Kristin Hannah om den perfekte skrivedag: "Når det sker, så er det ren magi."

For Kristin Hannah findes der intet bedre, end den perfekte skrivedag. Hun er aktuel med FIREFLY LANE og skriver ganske enkelt fordi det frigør noget i hende. En perfekt skrivedag starter med en dejlig tur på stranden og slutter med at sidde i en havestol på terrassen med en notesbog i hånden. 

Af Henrik Schütt

 

Kristrin Hannahs bog FIREFLY LANE er en international bestseller og bogen bag serien, der blev et kæmpehit på Netflix. Vi har spurgt Kristin Hannah, hvad der udgør den perfekte skrivedag, hvorfor hun skriver og hvilke bøger, der har inspireret hende.

Hvordan ser en perfekt skrivedag ud for dig?

Hmm, lad mig tænke. Den perfekte skrivedag. For det første, så er jeg et sted, hvor jeg kan høre havets bølger slå ind langs stranden og hvor den varme brise blæser igennem træernes grønne blade. Så står jeg tidligt op, løber en dejlig tur på stranden, og så tager jeg hjem for at begynde dagens arbejde. Jeg elsker at sidde i en havestol på min terrasse med en notesbog i hånden, og så overgive mig selv til historien. Det sker ikke hver dag – egentlig ikke særlig ofte – men når det sker, så er det ren magi. Og den perfekte skrivedag.

Jeg skriver ganske enkelt fordi det frigør noget i mig. Det er det bedste job i verden.

Hvorfor skriver du?

Jeg skriver ganske enkelt fordi det frigør noget i mig. Det er det bedste job i verden. Det giver mig muligheden for at være den kone/mor/ven jeg gerne vil være, med masser af tid til dem jeg holder af, mens det også giver mig noget, der er helt mit eget, noget der definere mig som individ.

Hvad er din yndlingsbog?

Nogensinde? Dræb ikke en sangfugl af Harper Lee. Den seneste? Vindens skygge af Carlos Ruiz Zafón.

 

OM FORFATTEREN

Kristin Hannah (f. 1960) er en prisbelønnet forfatter, der har udgivet flere end tyve romaner. Hun fik sit store internationale gennembrud med NATTERGALEN (2016), der ved udgivelsen tog verden med storm og var på de amerikanske bestsellerlister i over 100 uger. Da Netflix havde premiere på tv-serien FIREFLY LANE, var den at finde blandt tjenestens ti mest populære tv-serier.

Firefly Lane

Firefly Lane

Sommeren 1973 er ved at gå på hæld, da Kate Mularkey og Tully Hart møder hinanden. På overfladen er de hinandens modsætninger, men et stærkt venskab vokser frem, og snart er de to uadskillelige.

De næste tre årtier er de hinandens faste holdepunkt i tilværelsen. Sammen kan de klare alt. Men bedst som de tror, at de har været det hele igennem, river én fatal beslutning dem fra hinanden og sætter både deres mod og venskab på en umulig prøve.

Firefly Lane er en rørende hyldest til venskabets ubrydelige bånd. En fortælling om løfter og troskab, om hemmeligheder og forræderi og om den ene person, der altid kender ens dybeste hemmeligheder og inderste ønsker.

Firefly Lane er blevet filmatiseret af Netflix, hvor den kan ses som tv-serie.

Pressen skriver: 

»Fantastisk medrivende og storslået fortælling om et livslangt venskab, svigt og kærlighed.«
- Lektørudtalelse 

»Oplagt læsning til liggestolen.«
- Ude og Hjemme

»Kristin Hannah har skrevet nok den bedste bog om venskab, jeg til dags dato har læst ... Firefly Lane er fantastisk.«
- Bogblogger.dk

Kvinde læser gode bøger på stranden
Anbefalinger

18-06-2021

Sommerbøger: Her er den ultimative guide til feel good-ferielæsning

Få anbefalet de allerbedste bøger til din sommerferie.
Interview

04-05-2021

Frida Skybäck: ”Denne bog står mit hjerte ekstra nært”