Læs mere

»Det, der fascinerede mig mest ved thrillergenren, var det hurtige tempo i det hele.«

»Det, der fascinerede mig mest ved thrillergenren, var det hurtige tempo i det hele.«

Den norske forfatter Samuel Bjørk, der i 2013 debuterede som krimiforfatter med første bog i serien med de to efterforskere Holger Munch og Mia Krüger er tilbage med tredje, selvstændige bind i Munch & Krüger-serien, der er solgt til udgivelse i over 30 lande og har placeret sig solidt på de internationale bestsellerlister.

Samuel Bjørk er et pseudonym for den norske forfatter, manuskriptforfatter og singer-songwriter Frode Sander Øien. Han skrev sit første teaterstykke som 21-årig, har skrevet flere romaner, og oversat blandt andet Shakespeare.

Find bogen her

I et interview til Penguin Random Houses netavis, deadgood, fortæller han om, hvorfor han skiftede genre og kastede sig over krimien:

 »Det, der fascinerede mig mest ved thrillergenren, var det hurtige tempo i det hele. Jeg har altid været den slags person, der aldrig kunne sidde stille, og jeg keder mig meget let, så jeg ville prøve at skrive noget, hvor spændingen aldrig sluttede, altid fortsatte, den ene dramatiske højdepunkt efter det anden. Jeg ville skrive et projekt, som endte med at være noget, som du ikke kan lægge ned eller stoppe med at læse, og når du er færdig med det, vil du bare fortsætte med næste bind.«

Jeg har altid været den slags person, der aldrig kunne sidde stille.

Selv de mindre karakterers psykologiske tilstand er præcist beskrevet. Med fokus på små børns liv viser Samuel Bjørk, hvilke slags oplevelser der kan forårsage følelsesmæssige skader eller psykiske lidelser. Der er en slags social kritik i dette aspekt om hvilket Samuel Bjørk fortæller:

»Inden jeg begyndte at skrive på denne serie, som er min første genre-roman, besluttede jeg, at jeg ikke ville gøre det, hvis jeg ikke på en eller anden måde ikke kunne skildre mine synspunkter på samfundet i den.«

Find bogen her

Også i DRENGEN I SNEEN møder vi disse aspekter af omsorgssvigt og social kritik. Munch, Krüger og deres særlige opklaringsenhed står over for den mest skræmmende og farlige form for seriemorder. En uforudsigelig seriemorder, der tilsyneladende vælger sine ofre helt tilfældigt, men i hastigt tempo. Hvordan stoppe en morder, når ingen kan forudse næste træk?

SAMUEL BJØRK er et pseudonym for den norske forfatter, manuskriptforfatter og singer-songwriter Frode Sander Øien (f. 1969). Med Der hænger en engel alene i skoven debuterede han som krimiforfatter i 2014. I 2016 kom efterfølgeren Uglen dræber kun om natten.

Artikel

»Det var næsten umuligt for mig at flygte.«

Forfatter Mariette Lindstein slap væk fra Scientology i 2004 efter 25 års arbejde for bevægelsen. SEKTEN PÅ TÅGEØEN er en thriller baseret på oplevelserne og flugten fra Scientology-kirken.

Læs mere