Læs artiklen

Jens Christian Grøndahl får anmelderros for sin nye roman

Jens Christian Grøndahl får anmelderros for sin nye roman

”Han skriver som en maestro” og ”der er samtid og krise for fuld udblæsning” er nogle af vurderingerne. 

Forfatteren Jens Christian Grøndahl har med romanen INDE FRA STORMEN skrevet en højaktuel samtidshistorie, hvori han tegner et dramatisk, eksistentielt og konfronterende mandeportræt. 

Anmelderne har kvitteret med tilbagemeldinger som: ”Jens Christian Grøndahl er en meget sikker forfatter. Som stilist og som tænker” og ”der er samtid og krise for fuld udblæsning (…) romanen handler i den grad om nogle fænomener, der er med til at kendetegne tiden”.

INDE FRA STORMEN kaldes: ”En både effektivt skrevet og raffineret konstrueret samtidsroman”. Og en avis fastslår, at man med Jens Christian Grøndahl som forfatteren er garanteret ”en præcis beskrivelse af intriger, forventninger og fordomme i den bedre middelklasse”, samt at ”romanen vil med stor sandsynlighed skaffe ham endnu flere læsere”. Endelig roses Grøndahl i en af anmeldelserne for at skrive ”som en maestro”. 

I INDE FRA STORMEN inviteres læserne til at reflektere over de komplekse menneskelige relationer bag den polariserende tidsånd, der trænger ind i intimsfæren. For det er sådan, at alt i forfatteren Adam Huus’ liv er ved at kæntre, da han og hans hustru, Harriet, kører fra København. Ingen af dem ved, hvor længe de skal være adskilt. Adam har ikke skrevet en bog i flere år, og han frygter, at det er forbi. Fortiden indhenter ham med uventet kraft, da hans voksne datter rammes af en uheldssvanger tilstand. Samtidig hvirvles han ind i #MeToo’s virale stormvejr.

FIND BOGEN HER

Roman allerede solgt til udgivelse i udlandet

Ligesom i sin tidligere roman TIT ER JEG GLAD viser Jens Christian Grøndahl sig i INDE FRA STORMEN fra den humoristiske side, når han med bid og et skarpt blik for den moraliserende samtid skildrer det flossede nutidsmenneske, skrøbeligt spændt ud mellem relationer og ambitioner. 

Om TIT ER JEG GLAD skrev den franske avis Le Monde: 

”Grøndahls tour de force er at få en roman om det hele ud af næsten ingenting. Ingen hæver sig over det almindelige som denne store forfatter. Uden at puste sig op. Ukunstlet enkelhed er hans kendemærke. Som på et maleri af hans landsmand Hammershøi er alt enkelt, men dybt, elegant, subtilt.”

INDE FRA STORMEN udkommer senere på året i Holland og Belgien.

OM FORFATTEREN

Jens Christian Grøndahl, f. 1959, er ophavsmand til et stort internationalt og prisbelønnet forfatterskab, der er lige så udbredt i Frankrig, Holland og Belgien som i Danmark. Han har skrevet flere end 30 bøger, herunder romaner, essays, børnebøger, skuespil og en selvbiografi.