Tag med ud i naturen

Tank mentale vitaminer, naturglæde og ro i den danske natur.

De fem bøger NATUREN PÅ RECEPT, GÅ-BOGEN, IND I SKOVEN, MIN NATURBOG OG NATURTERAPI

Vi vil ud i naturen som aldrig før og har for alvor fået øjnene op for, at vi kan bruge naturen og vores omgivelser til at få indre ro. Vi har her udvalgt en række dejlige bøger om gåture, om naturen som medicin og terapi, som byder på en vifte af måder at opleve naturen på, som fremmer fysisk og psykisk sundhed og sætter livet i perspektiv.

GÅ-BOGEN af Bente Klarlund Pedersen

Snør skoene og gå ud i det danske land! At gå gør dig stærk, sund, slank, kreativ og klog og mindre syg, stresset og trist. GÅ-BOGEN er en forskningsbaseret guide i gangens univers skrevet af professor Bente Klarlund Pedersen.

Gå-bogen

Gå-bogen

Hvad sker der, når du går – og når du går i stå? GÅ-BOGEN giver dig svar på, hvorfor det er godt at gå. GÅ-BOGEN rummer også inspirerende samtaler med Jørgen Leth, Ritt Bjerregaard og Søren Ryge Petersen om at gå.

 • Du nedsætter din risiko for 35 sygdomme; herunder kræft, demens og hjertesygdomme.

• Går du en time mere hver dag, kan du tabe 5-10 kilo på et halvt år og bekæmper inflammation i kroppen.

• Gåture er et stærkt middel mod søvnløshed, depression, stress og angst – i nogle tilfælde kan du gå dig helt rask.

• Går du, skærper du hukommelsen, kreativiteten og evnen til at lære.

I mere end en menneskealder har overlæge og professor Bente Klarlund Pedersen beskæftiget sig med motion og sundhed. Hun er førende på sit felt, og blandt andet kendt for sin ugentlige klumme og brevkasse i dagbladet Politiken.

NATUREN PÅ RECEPT af Peter Qvortrup Geisling

Læge og journalist, Peter Qvortrup Geisling, fortæller i NATUREN PÅ RECEPT, hvordan du holder sindet sundt med naturen som veldokumenteret medicin mod stress og tristhed.

Naturen på recept

Naturen på recept

Glemmer du skoven, stranden, solsorten og sommerfuglene – og måske også din mentale sundhed, fordi så meget andet presser sig på? Peter Qvortrup Geisling, læge og journalist, fortæller i NATUREN PÅ RECEPT, hvordan du holder sindet sundt med naturen som veldokumenteret medicin mod stress og tristhed. Naturen giver os i det hele taget ro og tid til at reflektere over livet. Det er vigtige mentale vitaminer – også for vores børn, der vokser op med iPad’en som elsket legekammerat, samtidig med at de er langt mindre ude i naturen end tidligere generationer. NATUREN PÅ RECEPT er desuden en stærk, personlig og inspirerende fortælling om Peter Qvortrup Geislings barndom i den nordjyske natur og hans ønske om at plante naturglæde og ro i sin lille datters sind.

IND I SKOVEN af Dr Qing Li

Bliv klogere på fænomenet skovbadning, som i flere århundreder har været en del af den japanske vej til et bedre helbred.

Ind i skoven

Ind i skoven

  • Dr Qing Li

Shinrin-yoku er den japanske vej til et bedre helbred. Shinrin-yoku (eller skovbadning) handler om at gå i skoven og opnå et bedre helbred – fysisk og mentalt.
Historisk har shinrin-yoku i århundreder været en del af japansk kultur, men dr. Qing Lis banebrydende forskning har solidt dokumenteret, at tid med træer (selv hvis du bare indretter dit hjem med planter) virker mod en lang række lidelser og sygdomme – ved at sænke blodtrykket, mindske stress samt øge din energi og forbedre dit immunforsvar.

MIN NATURBOG af Ole Laursen

En ”grønspættebog” fuld af idéer til sjove, sunde, enkle (og nogle lidt vilde) oplevelser i naturen for børn op til 11 år. Der er plads til noter, tegninger og fotos fra både små og store eventyr i naturen.

Min naturbog

Min naturbog

MIN NATURBOG er en moderne grønspættebog med ideer til sjove, enkle (og nogle lidt vilde) oplevelser i naturen for børn.
Oplev en myre tisse, find ud af, hvor længe du skal lede efter to ens snefnug, læs en bog ved lyset fra en lysbille, og slå verdensrekorden i snegleræs.
Naturen gør børn både glade, sunde og kloge – alligevel har halvdelen af de 5-12-årige danske børn aldrig prøvet at klatre højt op i et træ, fange en krabbe eller gå en tur i mørket.
MIN NATURBOG er en personlig bog med plads til fotos og noter om naturoplevelserne, som i selskabmed far, mor eller bedsteforældre bliver livslange, gode minder om tid sammen i naturen.
Læge og journalist Peter Qvortrup Geisling og naturformidler Ole Laursen inviterer med MIN NATURBOG på eventyr i den magiske, vilde, sjove og sunde danske natur.

NATURTERAPI af Lasse Thomas Edlev

NATURTERAPI byder på en vifte af måder at opleve naturen på, som fremmer fysisk og psykisk sundhed og sætter livet i perspektiv.

Naturterapi

Naturterapi

NATURTERAPI er til alle, der interesserer sig for natur, naturoplevelser og personlig udvikling. Ved hjælp af øvelser, filosofi, videnskabelig dokumentation samt indblik i 35 menneskers terapeutiske forløb præsenterer bogen en vifte af måder at opleve naturen på, som fremmer fysisk og psykisk sundhed og sætter livet i perspektiv. Bogen henvender sig til alle, der ønsker at opleve naturen og kende sig selv bedre – og til fagpersoner, der vil inddrage naturen i terapeutisk arbejde med klienter, patienter og borgere. Forfatter Lasse Thomas Edlev giver desuden bud på, hvordan vi kan leve med naturen i et moderne samfund.

For nogle mennesker er naturen en redning under en opstået livskrise. For andre er naturen en daglig kilde til sundhed og vitalitet. Og for andre igen sætter naturen livet i relief og udpeger nye retninger i tilværelsen. Mange mennesker oplever i dag stress og depression, ligesom naturen er truet af klimaændringer og økologiske kriser. Menneskets sundhed og klodens tilstand kalder på, at vi styrker og fornyr vores forhold til naturen – både naturen i os selv og naturen omkring os.