»Jeg elsker at skabe fiktive karakterer i virkelige omgivelser«

Corina Bomann skriver fascinerende historier om stærke kvinder på et bagtæppe af historiske begivenheder og bliver kaldt »den nye Lucinda Riley«. Her fortæller hun om romanen SOPHIAS HÅB. 

Af Sisse Tvegaard Andersen og Kim Andrea Brofeldt / 29-04-2024

Forfatter Corina Bomann 

Corina BomannCorina Bomann er en af Tysklands mest succesfulde forfattere. Hendes bøger er oversat til flere end 20 sprog. Hun fik sit litterære gennembrud i 2012. SOPHIAS HÅB er den første af hendes bøger, der udkommer på dansk

I SOPHIAS HÅB, der er første bind af en serie, følger man den unge gravide Sophia, der i 1926 rejser til Paris og kommer til at arbejde sammen med den legendariske Helena Rubinstein - der har nogle ganske særlige krav til, hvordan hun skal leve sit liv.

Undervejs i fortællingen får man også et interessant indblik i den såkaldte pudderkrig, der var en virkelig rivalisering mellem de to førende makeup-producenter, Helena Rubinstein og Elizabeth Arden

Her fortæller Corina Bomann om, hvordan hun fik inspirationen til den spændende serie om Sophia Krohn.

- Jeg kan godt lide at skrive bøger, der foregår i den første halvdel af det 20. århundrede. I løbet af den tid skete der store og vigtige forandringer for kvinder. Suffragetterne – som havde den røde læbestift som deres kendetegn – kæmpede for retten til at stemme, og kvinderne begyndte at bevæge sig ind på områder, som indtil da havde været mændenes enemærker.

LÆS OGSÅ: Jade Beer om AMBASSADØRFRUEN I PARIS

Sophia kom til mig, efter jeg så en dokumentar om pudderkrigen. Jeg elsker at skabe fiktive karakterer i virkelige omgivelser, så det var den måde, hun blev skabt. Sophia er en ung, viljestærk kvinde, som gerne vil være kemiker. Som en af de første kvinder i Tyskland, får hun muligheden for at blive det, men kærligheden kommer i vejen. Alligevel lykkedes det hende at få en frisk start, selv om der er forhindringer på vejen, forklarer forfatteren. 

bogTIPS direkte i indbakkenHold dig opdateret på litteraturnyheder, find inspiration til din næste læseoplevelse, og få gode tilbud og rabatter direkte i indbakken som medlem af Gyldendals Læseklub. Læs mere HER.

Romanen SOPHIAS HÅB tager udgangspunkt i virkelige personer og begivenheder og har derfor krævet en omfattende research af forfatteren. Corina Bomanns bøger har ofte historiske rammer, så det er en proces, hun har stor erfaring med.

– Jeg har samlet utroligt meget materiale om Helena Rubinstein og Elisabeth Arden, inklusive begge kvinders erindringer.

LÆS OGSÅKate Morton om REJSEN HJEM

Oven i det ville jeg gerne have en god forståelse af de steder og miljøer, der skulle være med i bogen, så jeg har prøvet at besøge så mange steder som muligt og lavet grundig research i de kilder, også akademiske, der findes på nettet, fortæller Corina Bomann, der allerede har sit næste bogprojekt i tankerne. 

– I mit næste projekt vil fokus endnu en gang være på stærke kvinder, der møder store udfordringer. Jeg vender tilbage til et land, hvor jeg tidligere har været i en af mine serier. Kontrasten mellem rig og fattig spiller en rolle, og så vil der selvfølgelig være en stor kærlighedshistorie.

Vil du vide mere om Pudderkrigen og rivaliseringen mellem Elizabeth Arden og Helena Rubinstein? Læs artiklen hos femina.dk

Sophias håb

Sophias håb

BERLIN, 1926. ER VERDEN KLAR TIL EN UNG KVINDE MED STORE DRØMME?

Den unge Sophia Krohn er gravid, men barnets far vil ikke kendes ved hende. Samtidig har Sophias familie vendt hende ryggen, og drømmen om en lysende karriere inden for kemi synes at være knust.

Men skæbnen fører hende fra Berlins dystre gader til Paris' funklende boulevarder, hvor en uventet mulighed venter. Den legendariske Helena Rubinstein bliver betaget af Sophias særlige karisma og revolutionerende cremer. Hun tilbyder Sophia en unik chance på én hjerteknusende betingelse: at Sophia sværger at forblive ugift i et helt årti, og det netop som en ny flamme har tændt en gnist i hende.

I en verden, hvor ambitioner kræver personlige ofre, bliver Sophia udfordret til det yderste. For hendes rejse er mere end bare en søgen efter kærlighed – den er opfyldelsen af en livsdrøm.

Pressen skriver: 
"Elsker du bøger af Lucinda Riley og Santa Montefiore? Så bliver du vild med Corina Bomann."
– MAX Magazine

"En ny Lucinda Riley er født, og hun hedder Corina Bomann."
– de Volkskrant

"En ægte pageturner."
– Nederlands Dagblad

"Læsere, der holder af realistiske historiske romaner med vægt på venskab og kærlighed, vil nyde denne roman."
– Lektørudtalelse