Fornemt opdækket bord

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Romancer med komplekse og stærke heltinder: Sådan kommer du i gang med den populære LETSINDIGHEDENS LOVE-serie

Gnisterne fyger i Meredith Durans romanceserie LETSINDIGHEDENS LOVE. Fælles for bøgerne er, at handlingen udspiller sig i det victorianske England og centrerer sig om nogle komplekse og stærke heltinder, som er befriende fyldt med menneskelige fejl.

 

Af Rasmus Meldgaard Harboe / 20/02/2021

En klassisk Meredith Duran-roman har nogle afgørende ingredienser. Der er selvfølgelig kærlighedsdramaet, men i Durans kærlighedsdramaer er der også altid en stærk kvindelig heltinde. I serien LETSINDIGHEDENS LOVE er der en hel håndfuld af slagsen, for med hver bog bliver læseren introduceret for en ny.

Om serien skriver Romantic Times: ”En sofistikeret, vittig, smart roman, der, ligesom en Mary Balogh-romance, tvinger læseren til at se længere ind og afdækker stor dybde såvel som stor lidenskab”.

Bøgerne udspiller sig i det historiske victorianske England. Egentlig kan de godt læses som standalones, men du får klart den bedste oplevelse ved at læse dem i rækkefølge. Der er nemlig en del overlappende begivenheder og karakterer fra én bog, som pludseligt dukker op i en anden. Vi hjælper dig i gang med læsningen.

SOMMERSKANDALEN

Den første bog i LETSINDIGHEDENS LOVE-serien er den medrivende fortælling om den uimodståelige Elizabeth Chudderley og den charmerende læge Michael de Grey, som mødes under uventede omstændigheder en tidlig morgen. Egentlig tror Michael de Grey ikke på den store kærlighed, men da han er nødsaget til at gifte sig med Elizabeth Chudderley, begynder et magtspil at ulme under overfladen: For hvordan skal der være plads til dem begge to i et ægteskab?

De to hovedkarakterer er komplekse og har masser af lag og historie bag sig. Det er noget af det, som får romancelæserne til at læse Meredith Duran igen og igen.

”Hvis du er fan af Durans intense, særprægede romancer, vil du ikke misse denne, skriver bogbloggen The Romance Dish. ”Hvis du aldrig har læst Duran før, er den første bog i LETSINDIGHEDENS LOVE-serien et godt sted at begynde.”

Sommerskandalen

Sommerskandalen

Sommerskandalen er første bind i Meredith Durans succeserie Letsindighedens love om skæbner i regencytidens England

Kvindeforførerren lord Michael de Grey er havnet i en prekær situation og kan kun redde skindet, hvis han indgår ægteskab med en kvinde, som hans bror udpeger. Elizabeth Chudderley er indtagende, dejlig og foruroligende, men mod sådan en fascinerende modstander er Michael ikke ganske sikker på, hvem der vil ende som vinder. Kan to så passionerede gamblere forhandle pligtægteskab, når deres hjerter har andre fordringer?

FØRT BAG LYSET

I seriens andet bind hedder den stærke heltinde Olivia Mather. Det eneste, hun ønsker sig af livet, er et hjem, som hun kan kalde sit eget, så da muligheden byder sig, er hun ikke sen til at gribe den. Den uimodståelige, flotte Alastair de Grey, derimod, har øjnene rettet mod muligheden for at få hævn over sine fjender. I hvert fald indtil han møder den karismatiske Olivia Mather, og en anden slags gnist bliver tændt.

Noget af det, som læserne fremhæver ved FØRT BAG LYSET, er den udvikling, som Olivia og Alastair gennemgår. Men også Meredith Durans talent for at skabe et troværdigt og medrivende drama er noget, som får Duran-fans til at lappe hele denne serie i sig.

”Duran formidler følelser uden floromspundet sprog og overdrevet drama,” skriver en anmelder på romancesitet Smart Bitches Trashy Books. ”Hun giver en fornemmelse af tid og sted uden alt for overdådige beskrivelser. Det bedste af det hele er, at der er en underspillet men dejlig humor i hendes beskrivelser af menneskelige interaktioner.”

Ført bag lyset

Ført bag lyset

En kvinde med en hemmelighed. En mand med passion for hævn. Andet bind i Meredith Durans historiske romanceserie Letsindighedens love.

Alt, hvad Olivia Holladay ønsker, er at få sit eget hjem. Da hun indser, at den modbydelige Alistair de Grey, femte hertug af Marwick, måske er den, der har nøglen til hendes frihed, lader hun sig ansætte hos den temperamentsfulde herre. Han har været udsat for et så voldsomt bedrag, at han vil gøre hvad som helst for at knuse sine fjender, og den ligefremme, rødhårede husholderske er, hvad der skal til for at trække hertugen ud af mørket og gøre noget ved sine hævnplaner. Men hans hævngerrige planer smuldrer på grund af hans eneste svaghed: en uimodståelig og eksploderende passion for den gådefulde Olivia.

