Her er de bedste kogebøger til dig, der gerne vil spise flere vegetarretter  

 

Det kan være svært at vide præcis, hvor man skal starte, når man gerne vil indarbejde flere vegetarretter og grønne ingredienser ind i sin mad. Men med en god opskriftsbog går det nemt. Vi har samlet en håndfuld af vores bedste kogebøger med sunde, grønne opskrifter, der er lige til at prøve af. 

 

Hvad end du er på udkig efter deciderede vegetarkogebøger eller bare leder efter noget inspiration til grønne og sunde opskrifter proppet med muligheder og velsmag, så kan du finde, hvad du mangler her.

 

Vil du skære ned på kødet, og har du en ambition om, at handle mere lokalt og bæredygtigt, spise sæsonbestemt og være god mod planeten er GRØN HVERDAGSMAD af Trine Hahnemann den perfekte følgesvend i hverdagen. Bogen indeholder 100 lettilgængelige vegetariske og sunde opskrifter – sæsonbestemte og med fokus på døgnets forskellige måltider.

 

Eller hvad med MIT GRØNNE KØKKEN af Ditte Ingemann? Bogen indeholder opskrifter på 80 delikate og velsmagende retter, hvori grøntsager er hovedingredienserne. 

 

Prøver du at få styr på udfordringer med dit helbred, eller måske gøre kål på de ekstra kilo, så. Kig nærmere på GRØN KETO af Majbritt L. Engell og Alice Apel Hartvig eller KÅLKOGEBOGEN af Ulla Kidmose og Per Bendix Jeppesen.

 

I GRØN KETO har Alice Apel Hartvig og Majbritt L. Engell skabt en simpel og realistisk bog med kostråd og opskrifter, der guider dig til, hvordan du taber dig ved at genstarte dit stofskifte.

 

KÅLKOGEBOGEN er bygget på Danmarks store forskningsprojekt MAXVEG. Og forskningsresultaterne er klare: Kål og rodfrugter og især de bitre sorter indeholder fyto-kemikalier, der både er effektive i behandling af type 2 diabetes og beskytter mod hjertekarsygdomme.

 

Til dig, der gerne vil helt ind og nørde med alt det grønne, er der også GRØNT MED UMAMI OG VELSMAG af Klavs Styrbæk og Ole G. Mouritsen. I denne kogebog giver Ole G. Mouritsen og Klavs Styrbæk et dybdegående indblik i, hvordan man tilbereder plantebaserede måltider med masser af umami-smag, interessante teksturer og appetitlige udtryk.

 

Velbekomme!

Bliv inspireret til at trylle med grøntsager: