Hvordan dét at følge dine tegn kan ændre dit liv

Har du oplevet mystiske sammentræf i dit liv – sammentræf som simpelthen ikke kan forklares? Det har forfatter og erhvervsguru Camilla Kjems, der også har lært sig selv, at arbejde bevidst med de tegn, som viser sig for hende. I sin nye bog FØLG TEGNENE beskriver hun, hvordan hun i dag bruger tegnene til at træffe afgørende valg i livet, og hvordan du kan gøre det samme. 

Af Sisse Tvegaard Andersen & Line Nylandsted

Forfatter og mediechef Camilla Kjems fortæller i sin bog FØLG TEGNENE, hvordan du kan blive bedre til at lytte til din indre stemme.   Foto: Sara Galbiati

Din nye bog giver dit personlige indblik i idéen om at følge de tegn, der viser sig for os. Hvornår blev du selv opmærksom på, hvordan det kan være livsændrende? 

”Jeg har altid selv været meget impulsiv og intuitiv og oplevet, hvordan det at følge tegnene har ført mig spændende og meningsfyldte steder hen. Jeg havde allerede som ung opsøgt forskellige frikirker og læst mange bøger om filosofi og psykologi. Men jeg havde en oplevelse, hvor jeg mediterede derhjemme, og så begyndte lamperne pludselig at tænde og slukke. Det blev jeg så forskrækket over, at jeg stoppede helt med det.

Jeg blev dog først rigtig bevidst om, hvad det var, jeg gjorde, efter jeg for cirka 10 år siden begyndte at arbejde mere bevidst med mit mind-set og med de livsvalg, jeg traf. Helt konkret var jeg lige blevet skilt og følte, jeg havde mistet mig selv og min evne til at stole på mig selv. Jeg var bange, ensom og i tvivl og begyndte at søge hjælp i det spirituelle ved at meditere, dyrke yoga og forbinde mig med det guddommelige. Her oplevede jeg hurtigt, at tegnene langsomt begyndte at pible frem. De samme tal, der viste sig for mig igen og igen. Mystiske sammentræf og såkaldte manifestationer, der blev til virkelighed. Så smukt og livsbekræftende.

Camilla Kjemsarbejder til daglig som mediechef for alle Aller Medias livsstils- og kvindebrands samt Allers digitale platform for artikler, podcasts og video, ALLY. Måske kender du hende også som dommer i tv-programmet Sommerdrømme. Hun har tidligere skrevet bogen DU SKAL TURDE ELSKE FØRST.Senere, da jeg var blevet skilt, begyndte jeg at dykke dybere ned i det. Jeg tog på et spirituelt retreat med Rikke Hertz og blev meget grebet af det element, at man har en indre energi, som man kan bestemme over. Jeg har altid selv været lidt tungsindig, så det med at kunne ændre sit mindset og selv styre, hvilken energi man sender ud i verden, var en øjenåbner for mig."

 

Hvordan bruger du den tankegang i din hverdag i dag?

”Det er en konstant bevidsthed om, hvilken energi jeg vil møde verden med i dag. Jeg vælger at fokusere på nogle bestemte følelser, drømme eller ønsker, jeg har, og så har jeg flere gange oplevet, at de ønsker faktisk bliver serveret for mig i løbet af nogle få uger.

Jeg er ikke god til at meditere, men jeg prøver hver dag at stoppe op nogle gange i løbet af dagen og få ro på energierne. Det kan være så lidt som fem dybe vejrtrækninger, der gør, at jeg får jordforbindelse igen og kan høre min egen stemme.

Og så er det vigtigt for mig at forbinde mig med naturen. Det tror jeg mange mennesker gør på forskellig måde, for eksempel ved at gå lange ture med hunden. Jeg gør det for eksempel ved at svømme i havet."

 

Det kan være så lidt som fem dybe vejrtrækninger, der gør, at jeg får jordforbindelse igen og kan høre min egen stemme. 

Du beskriver i FØLG TEGNENE, at du fra barnsben var god til at fornemme ting omkring dig, men er det noget, man kan lære, hvis man ikke sidder med helt samme evne?

"Alle besidder evnen til at forbinde sig med livskraften, lytte til deres intuition og få øje på tegnene. Det handler helt lavpraktisk om at tilegne sig et mind-set og en metode, som jeg beskriver ret konkret i min bog. Og ikke mindst om at turde tro. Dét er for mange det sværeste af det hele - at turde tro og turde stå ved, at de tror."

 

Er der forskel på, hvordan du taler om din nye bog til en person, der ser sig selv som spirituel og til en, der ikke gør?

"Ja, det er der. I mine øjne er alle mennesker per definition spirituelle væsner, da vi - uanset om vi tør stå ved det eller ej - er en del af den samme livskraft og dermed forbundne. Men til de, der ikke ser sig selv som spirituelle, går jeg mere op i at fremhæve de videnskabelige forklaringer, jeg beretter om i min bog: Hvordan neurovidenskaben kan forklare loven om tiltrækning eller det vi kalder manifestation, hvordan hjernebølger tapper ind i energifrekvenser, og studier omkring, hvordan troende mennesker blive ældre og er sundere end ikke troende mennesker. Til mennesker for hvem det spirituelle er velkendt, taler jeg i højere grad om, hvordan man selv kan blive bedre til at udvikle sin evne til at se tegnene, træne sit eget klarsyn og spørge sine spirituelle guider til råds." 

Du kan ikke shoppe dig til en spirituel forbindelse ved at gå i særligt tøj, brænde røgelse eller drikke en mærkelig te

 

Hvad er dit bedste råd til dem, der gerne vil blive bedre til at ”følge tegnene”?

"Det vigtigste er, at du forstår, at det at følge tegnene er en måde at leve på, hvor du konstant er forbundet med den højeste livsenergi og livskraft. Du kan ikke shoppe dig til en spirituel forbindelse ved at gå i særligt tøj, brænde røgelse eller drikke en mærkelig te. Det handler om at arbejde med din energi, dit sind og dit mind-set - og om at lytte til dig selv og lære universets sprog at kende."

Hvordan det?

”Træn din nærvær og ro. Mange af os er utroligt dårlige til at lytte til os selv, for vi får så mange impulser og meninger og trends udefra. Det handler egentlig om at lukke alt det ude og lære sin egen stemme at kende.

Det kan man for eksempel gøre ved at føre en dagbog over de beslutninger, der føles rigtige. Skriv ned, hvordan det føles, og hvor i kroppen du kan mærke det. Det er lidt af et detektivarbejde at finde sin egen intuition, men det er det værd."  

 

Følg tegnene

Følg tegnene

I FØLG TEGNENE viser Camilla Kjems gennem sin personlige historie, hvordan du kan lære at forstå dig selv, blive bedre til at lytte til din intuitions klare svar og træffe de rette livsvalg.

I en verden, hvor der ofte er frit valg på alle hylder, evindelige forandringer, og mange kæmper med at finde en mening, giver FØLG TEGNENE de nødvendige redskaber og indsigter til at kunne stille ind på den rigtige frekvens og se spiritu­elle løsninger og få den bedste rådgiver i verden – nemlig dig selv.