Emeran Mayer

Beskrivelse

Emeran Mayer er amerikansk læge med speciale i gastroenterologi (mavetarmsystemet). Han har studeret samspillet mellem hjernen og kroppen gennem de seneste 40 år med særlig vægt på udvekslingen mellem hjernen og tarmsystemet. Som følge af sin forskning har han en holistisk tilgang til sundhed og sygdom.

Han er administrerende direktør for Oppenheimer Center for Stress and Resilience og er en af lederne for Digestive Diseases Research Center på University of California i Los Angeles. Hans forskning er blevet støttet af det amerikanske offentlige institut National Institutes of Health gennem de seneste 25 år, og han regnes for at være foregangsmand og en international autoritet inden for hjerne-tarm-mikrobiom-samspillet og kroniske tarmsmerter.

Emeran har optrådt på amerikansk nationalt tv og landsdækkende amerikansk radio, samt i dokumentarfilmen In Search of Balance. Hans arbejde er omtalt i tidsskrifter og aviser som The Atlantic, Scientific American, New York Times og The Guardian.

Han bor i Los Angeles.

Læs mere

Seneste udgivelse

Sund mave - klart sind

I disse år er videnskaben ved at opdage, hvor stor betydning vores tarmsystem og tarmfunktion har for vores sundhed, både hvad angår vores fysiske og psykiske helbred. I Sund mave – klart sind præsenterer den anerkendte amerikanske læge og forsker Emeran Mayer sin banebrydende forskning i, hvordan vores hjerne og tarmsystem og de milliarder af mikroorganismer, der lever i tarmen, kommunikerer med hinanden, og i hvor høj grad den kommunikation har indflydelse på alt fra det humør, vi vågner op med om morgenen, til f.eks. hjernens sundhed, depression, angst og stress. Som forfatteren påpeger, har de fleste af os selv erfaret denne forbindelse, når vi f.eks. får en mavefornemmelse, har sommerfugle i maven, eller oplever at have en knude i maven, hvis vi bekymrer os, eller uro i maven, hvis vi er nervøse eller stressede. Emeran Mayer beskæftiger sig bl.a. med de bagvedliggende årsager til disse fænomener, og hvad der sker, når kommunikationen mellem krop og sind kommer ud af balance. I bogen kommer han med konkrete kost- og livsstilsråd til at rette op på disse ubalancer, så vi kan styrke vores immunforsvar og mindske risikoen for neurologiske sygdomme som f.eks. Alzheimer og Parkinsons og i det hele taget give vores krop den bedste forudsætning for velbefindende og optimal sundhed. Bogen er højst interessant læsning, og hans forskning bliver gjort relevant gennem en række cases og personlige historier.

Bøger af Emeran Mayer

Tilføj til ønskeliste

Sund mave - klart sind

Emeran Mayer