Sommerens mest forførende og intense roman

HIMMELSTORMERE er en gribende roman om to uforglemmelige kvinder, hvis livsvalg og skæbner elegant flettes sammen på tværs af århundreder og kontinenter. Det er en roman, der med dyb empati udforsker, hvordan man kan forsone sig med, hvem man selv er, og finde ud af at leve sit liv, så man ikke bliver et offer for ydre omstændigheder.

11-05-2022

Forfatter Maggie Shipstead

Lige siden den skæbnesvangre nat, hvor hun som spæd blev reddet ud af flammerne på et synkende skib, til den dag hun første gang ser fly cirkle hen over barndomslandets store vidder til den dag, hun selv får mulighed for at se jorden fra luften, har Marian Graves’ liv været kendetegnet ved sult efter både frihed og fare.

 

Efter en omtumlet tilværelse, der blandt andet indeholder et fatalt ægteskab med en spritsmugler, en professionel karriere som pilot i Alaska og en heroisk krigsindsats under 2. Verdenskrig som pilot i England, beslutter Marian sig for at flyve jorden rundt i en storcirkel hen over Jordens poler.

Et halvt århundrede senere har Hadley Baxter, en strålende, men kriseramt Hollywood-skuespillerinde, takket ja til en rolle som Marian Graves i en film om den forsvundne pilots liv. En rolle, der får større betydning for Hadley, end hun nogensinde kunne have forestillet sig, og som driver hende ud i en større undersøgelse af Marians liv og hemmeligheder.

HIMMELSTORMERE blev shortlistet til Booker-prisen 2021 og er Maggie Shipsteads store gennembrud.

Det er sjældent at læse en roman, der er lige så smukt opbygget, som den er elegant skrevet … En roman, der udvider læserens horisont, og som er bevægende og overraskende på alle måder. 

Læs uddrag fra bogen:

Marian sagde: ”Allerede som barn vidste jeg, at jeg var nødt til at tjene penge for at blive pilot, så jeg klippede håret af og klædte mig som en dreng, så jeg kunne tage forskellige småjobs.” ”Lod folk sig narre af det?” ”Nogle gjorde. Visse mennesker ser aldrig det, der er lige foran næsen på dem, uanset hvad. Og jeg tror, at andre foretrak at lukke øjnene. Og så var det ikke så usædvanligt for folk i Montana at leve på kanten.” Hun fortalte dem om, hvordan hun havde samlet flasker og kørt for mr. Stanley, om onkel Wallace og hans druk og spil. ”Og så kom der en mand, som tilbød at betale for flyvetimer.” Eddie så undrende på hende. ”Hvorfor?” ”Det viste sig, at han gerne ville giftes med mig.” ”Hvordan fik du snoet dig ud af det?” spurgte Ruth. Marian tvang sig selv til at se Ruth i øjnene. ”Det gjorde jeg ikke. Jeg giftede mig med ham. Til sidst."