen til de 30, og livet går langt fra efter planen. Arbejdsløs og vraget af kæresten Emily, rejser hun hjem til sin far med Emilys kat under armen (katten foretrak alligevel Ally).

Hjemme i Sheffield grubler Ally over, hvordan hun kan vinde sin tabte værdighed – og ekskæreste – tilbage.

Redningen viser sig i kraft af barndomsvennen Jeremy, som også er ramt af kærestesorger. Sammen beslutter de at få styr på deres liv. Første skridt er at tilmelde sig det lokale halvmaraton – selv om ingen af dem kan løbe længere end ned for enden af vejen uden at kollapse. Heldigvis lykkes det at rekruttere den sporty, og ikke mindst smukke, Jo som moralsk opbakning ...

Breakup er en sjov og rørende historie, om hvordan en enkelt begivenhed kan vende et helt liv på hovedet … og at det måske er helt okay.

 

„Denne velskevne, gribende debut handler om viljestyrke, usikkerhed og masser af kage.“ – DAILY MAIL

„En strålende, hjertevarm og intenst morsom romance.“ – BELFAST TELEGRAPH

„Kays hyggelige, begavede historier viser komplicerede mennesker og komplicerede forhold.“ – EVENING STANDARD

Kærlighed og kage-kamp

Gælder alle kneb i kage-krig og kærlighed? ROSALINE PALMER FÅR SIN BID AF KAGEN byder på et biseksuelt perspektiv, der er perfekt og til dig som elsker både romantik og bagedyster. Rosaline elsker at bage og har fået en plads i landets største bagedyst, Smagfulde højder. Som enlig mor uden uddannelse vil konkurrencens præmie gøre en skelsættende forbedring i hendes datters liv. Men vejen til den søde sejr bliver hurtigt kompliceret da hun møder den charmerende Alain og den generte Harry. For det kan kun være en opskrift på katastrofe at falde for sine konkurrenter.
 
Rosaline Palmer får sin bid af kagen

Rosaline Palmer får sin bid af kagen

„Romantik, der er som skabt til fans af The Great British Bake Off.“ – Oprah Daily

Når man følger opskriften, får man de flotteste resultater. Rosaline Palmer har altid levet efter den regel – bortset fra da hun droppede ud af universitetet for at tage sig af sin datter. Nu står Rosaline uden en krone på lommen og med en lønseddel, der er lige så meget værd som bagepapir.

Men hvor der er piskeris, er der vej, og Rosaline har lige fået en plads i landets største bagedyst. Præmien vil give hendes datter det liv, hun fortjener – og Rosaline er fast besluttet på at vinde.

Der kommer dog meget mere end sammenfaldne souffléer mellem Rosaline og den søde sejr. Den elskværdige, veluddannede Alain ved lige, hvordan han skal slå benene væk under hende, mens den generte elektriker Harry viser hende, at man ikke kan skue hunden på hårene. Man siger, at kærlighed er den vigtigste ingrediens i kager, men det er opskriften på katastrofe at falde for sine konkurrenter ...

Rosaline Palmer får sin bid af kagen er første bog i Winner Bakes All-serien om de håbefulde og dygtige deltagere i bageshowet Smagfulde højder.
 

„Alexis Hall er den romantiske komedies ubestridte mester.“ – Jenny Holiday, USA Todaybestsellerforfatter

„Morsom, hjertevarm og jordnær.“ – Publishers Weekly

„Intimt troværdig, på en gang hyggelig og sexet … Et musthave for ethvert bibliotek.“ – Library Journal

Klar til kærlighed?

PARIS DAILLENCOURT ER VED AT SMULDRE er anden selvstændige bog i Alexis Halls’ serie om deltagerne i bagedysten Smagfulde højder. På trods af alle de gode ting Paris har i sit liv, tvivler han altid på sig selv. Så da hans roomie melder ham til Englands største bagedyst, er han sikker på at han taber. Under konkurrencen møder han Tariq, som han har svært ved at holde øjnene fra. Men er der overhovedet plads til kærlighed i Paris’ liv, når han selv er ved at falde fuldstændig fra hinanden? Bogen er en stærk og tankevækkende fortælling om komplekse følelser og indre kampe.
Paris Daillencourt er ved at smuldre

Paris Daillencourt er ved at smuldre

Paris Daillencourts liv består af en masse gode ingredienser, såsom en sulten kat, en passion for bagning og en kærlighed til oldgræsk litteratur, og alligevel tvivler han på sig selv. Så da hans roomie melder ham til Englands største bagedyst, er Paris sikker på, at han bliver den første, der ryger hjem. 

