Lær fuglene at kende med disse populære bøger om fugle

Uanset om du vandrer ud i den danske natur, eller blot nyder at betragte de små fugle, der besøger din egen have, er det sjovt at have en god fuglebog ved hånden: Her er de fem bedste fugleguides til Danmark, Norden og Europas fuglearter – fra rovfugle til sangfugle – hele året.

Vi har i Norden alene hundredvis af ynglefugle og trækgæster. Selv den mest erfarne ornitolog kan have svært ved at holde styr på dem alle. Så uanset om du er garvet fuglekigger eller helt ny i havens fugle, er der brug for en god fuglebog til at kende blåmejse fra musvit. 

FUGLE I HAVEN beskriver og illustrerer 62 af de mest almindelige fugle, du kan se i din have med relevante oplysninger om deres udseende, udbredelse, levevis og trækforhold.

DANMARKS NATUR Fugle i haven

DANMARKS NATUR Fugle i haven

Danmarks Natur – Fugle i haven er en ud af 5 titler i en ny serie lettilgængelige og overkommelige håndbøger, der beskriver og illustrerer de mest almindelige dyr og planter, du kan finde i den danske natur.

Fugle i haven beskriver og illustrerer 62 af de mest almindelige fugle, du kan se i din have med relevante oplysninger om deres udseende, udbredelse, levevis og trækforhold. 
 

PRIS99,95 kr.

Rovfuglene hører til de fuglearter, der kan være vanskelige at artsbestemme, særligt fordi man oftest ser dem flyvende på stor afstand. ROVFUGLE & UGLER I EUROPA gør det nemmere at identificere de 40 forskellige, europæiske arter fra hinanden, fordi bogens udgangspunkt og vægt lægges på deres flugtsilhuetter. For første gang inkluderer bogen desuden de 13 europæiske ugler.

Rovfugle & ugler i Europa

Rovfugle & ugler i Europa

Rovfuglene hører til de fuglearter, der kan være vanskelige at artsbestemme, særligt fordi man oftest ser dem flyvende på stor afstand. Denne bog gør det nemmere at identificere de 40 forskellige, europæiske arter fra hinanden, fordi bogens udgangspunkt og vægt lægges på deres flugtsilhuetter, form - og når man med kikkert tydeligere kan se deres fjerdragt - mønstre og farver. Silhuetterne for de enkelte arter ledsages af det foto, silhuetterne er dannet ud fra.

For første gang inkluderer bogen desuden de 13 europæiske ugler, dels da de også lever af rov, og dels fordi en del af dem også er dagaktive og derfor kan forveksles med nogle af de rovfuglearter, bogen omhandler.  Bogen indeholder i alt over 400 illustrationer samt QR-koder med arternes kald, skrig og sang.

Bogen er tænkt som supplement til Lars Gejls Rovfugleguiden, da denne er for stor og omfattende til at kunne fungere som decideret feltguide. Desuden er quick-guide systemet i den nye bog væsentligt udbygget, idet silhuetterne er måden, hvorpå brugeren lettere kan identificere de enkelte arter fra hinanden.  Bogen er således uundværlig for fugleinteresserede, som anser rovfuglene som det ypperste.

PRIS179,95 kr.

Gribbe, glenter, våger, høge, kærhøge, ørne og falke. Har du lyst at udforske de fascinerende rovfugle, så er ROVFUGLEGUIDEN af Lars Gejl ideel. Med den fuglebøger i tasken får du styr på samtlige 40 ynglende rovfugle og ugler i Europa. Lær at skelne arter fra hinanden, få styr på træk, biologi, topografi og meget mere. 

Rovfugleguiden

Rovfugleguiden

Bogen omhandler samtlige 40 ynglende rovfugle i Europa, idet den vha. over 500 fotos og udførlig tekster indeholder afsnittene:Generel indledning om rovfuglenes topografi og generelle biologi.Hver art inden for slægterne: Gribbe, Glenter, Våger, Høge, Kærhøge, Ørne og Falke er beskrevet og illustreret mht. jizz; forekomst og udbredelse; fældning, dragter og racer; forvekslingsmuligheder; træk og biologi samt flugtopslag medf fritlagte individer og pilehenvisninger.12 sammenligningstavler, hvor arter, der er svære at skelne fra hinanden, er vist sammen

PRIS314,95 kr.

Er du klar på at flyve uden for Danmarks grænser og gå på opdagelse i de fugle, man kan finde ude i resten af Europa? Med fuglebøgerne EUROPAS VADEFUGLE og NORDEUROPAS FUGLE af Lars Gejl, er du godt klædt på til fuglekiggeri på hele kontinentet.

EUROPAS VADEFUGLE er en omfattende og rigt illustreret indføring i de 83 vadefuglearter, der yngler, optræder regelmæssigt eller blot er sjældne gæster i Europa. Læs om de forskellige brokfugle, ryler, klirer, sneppefugle, bekkasiner og svømmesnepper.

Europas vadefugle

Europas vadefugle

EUROPAS VADEFUGLE er en omfattende og rigt illustreret indføring i de 83 vadefuglearter, der yngler, optræder regelmæssigt eller blot er sjældne gæster i Europa. Læs om de forskellige brokfugle, ryler, klirer, sneppefugle, bekkasiner og svømmesnepper.

Bogen indeholder tre hovedafsnit:

1. Sammenligningstavler med fotos af alle arter i både deres voksne og deres ungfugledragter med pile, der peger på de vigtige detaljer, som karakteriserer netop den pågældende art i forhold andre arter.

2. Rigt illustreret gennemgang af hver af de 83 arter mht. deres forekomst, økologi, adfærd, ynglebiologi, stemme og udbredelse.

3. Rigt illustreret generel beskrivelse af vadefuglenes topografi, økologi, adfærd, træk, ynglebiologi og fældningsfaser – samt et silhuetter af alle arter stående såvel som flyvende for hurtig identifikation.

PRIS359,95 kr.

FUGLENE VED KYSTEN er en felthåndbog til både “feltbissen”, strandtursgæsten og sommerhuset. Bogen beskriver de ynglefugle og trækgæster, som kan ses ved kysten i de skandinaviske farvande og langs den europæiske atlanterhavskyst året rundt.

Fugle ved kysten

Fugle ved kysten

FUGLENE VED KYSTEN er en felthåndbog til både “feltbissen”, strandtursgæsten og sommerhuset.

Bogen beskriver de ynglefugle og trækgæster, som kan ses ved kysten i de skandinaviske farvande og langs den europæiske atlanterhavskyst året rundt.

Med 500 billeder introduceres og beskrives 161 fuglearter. Bogen byder på en miniguide i fuglekikning og silhuetter for let identifikation af de mest karakteristiske arter.

PRIS179,95 kr.

Bøger om fugle

Anbefalinger

Start din svampejagt her!

13-10-2021

site burger
Artikel

Bålmad hitter: Her er de bedste opskrifter til mad over bål

23-03-2021

Sover du også under åben himmel, og dufter dit tøj af både bål og eventyr? Eller er det kun i dine drømme? Her får du - uanset - de lækreste opskrifter til mad over bål og under åben himmel!