Christoffer Holst om feel good genren, uventet inspiration og den helt rigtige ferielæsning

Christoffer Holst har med SOLSKIN OG PARMESAN skrevet årets hyggeligste sommerbog, lige til at nyde i solen. Her fortæller Christoffer Holst, hvad der inspirerede ham til at skrive SOLSKIN OG PARMESAN og hvilke bøger han selv gerne vil læse denne sommer.

Af Henrik Schütt // Forfatterfoto: Caroline Andersson

Hvordan er det at være en yngre mandlig forfatter i feel good genren, der ofte er præget af kvindelige forfattere?

Mange mennesker spørger mig om dette, men sandheden er, at jeg sjældent tænker over det. Jeg har læst og skrevet i denne genre i lang tid, også før jeg blev udgivet som forfatter. Det har altid talt til mig. Selvom feel good romaner normalt handler om kvinder og er skrevet af kvinder, er historiens fokus altid omkring håb og det at vove sig ud i at prøve noget nyt. Og den besked går faktisk ud over køn. Men man bør aldrig undervurdere det faktum, at det er kvinder, der har gjort feel good genren til en succes, både når man tænker på forfattere og læsere. Det er cool.

Hvilke forfattere/mennesker har inspireret dig til selv at skrive og hvor finder du inspiration til handlingen i dine bøger?

Jeg ser meget op til britiske forfattere som Veronica Henry, der skriver så smukt, at du aldrig vil stoppe med at læse. Men jeg får også en masse inspiration fra film. Se bare på Nora Ephron, den romantiske komedies gudmor, der skriver strålende dialoger. Når det kommer til plottet i mine bøger, osptår de ofte helt uventede steder. Jeg rejser meget, helst rundt i Sverige, og nogle gange finder jeg bare et sted, som jeg føler, jeg er nødt til at skrive om. Så det var med Öregrund i SOLSKIN OG PARMESAN.

Men man bør aldrig undervurdere det faktum, at det er kvinder, der har gjort feel good genren til en succes, både når man tænker på forfattere og læsere. Det er cool.

Er der flere bøger på vej fra dig og kan du afsløre lidt om hvad der er i vente for os læsere?

Absolut, lige nu skriver jeg en selvstændig feel good roman, der udkommer på svensk næste forår. Det handler om restaurantbranchen i 80'erne og i dag. En historie fuld af familiehemmeligheder og kærlighed - og selvfølgelig masser af mad!

Hvilken bog tager du selv med på ferie i år?

Jeg spekulerer på, om jeg skulle forsøge mig på Lucinda Riley. Alle har læst hendes bøger undtagen mig. Og så en samling kronikker af Ruth Reichl, en af mine yndlingsforfattere!

Solskin og parmesan

Solskin og parmesan

NOMINERET TIL ÅRETS FEEL GOOD-ROMAN I SVERIGE

Hilda har booket en uges italiensk madlavningskursus i Toscana, og hun kan slet ikke vente. Hun arbejder til daglig som kok, men der er langt fra at skrælle gulerødder i en børnehave til drømmen om den liflige duft af citron under den italienske sol. Så da hun i lufthavnen sammen med de andre deltagere får at vide, at turen er aflyst, må hun hanke op i sig selv. Plan B er trods alt bedre end ingenting.

Det er Rasmus ikke helt enig i. Den tidligere popmusiker, der tilbringer de fleste dage på sofaen, sagde kun ja til turen, fordi hans
søster overtalte ham, og han er mere end skeptisk, da han hører, at kurset nu skal afholdes i den lille, svenske kystby Öregrund.

Men alle deltagerne har brug for at komme væk fra hverdagen, og selvom Öregrund ikke er Toscana, spreder den italienske stemning sig sammen med duften af hjemmelavet pesto. Hilda og Rasmus kunne ikke være mere forskellige, men da først maden er serveret under den svenske sommersol, og den kølige hvidvin er trukket op, kommer der både nye følelser og gamle hemmeligheder på bordet.

Pressen skriver: 

»Én af de allerskønneste feel-good romaner denne sommer i forfriskende svenske omgivelser.«
- Bogblogger.dk

»En skøn bog til solvarme dage.«
- Julies bogblog

Artikel

28-01-2021

Fortællinger, du forelsker dig i: Nu bliver Jenny Colgans bøger lige så smukke udenpå, som de er indeni

De populære feel good-serier DET LILLE BAGERI og ROSIE HOPKINS af romanceforfatteren Jenny Colgan bliver genudgivet i et smukt, nyt look. Vi tager et kig på bøgerne, så du er klædt på til at kaste dig over de hjertevarme fortællinger.

Artikel

18-08-2021

Så sprang hun ud som forfatter

Egentlig tog Amy Daws hul på forfatterkarrieren med en memoir om barnløshed. Nu skriver hun hede romancer om fire britiske fodboldbrødre.