Ikke alene vinder Paris den første uges udfordring  han møder også deltageren Tariq Hassan. Selvfølgelig er Tariq en konkurrent, men han er også sød og svær at få øjnene fra. Så i det øjeblik noget går galt, smuldrer Paris' selvtillid hurtigere end sprød butterdej. 

Hvordan skal Paris finde modet til at konfrontere sin usikkerhed og indse, at han også fortjener de søde ting i livet?

Paris Daillencourt er ved at smuldre er anden bog i Winner Bakes All-serien om de håbefulde og dygtige deltagere i bageshowet Smagfulde højder

Pressen skriver:

"En saftig fortælling, som de fleste bagedystfans vil nyde at sætte tænderne i..."
– Sunday Post

"Stærk og følsom... viser virkelig den brilliante forfatters talent."
– The Courier

"Vejen til hovedpersonernes lykkelige slutning er tankevækkende, lærerig og virkelig sjov. Winner Bakes All-fans vil elske den."
– Publishers Weekly

PR-parforhold

Da Lucs far gør comeback som rockstjerne, får medierne stor interesse i Luc. Det skaber problemer, da de tager et uanstændigt billede af ham, der kan bringe hans fremtid i fare. For at redde sit image, indgår han en aftale med den ufejlbarlige og skandalefri Oliver om at spille kærester for pressen, indtil billedet er glemt. Som forholdet udvikler sig, bliver grænsen mellem skuespil og virkelighed sværere at gennemskue. I KÆRESTEPOTENTIALE giver karakterernes forskellige personligheder anledning til masser af morsomme øjeblikke.
Kærestepotentiale

Kærestepotentiale

SØGES. En pæn mand, der kan spille min kæreste, INGEN skandaler og gerne vegetar. Skal kunne begynde med det samme …

Luc O’Donnell er pludselig blevet semiberømt. Hans afdankede, fallerede rockstjerne-far har gjort comeback, så Luc befinder sig i offentlighedens søgelys, da et kompromitterende foto dukker op og truer med at ødelægge hans liv.

For at redde sit image må Luc finde en pæn og pletfri partner ... og Oliver Blackwood er så pæn og pletfri, som man kan være. Han er advokat, vegetar og absolut skandale-fri. Med andre ord: Han oser af kærestepotentiale. Desværre har Luc og Oliver intet til fælles, bortset fra at de begge er single og virkelig har brug for en date. Så de indgår en aftale om at spille kærester, indtil støvet har lagt sig.

Sagen er bare at fake dating pludselig kan gå hen og føles meget ægte …

 

Kærestepotentiale er et mesterværk.“ – Publishers Weekly

„Hvordan blev Kærestepotentiale til? Mit bud er magi. Sikke et studie i karakterudvikling. Jeg vil gøre det  samme med denne roman, som jeg gør med min yndlingscardigan: købe fem, så jeg aldrig løber tør ...” –New York Times- og USA Today-bestsellerforfatter Christina Lauren

„Intet mindre end hylende morsom ... Hall rammer en perfekt balance mellem romantik og komedie.“ –Booklist

„En sjov, sprudlende, klassisk britisk romantisk komedie om et notorisk rodehoved og et knottent ordensmenneske med et hjerte af guld.“ –New York Times-bestsellerforfatter Talia Hibbert

„Det er ikke uden grund, at Kærestepotentiale er kåret som en af de 10 vigtigste LGBTQ+-romaner.“ –Litteratursiden

Heltemod og høje mure

Romantiske partnere – uanset køn – er ikke andet end distraktioner og problemer. Det er Danikas holdning. For at nå sine mål om en succesfuld akademisk karriere har hun lagt romantikken på hylden til fordel for et tilfredsstillende onenightstand i ny og næ. Lige indtil universitets sikkerhedsvagt, Zaf, redder Dani fra en brandøvelse og en video af situationen går viralt. Internettet er helt vilde med dem, så Zaf rekrutterer Dani til at spille med på at være kærester, så de kan trække omtale til hans sportsvelgørenhed for børn. Men Zaf er fast besluttet på at pille muren om Dani hjerte ned. FAT DET, DANI BROWN er fyldt med kærlighed og massevis af humor. 

LÆS OGSÅ: Romancer med komplekse og stærke heltinder: Sådan kommer du i gang med den populære LETSINDIGHEDENS LOVE-serie

Fat det, Dani Brown

Fat det, Dani Brown

  • Talia Hibbert

Deres forhold er bare spil for galleriet … ikke?