EN FARLIG HANDEL

Lilah Marshal bliver født ind i en familie af berygtede forbrydere. Men da hun bliver ældre, nægter hun at lade sig tyrannisere af sin fortid og lægger sit ophav bag sig for at blive en rigtig lady. Da hun alligevel bliver taget i at stjæle, ser drømmen pludselig umulig ud. Samtidig er krigshelten Christian ’Kit’ Stratton i problemer, og det skal vise sig, at kun Lilah kan løse dem for ham.

På Goodreads har brugeren Natassja kastet sig over EN FARLIG HANDEL som den første Meredith Duran-bog, hun har læst. Hun påpeger, at bogen sagtens kan læses uafhængigt at de andre, og begejstringen er ikke til at tage fejl af.

“Det er sådan, en historisk romance skal skrives. En af de bedste bøger, jeg har læst i denne genre. Karaktererne er troværdige og modne. Heltinden er ikke din typiske lady,” skriver hun og fortsætter: ”Jeg må indrømme: Jeg har ikke sympatiseret med nogen heltinde så meget i lang tid.”

En farlig handel

En farlig handel

Historisk, erotisk spændingsroman fra victoriatidens London.

Hun er vokset op i en familie, der aldrig har holdt sig på lovens side, men Lilah Marshall er fast besluttet på at lægge fortiden bag sig og skabe sig til bedre fremtid. Hun arbejder som værtinde i Everleigh's, Londons førende auktionshus, hvor hun skal underholde de mange, velhavede kunder under eftersyn og auktioner. Alle hendes drømme om livet som den perfekte lady er indenfor rækkevidde, men så  bliver hun taget på fersk gerning, da hun modstræbende har påtaget sig en sidste opgave for sin kriminelle onkel. En flot og mystisk viscount holder nu hendes skæbne i sine hænder.

Christian 'Kit' Stratton, den elegante vicount Palmer, er en af selskabslivets mest feterede krigshelte. Hans rolige attitude dækker imidlertid over en mørk hemmelighed. Kit jagtes af en galning, der har svoret at smadre alt og alle, som han elsker. Da Kit på sin jagt efter fjenden kommer til Everleigh's auktionhus, tvinger han Lilah til at hjælpe sig. De tiltrækkes af hinanden. En fristende tilnærmelse kan imidlertid ende med at gøre det af med dem. For det, Kit har brug for, truer alt, hvad Lilah har kært.
Men at miste hende vil ødelægge Kit.

ISDRONNINGEN

Den reserverede arving til et lukrativt auktionshus, Catherine Everleigh, indgår en ægteskabspagt med den berygtede forbryder Nicholas O’Shea. Ægteskabet bunder ikke i kærlighed, men er ren forretning for de to, for de kan nemlig hjælpe hinanden. Men kan det virkelig blive ved med at gå, eller falder Catherine alligevel for den flotte Nick?

Her har vi fat i endnu et sæt karakterer med komplekse personligheder – og endnu en farlig forbindelse mellem to, som ikke burde være tiltrukket af hinanden. Og det er lige præcis de romantiske overraskelser og helstøbte mennesker, som gør denne Duran-roman vidunderligt tiltrækkende.

”Hun har gjort det igen. Meredith Duren, mener jeg,” skriver Goodreads-brugeren Bubu om bogen og supplerer med hele fem stjerner. ”Jeg elsker denne slags heltinder – og helte. Dem, som viser et helt spektrum af menneskelige følelser; med fejl og det hele.”

Isdronningen

Isdronningen

En determineret arving og kongen af Londons underverden.  Meredith Duran har skrevet en dramafyldt kærlighedsroman, der udspiller sig i London i 1860’erne. Romanen er den fjerde i den succesfulde serie Letsindighedens love.

Den smukke Catherine Everleigh har arvet et fornemt auktionshus, men snydes af sin bror. For at vinde det tilbage, hun har retsmæssigt krav på, har hun brug for en magtfuld allieret. Og hvem er bedre end den berygtede og nådesløse forbryder, Nicholas O'Shea? Et proformaægteskab vil gavne dem begge. Nicholas er underverdenens mægtigste mand og vil gerne giftes med Catherine for at opnå en førende position i selskabslivet. Ingen behøver at vide, at han har begæret hende i mere end et år. Deres aftale er ren forretning - helt uden de besværligheder, der følger i kølvandet på kærlighed. Forførelse imidlertid er noget ganske andet - en fristende leg, som han vil gøre alt for, at hun vil nyde - hvad enten hun vil det eller ej.