Frida Skybäck: ”Denne bog står mit hjerte ekstra nært”

Frida Skybäcks roman BOGHANDLEN VED THEMSENS BRED blev hendes store gennembrud i hjemlandet Sverige, hvor den solgte så mange eksemplarer, at Skybäck kunne begynde at skrive på fuld tid. Men bogen er også særlig for forfatteren, fordi den foregår i hendes tidligere hjemby London, som hun holder meget af.

4-5-2021

Frida Skybäck 

Hvordan fik du ideen til bogen BOGHANDLEN VED THEMSENS BRED?

Jeg ville skrive en roman, der fangede den specielle atmosfære i London. Jeg boede selv i byen i 2 år og elsker den specielle stemning, der er: Mennesker fra alle hjørner af verden, fantastisk mad, spændende kultur og smuk historie.

Hvad er den bedste bog, du nogensinde har skrevet?

Det er umuligt for mig at svare, for jeg elsker alle mine bøger. BOGHANDLEN VED THEMSENS BRED står dog mit hjerte ekstra nært, fordi den blev mit store gennembrud. Alene i Sverige har den solgt over 120.000 eksemplarer og oversættes nu til flere andre sprog. Takket være den kan jeg nu arbejde som fuldtidsforfatter.

Hvad arbejder du på lige nu?

Lige nu arbejder jeg på en spændingsroman – DEN RODLØSE. Alle mine feel good-romaner er baseret på et grundlæggende mysterium, så det var ikke et stort skridt for mig at prøve en ny genre, men samtidig meget sjovt at udfordre mig selv. Så jeg tænker ikke rigtig på genrer, når jeg skriver - mit mål er altid at fortælle rigtig gode historier, der fanger mine læsere, uanset stil og tema.

Hvad for nogle temaer er med i BOGHANDLEN VED THEMSENS BRED?

Bogen har mange temaer - søskenderivalisering, familiehemmeligheder og ufrivillig barnløshed – men frem for alt handler det om at finde vej tilbage til livet efter at have lidt en stor sorg. Hovedpersonen Charlotte har mistet sin mand i en bilulykke, og da hun arver et hus i London med en boghandel i, bliver det en mulighed for at starte forfra. Hun opdager, hvor helbredende bøger og læsning kan være, men også at hun har brug for at lukke andre mennesker ind for at blive lykkelig igen.

Du har boet i London, så hvad er dine bedste tips til at opleve byen, når vi kan rejse igen?

Et tip er at følge Themsen, der løber gennem byen. Langs den finder du spændende restauranter, søde små butikker, interessante museer, smukke bygninger som Westminster Palace og historiske monumenter som Tower Bridge. Fra flere af disse steder har du også en fantastisk udsigt over byen. Åh, hvor jeg dog længes efter at komme tilbage.

Boghandlen ved Themsens bred

Boghandlen ved Themsens bred

Charlotte bor i Stockholm og har pludseligt mistet sin elskede. Men midt i sorgen får hun en uventet nyhed om, at hun har arvet et hus i London efter en nærmest ukendt moster. Huset rummer også en gammel boghandel, der dog er faldefærdig og tæt på konkurs.

Charlotte ved ikke, hvordan man driver en boghandel, men et spirende venskab med de lettere excentriske medarbejdere giver hende mod og håb. Sammen kan de måske få det til at lykkes?

Mens Charlotte kæmper for at redde boghandlen, går det langsomt op for hende, at der er noget, der ikke stemmer. Hvorfor har Charlotte aldrig mødt sin moster? Og hvad er det for en mørk hemmelighed, huset gemmer på?

Boghandlen ved Themsens bred er en varm og håbefuld feel good-roman om, hvordan et hus fyldt med bøger, en uventet forelskelse og en buttet gammel hankat kan blive en ny begyndelse i livet.

 

Pressen skriver:

 »Virkelig en skøn feelgood-roman med de helt rigtige temaer.«

– Bogblogger.dk