Danika Brown har styret benhårdt efter en glorværdig akademisk karriere. Og efter at have fået sit hjerte knust én gang for meget, har hun lagt kærligheden på hylden til fordel for et tilfredsstillende onenightstand i ny og næ.

Zafir Ansari arbejder på samme universitetet og har haft et håbløst crush på Dani i årevis. Håbløst, fordi han udmærket ved, at Dani ikke er til faste forhold. Men da Zaf pludselig får brug for en til at spille sin kæreste, øjner de begge muligheden for en fordelagtig aftale.

For Dani er planen enkel: Spil Zafs kæreste offentligt og forfør ham, når de er alene. Problemet er bare, at Zaf er romantisk under det bryske ydre og opsat på at pille muren om Danis hjerte ned, en sten ad gangen ...

Fat det, Dani Brown er anden bog i The Brown Sisters om tre, viljestærke søstres vej til at finde sig selv – og kærligheden.

 

Sagt om Fat det, Dani Brown:

„En ekstraordinær bog fyldt med kærlighed, gavmildhed og skarp humor.“ New York Times Book Review

„En dreven heltinde + en grublende helt = gnister ...“ Jill Shalvis

„En perlende, berusende humor, der bobler på siderne.“ Entertainment Weekly

„Sjov, dyb og fandens romantisk. Efterlader dig med et smil på læben i dagevis.“ Kirkus Reviews

„Superb og følelsesmæssigt rig romance.“ Library Journal

“Totalt charmerende … humor, gnister, sødme og dybde balancerer lydefrit, og jeg elskede hver en side.”  Helen Hoang

“… En genial forfatter.” New York Times Book Review

“Forfriskende ægte.” The Washington Post

"Talia Hibbert er en rockstjerne!” – Meg Cabot, New York Times-bestsellerforfatter

“Kærlighedshistorien er dampende hot.” Publishers Weekly

En chance til

Michael har gjort alt for a skjule sin seksualitet for verden – og for sig selv. Men da, John, den eneste mand han nogensinde har elsket pludselig, starter som den nye stjernespiller på hans ishockeyhold, begynder hans veletablerede facade at falde sammen. Straks går det op for ham at han har mange uafklarede følelser for John. Men med en kompliceret fortid, hvordan genopretter man så alt det der gik tabt? Med ÅRETS UNDERDRIVELSE får du en både hjerteskærende og underholdende hockey-romance fra øverste hylde. På mesterligt vis viser den de mange måder man kan kæmpe med seksualitet og accept, uanset om man er ude af skabet eller ikke.
Årets underdrivelse

Årets underdrivelse

For fem år siden forrådte Michael Graham den eneste mand, han nogensinde har elsket. Og siden dengang har han gjort alt for at skjule sin seksualitet for verden – og sig selv.

Så da selvsamme John Rikker en dag dukker op og bliver præsenteret som den nye stjernespiller på Grahams ishockeyhold, ser han fundamentet i sin velordnede tilværelse kollapse, og han går i panik.

Som ny på Harkness College er Rikker på udebane. Og desuden er han kendt i medierne som den eneste ishockeyspiller i første division, der er ude af skabet. Nu jagter pressen holdet for en kommentar, og det vækker ikke ligefrem vild jubel blandt hans nye kammerater.

Og så er der Graham. Rikker holder stadig af ham, og det gør ondt at se, at han ikke har det godt. Men deres fortid er kompliceret, og hvordan skal han kunne hjælpe en, der ikke vil hjælpes? Særligt når Graham ikke engang kan se Rikker i øjnene …

Årets underdrivelse er tredje, selvstændige bog i den romantiske Ivy Years-serie om livet på et amerikansk Ivy League college med alle de nye mennesker, sjove oplevelser og livsændrende følelser, som hører til.

Hvert sit hold?

For fire år siden mistede Jamie sin bedste ven fra den ene dag til næste. Han har aldrig kunnet forstå hvad der gik galt. For Wes er historien en anden. Han trak sig fra venskabet i skam efter at have presset Jamie til et væddemål der overskred grænserne for deres venskab. Fire år senere melder de sig begge som trænere på en seks ugers hockeycamp, og deres venskab genopstår, præcist som det var. Men er der måske mere end venskabelige følelser på spil mellem dem? HAM er første bog i serien om Jamie og Wes, der handler om venskab, blomstrende forelskelse og om at opdage helt nye sider fa sig selv.

Hvis du forelsker dig i Jamie og Wes kan du fortsætte med at følge dem gennem deres liv i den efterfølgende roman, OS, og novelle, EPISK.

LÆS OGSÅ: Den ultimative guide til Elle Kennedys saftige sportsromancer