Fornemt opdækket bord

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Romancer med komplekse og stærke heltinder: Sådan kommer du i gang med den populære LETSINDIGHEDENS LOVE-serie

Gnisterne fyger i Meredith Durans romanceserie LETSINDIGHEDENS LOVE. Fælles for bøgerne er, at handlingen udspiller sig i det victorianske England og centrerer sig om nogle komplekse og stærke heltinder, som er befriende fyldt med menneskelige fejl.

 

Af Rasmus Meldgaard Harboe

En klassisk Meredith Duran-roman har nogle afgørende ingredienser. Der er selvfølgelig kærlighedsdramaet, men i Durans kærlighedsdramaer er der også altid en stærk kvindelig heltinde. I serien LETSINDIGHEDENS LOVE er der en hel håndfuld af slagsen, for med hver bog bliver læseren introduceret for en ny.

Om serien skriver Romantic Times: ”En sofistikeret, vittig, smart roman, der, ligesom en Mary Balogh-romance, tvinger læseren til at se længere ind og afdækker stor dybde såvel som stor lidenskab”.

Bøgerne udspiller sig i det historiske victorianske England. Egentlig kan de godt læses som standalones, men du får klart den bedste oplevelse ved at læse dem i rækkefølge. Der er nemlig en del overlappende begivenheder og karakterer fra én bog, som pludseligt dukker op i en anden. Vi hjælper dig i gang med læsningen.

SOMMERSKANDALEN

Den første bog i LETSINDIGHEDENS LOVE-serien er den medrivende fortælling om den uimodståelige Elizabeth Chudderley og den charmerende læge Michael de Grey, som mødes under uventede omstændigheder en tidlig morgen. Egentlig tror Michael de Grey ikke på den store kærlighed, men da han er nødsaget til at gifte sig med Elizabeth Chudderley, begynder et magtspil at ulme under overfladen: For hvordan skal der være plads til dem begge to i et ægteskab?

De to hovedkarakterer er komplekse og har masser af lag og historie bag sig. Det er noget af det, som får romancelæserne til at læse Meredith Duran igen og igen.

”Hvis du er fan af Durans intense, særprægede romancer, vil du ikke misse denne, skriver bogbloggen The Romance Dish. ”Hvis du aldrig har læst Duran før, er den første bog i LETSINDIGHEDENS LOVE-serien et godt sted at begynde.”

Sommerskandalen

Sommerskandalen

PRIS152,95 kr.

FØRT BAG LYSET

I seriens andet bind hedder den stærke heltinde Olivia Mather. Det eneste, hun ønsker sig af livet, er et hjem, som hun kan kalde sit eget, så da muligheden byder sig, er hun ikke sen til at gribe den. Den uimodståelige, flotte Alastair de Grey, derimod, har øjnene rettet mod muligheden for at få hævn over sine fjender. I hvert fald indtil han møder den karismatiske Olivia Mather, og en anden slags gnist bliver tændt.

Noget af det, som læserne fremhæver ved FØRT BAG LYSET, er den udvikling, som Olivia og Alastair gennemgår. Men også Meredith Durans talent for at skabe et troværdigt og medrivende drama er noget, som får Duran-fans til at lappe hele denne serie i sig.

”Duran formidler følelser uden floromspundet sprog og overdrevet drama,” skriver en anmelder på romancesitet Smart Bitches Trashy Books. ”Hun giver en fornemmelse af tid og sted uden alt for overdådige beskrivelser. Det bedste af det hele er, at der er en underspillet men dejlig humor i hendes beskrivelser af menneskelige interaktioner.”

Ført bag lyset

Ført bag lyset

PRIS152,95 kr.

EN FARLIG HANDEL

Lilah Marshal bliver født ind i en familie af berygtede forbrydere. Men da hun bliver ældre, nægter hun at lade sig tyrannisere af sin fortid og lægger sit ophav bag sig for at blive en rigtig lady. Da hun alligevel bliver taget i at stjæle, ser drømmen pludselig umulig ud. Samtidig er krigshelten Christian ’Kit’ Stratton i problemer, og det skal vise sig, at kun Lilah kan løse dem for ham.

På Goodreads har brugeren Natassja kastet sig over EN FARLIG HANDEL som den første Meredith Duran-bog, hun har læst. Hun påpeger, at bogen sagtens kan læses uafhængigt at de andre, og begejstringen er ikke til at tage fejl af.

“Det er sådan, en historisk romance skal skrives. En af de bedste bøger, jeg har læst i denne genre. Karaktererne er troværdige og modne. Heltinden er ikke din typiske lady,” skriver hun og fortsætter: ”Jeg må indrømme: Jeg har ikke sympatiseret med nogen heltinde så meget i lang tid.”

En farlig handel

En farlig handel

PRIS152,95 kr.

ISDRONNINGEN

Den reserverede arving til et lukrativt auktionshus, Catherine Everleigh, indgår en ægteskabspagt med den berygtede forbryder Nicholas O’Shea. Ægteskabet bunder ikke i kærlighed, men er ren forretning for de to, for de kan nemlig hjælpe hinanden. Men kan det virkelig blive ved med at gå, eller falder Catherine alligevel for den flotte Nick?

Her har vi fat i endnu et sæt karakterer med komplekse personligheder – og endnu en farlig forbindelse mellem to, som ikke burde være tiltrukket af hinanden. Og det er lige præcis de romantiske overraskelser og helstøbte mennesker, som gør denne Duran-roman vidunderligt tiltrækkende.

”Hun har gjort det igen. Meredith Duren, mener jeg,” skriver Goodreads-brugeren Bubu om bogen og supplerer med hele fem stjerner. ”Jeg elsker denne slags heltinder – og helte. Dem, som viser et helt spektrum af menneskelige følelser; med fejl og det hele.”

Isdronningen

Isdronningen

PRIS152,95 kr.