"Du ER allerede kærlighed"

Jesper Westmark fortæller om sin kontakt med den åndelige verden, om naturens betydning og om at blive healer af sit eget liv.

Af Helle Arendschneider

Billede af forfatter Jesper Westmark 

Har du altid interesseret dig for spiritualitet?

Ja, det har jeg. Lige siden jeg var en lille dreng, har jeg altid været i kontakt med den åndelige verden og dermed haft det som en naturlig ting i mit liv. Og faktisk så vidste jeg ikke, at alle andre ikke havde det på samme måde. Så det var meget naturligt for mig. Ligesom man som barn er interesseret i livet og undersøger det i leg, så var det bare en del af min leg.

Hvordan var det at være alene i vildmarken?

Jeg er jo vant til det, og for mig er naturen et fristed. Det sjove er, at man jo kalder det, at vi er ’alene’, men for mig er det at være sammen med mig. Så jeg føler mig bestemt ikke alene. Tværtimod. For når jeg skal møde verden bagefter, så bliver det tydeligt for mig, at det faktisk nok er her, jeg oplever isolation. Det er, som om det er os mennesker, der har den isolation med os, og at den ikke rigtig er derude i naturen. Jeg oplever Spirit-kontakt og føler mig som en fisk i vandet, fordi jeg jo netop ikke er isoleret.

Hvad kan man lære af at være i naturen?

Det er meget svært for os mennesker at møde os selv, så længe vi er sammen med andre mennesker. Det helt umiddelbare møde med os selv, hvor der ikke er noget, der forstyrrer, hverken andres stemninger eller påvirkninger. Så jeg anbefaler i den grad, at man er i naturen alene. Og ikke engang tager en hund med. Hvis der kommer et vildt dyr op til dig, så vær selvfølgelig sammen med det vilde dyr, men det er den der oplevelse af, at man er der i naturen alene, som er vigtig. Søgen indad, i kontakt med sig selv.

Bogen er en inspiration til at tage tingene op og se på dem fra en anden side, og forstå, at livet er så meget større, end vi lige går og regner med. 

Hvad er den enkleste form for meditation?

At være opmærksom på åndedrættet og blive vækket til den ånd, vi er. 'Dræt' betyder at trække, så det er ånden, der trækker vejret, og vi kigger på den ånd, der trækker vejret. Og så bare at opleve naturen og verden, som den allerede er, uden at ville noget med den. Det er for mig noget af det mest simple og det vigtigste at kunne.

Hvad vil du gerne have, at læserne får ud af din bog?

At jeg får sået et frø, så man reflekterer, og derigennem finder sin egen livsvej, sin egen kerne. Så man tør udfolde sit liv og skabe et mod. Og så man udvider sin 'comfort-zone' i forhold til, hvad man ved, og hvad man tror, man ved. Bogen er en inspiration til at tage tingene op og se på dem fra en anden side, og forstå, at livet er så meget større, end vi lige går og regner med. Så det er en inspiration til at turde se endnu mere af, hvem vi er som mennesker, og vække den kærlighed, vi allerede er.

Hvis du skulle give ét godt råd til at finde ro i en kaosagtig verden, hvad skulle det så være?

Du skal vide, at du allerede ER kærlighed og komme ind i det balancepunkt, som er dit. Hvert menneske kan i sig selv vække den tilstand. Du skal vide, at vi er bevidsthed, som er her for at opleve nogle ting. Og så skal du læne dig ind i det nu, der allerede er, hvor du allerede er lykkedes. Så vækker du noget helt indeni dig selv. Og når denne helhed opstår, så bliver du faktisk en healer af dit eget liv.