Kærlighed er en måde at være i verden på

I KÆRLIGHEDSDAGBOGEN deler Pernille Aalund 365 budskaber og øvelser, der åbner dit sind, dit hjerte og dit liv for kærligheden. For hende selv har kærligheden ændret sig fra noget, der rettede sig mod en partner eller hendes børn til at være en gennemgående livsnerve. 

Af Sisse Tvegaard Andersen / 31-10-2023  

Forfatter Pernille Aalund 
Hvordan kom du selv i gang med at lukke kærligheden ind i dit liv? 

– For mig har kærligheden altid været en måde at være i verden på. Jeg er sådan en, der ’der elsker for meget’ og alle disse følelser står i skærende kontrast til den del af mig, der godt kan forsvinde fuldstændig ind i et projekt. Så jeg er meget enten eller. Meget nærværende eller meget fraværende. Netop af den grund er jeg optaget af kærlighedens væsen. Når mit indre gear er ’parkeret’ i netop kærlighed, er jeg ekstremt følsom, og i min verden finder jeg kærlighed i alt, hvad der lever omkring mig. Pernille Aalund f. 1962, har tilbragt det meste af sit arbejdsliv i mediebranchen, blandt andet som tv-vært og som chefredaktør og direktør i Aller Medier. I dag afholder hun spirituelle kurser og retreats og driver uddannelsen Den Sprituelle Entreprenør. Hun har tidligere udgivet bogen BØNNENS KRAFT Da jeg var ung, var det i særdeleshed kærligheden til en partner, senere mine børn og mine dyr. I dag, hvor jeg har passeret de 60, mærker jeg kærligheden overordnet på et guddommeligt niveau. Som en gennemgående livsnerve i alt.

Læs også: Det kan ændre dit liv at følge universets tegn

Hvordan arbejder du i din hverdag med at åbne dig for (eller blive) mere kærlighed? 

– Min ene søn er midt i en rigtig trist skilsmisse, der hver uge bringer nye ubehagelige overraskelser med sig. Han har en dagbog, hvor han på forsiden har skrevet: Jeg er er fred og kærlighed. Han har dermed valgt at gå med kærligheden i alt. Det er en måde at være i verden på … og det er også sådan jeg har valgt at leve. At møde vrede og ubehageligheder åbent og mildt. Ikke fodre bitterhed, foragt, had og vrede, men udelukkende vande med kærlighed og gode hensigter. 

’Du får altid ret’, plejer jeg at sige. Det, du tænker og udtaler, bliver til din virkelighed. Så hvad vil du have ret i?

Hvilken læser havde du i tankerne, da du skrev KÆRLIGHEDSDAGBOGEN?

– Alle, der gerne vil flytte fokus i deres liv, enten fra den føromtalte vrede, men også fra sorg og smerte. Det er svært at gøre plads til kærligheden, hvis alle døgnets timer fyldes med bekymringer, følelsen af at være forurettet eller bitterhed. 
"Du får altid ret", plejer jeg at sige. Det, du tænker og udtaler, bliver til din virkelighed. Så hvad vil du have ret i? Jeg vil så gerne bringe læseren på en rejse, der kan skabe en helt ny måde at være i verden på. Nye ritualer, en åbenhed for hverdagens små og store mirakler, et smittende smil og … mere kærlighed. Meget mere kærlighed. 

Læs også: Jesper Westmark om spiritualitet og meditation

Er der en øvelse eller et budskab fra bogen, du har lyst til at fremhæve som særligt virkningsfuld? 

– Der er mange gode øvelser, men en enkelt en, som de fleste oplever har en umiddelbar effekt, er: At ranke ryggen! Lige nu, mens du læser disse ord: Ret ryggen, skyd brystet lidt frem, løft hage og hoved. Tillad dig selv at føle stolthed og sejr!
Og mens du sidder på denne her måde – så træk vejret dybt og lige dér – efter tre dybe åndedrag: Mærk kærligheden OG stoltheden flyde ind i dit bryst. 
Resten af dagen kan du prøve at ranke ryggen og skyde brystet lidt frem løbende. Både når du går og står. Jeg tør godt love dig, at når du går i seng i aften, så vil det have påvirket hele din dag positivt – dine omgivelser vil mærke din nye energi tydeligt. Du er kærlighed … 

Kærlighedsdagbogen

Kærlighedsdagbogen

Sæt fokus på kærligheden hver eneste dag – hele året rundt

Hvad enten du leder efter en livspartner eller søger at nære kærligheden i det parforhold, du allerede er en del af, kan Kærlighedsdagbogen hjælpe dig med at tage hul på det næste vigtige kapitel i dit liv.

Kærlighedsdagbogen kan du påbegynde allerede i dag. Den følger ikke kalenderåret, men er klar til at blive taget i brug lige netop nu, hvor der er allermest brug for mere kærlighed i dit liv.

I bogen kombineres indsigtsfulde opfordringer, viden, inddragelse og små lette øvelser, der ansporer til re­fleksion og bevidstgørelse med tekstfelter til egne overvejelser. Kærlighedsdagbogen rummer 365 tekster, der alle vil hjælpe dig henimod et liv, hvor kærligheden helt naturligt tager bolig i din krop. Bliv den kærlighed, du længes efter at få.

Kærlighedsdagbogen tager afsæt i Pernille Aalunds mangeårige interesse for mennesker – deres længsler, drømme og drivkraft. Bogen har en spirituel vinkel, inddrager bønnen som et værdifuldt redskab og bevæger sig nysgerrigt omkring energier, frekvens, mirakler og tro. Alle er velkomne … uanset religion. Formålet er ene og alene: kærlighed!