Læs artiklen

Kroppen er fuld af rim og mirakler

Kroppen er fuld af rim og mirakler

Har du nogen sinde tænkt på hvor mange kilometer blodåre, du har i kroppen? Eller hvorfor du egentlig nyser?
Børn har en naturlig nysgerrighed overfor kroppen, og alle de vilde ting den kan. Til at stille denne nysgerrighed kan I sammen sætte jer og læse KROPPEN. RIM OG MIRAKLER, en sjov, underholdende, lærerig og tankevækkende bog, der gør opmærksom på hvor fantastisk og forunderlig kroppen er.

På opdagelse i krop og sprog
Rim og rytme kan mærkes i kroppen. Derfor er det helt naturligt at rimmesteren Marianne Iben Hansen har skrevet en bog om emnet, der kombinerer rim, fakta og små øvelser.  KROPPEN. RIM OG MIRAKLER har tre forskellige slags tekster og kombinerer finurlige rim med sjove og vilde faktatekster og små øvelser. Tag et barn ved hånden og gå på opdagelse i kroppen. I kan læse om arme og hænder, ben, mund, øjne, blod, tarme, mund, hjerne, hjerte, hud, hår og alt muligt andet. På hvert opslag er der et fint rim, der handler om emnet.

FRA BOGEN KROPPEN. RIM OG MIRAKLER

Derudover er der biologisk fakta og vilde informationer. Nogle er rekorder, som om verdens stærkeste mand, der kan løfte en vægtstang med fire kvinder. Andre er små videnskabelige tekster om, hvor mange knogler vi har i kroppen, hvor hurtigt huden udskifter sig selv og hvad der sker, når maden bevæger sig fra munden, gennem tarmene og ud i den anden ende.

Under læsning bliver både børn og voksne - og deres kroppe også inddraget gennem tankevækkende opgaver og spørgsmål. Kan du for eksempel tegne med dine tæer? Eller prøv om du kan slikke dig på albuen. Flere af øvelserne handler om sanserne, hvordan vi ser, hører, dufter og ikke mindst mærker verden. 

Det er utroligt fascinerende og vildt hvad den krop egentlig gør og kan. Bogen passer lige ind i børnenes nysgerrighed kan læses på forskellige måder. I kan læse bogen som en samling af rim, som en faktabog om kroppen eller som en aktivitetsbog. I kan også blande det, se hvad der sker når I sammen udforsker bogen - og kroppen.

Sanselig læsning
Vi voksne kan godt lidt glemme kroppen, fordi vi er så meget i vores hoveder. Børn har en mere sanselig tilgang til krop og verden. Kroppen. Rim og mirakler rimer og fortæller, men en vigtig del af bogen er også Peter Bay Alexandersens tegninger, der viser de forskellige kropsdele, organer, små opgaver eller vilde fakta. Bogen skal som kroppen både ses, høres og mærkes, og læsningen bliver en sanselig og kropslig oplevelse i sig selv.
Kroppen bliver inddraget helt bogstaveligt. Både gennem øvelserne og gennem sproget, bogstaverne, rimene og rytmen. For kroppen er forunderlig, men det er sproget også. Det viser Marianne Iben Hansen endnu en gang, mens hun leger med rim og rytme. Og indbyder til leg med krop og sprog.

 

 

FIND BOGEN HER