Stærkt immunforsvar: Derfor skal du gå op i din tarmflora

SUNDE TARME – STÆRKT IMMUNFORSVAR præsenterer læge og forsker Emeran Mayer sin banebrydende forskning i, hvad de milliarder af organismer, der lever i mavetarm-kanalen, har af betydning for vores immunsystem og udviklingen af en lang række sygdomme.

03-01-2022

emeran mayer 

Læge og forsker Emeran Mayer fremlægger i bogen SUNDE TARME – STÆRKT IMMUNFORSVAR den nyeste viden om tarmbakteriernes enestående betydning for vores immunforsvar.

Tarmens billioner af organismer – mikrobiomet – indgår i et avanceret netværk med hjernen og immunforsvaret.

Og den ’samtale’, der finder sted mellem mikrobiomet og vores forskellige organer og kropslige systemer, påvirker ifølge Emeran Mayer direkte udviklingen af en lang række af vor tids almindelige kroniske lidelser.

Svækker vi mikrobiomet, svækker vi hele systemet, og derfor er sygdomme som diabetes, hjerteproblemer, betændelse i tarmen, Alzheimers og Parkinson i eksplosiv vækst i disse år.

Et svækket mikrobiom kan desuden føre til øget modtagelighed for infektioner som Covid-19.

Emeran Mayer viser i bogen, hvordan denne bekymrende udvikling er nært knyttet til, hvad vi spiser og kvaliteten af vores fødevarer.

I de sidste 75 år er vi blevet stadig mere afhængige af forarbejdede fødevarer og produkter fra landbrug, der er blevet fødevarefabrikker, og ikke indeholder den samme mængde næringsstoffer.

I SUNDE TARME – STÆRKT IMMUNFORSVAR taler Emeran Mayer for vigtigheden af at vende denne udvikling, så vi kan sikre en større diversitet i vores tarmflora.

På den måde får kroppen de bedste betingelser for at forblive rask eller hele, hvis vi oplever generende symptomer eller er blevet syge.

Bogen indeholder desuden praktiske anvisninger og lækre opskrifter på retter, der styrker tarmfloraen.

SUNDE TARME – STÆRKT IMMUNFORSVAR henvender sig til alle, der søger at styrke deres helbred.

Sunde tarme - stærkt immunforsvar

Sunde tarme - stærkt immunforsvar

I Sunde tarme – stærkt immunforsvar præsenterer lægen og forskeren Emeran Mayer sin banebrydende forskning i, hvad de milliarder af organismer, der lever i mavetarm-kanalen, har af betydning for vores immunsystem og udviklingen af en lang række sygdomme. Den ’samtale’, der finder sted mellem disse mikrober og vores forskellige organer og kropslige systemer, har ikke alene indflydelse på, hvor godt vi modstår infektioner som Covid-19, men også på udviklingen af autoimmune sygdomme, sukkersyge, hjernesygdomme som Alzheimers og overraskende mange andre af det 21 århundredes verdensomspændende sygdomme. Bogen indeholder praktiske strategier til at styrke vores tarmsundhed.