Historien om Pia, Makrel og resten af familien Bullshit

Historien om Pia, Makrel og resten af familien Bullshit

BULLSHIT er en dokumentarisk beretning om rockerklubben Bullshit og den familie, de blev til. Om hævn, kærlighed og død. Forfatterparret bag bogen er de erfarne journalister Camilla Stockmann (Politiken) og Janus Køster-Rasmussen (DR).

For 40 år siden lød det første skud i det, som siden er blevet kaldt rockerkrigen. 

Med paralleller til den aktuelle bandekrig røg to grupperinger ud i en langvarig og blodig konflikt, som endte med den enes udslettelse. 

Midt i konflikten stod et ungt par: Pia og Makrel. Sidstnævnte blev offer i en af rockerkrigens mest opsigtsvækkende likvideringer.

Præsidenten for Bullshit, Henning Norbert Knudsen, også kendt som Makrel, blev dræbt i 1984. Her bæres hans kiste ud fra Tårnby Kirke på Amager. Forrest til venstre bærer Krølle, der overtager posten som præsident i klubben efter drabet. Til højre bærer Pia, Makrels kone. PRIVATFOTO FRA BOGEN.

Pia fra Vestamager er 16 år, da hun i 1978 bliver kærester med det kriminelle bandemedlem Makrel.

Parret var blevet bragt sammen over to drab begået med seks dages mellemrum: Makrels skolekammerat blev skudt på Daddy’s Dance Hall i det indre København, og på Islands Brygge blev en ung pædagogmedhjælper fra Pias vennekreds ramt i halsen af en haglbyge.

Makrels bande og Pias venner søger hævn. Sammen danner de klubben Bullshit og udkæmper Danmarks første rockerkrig mod fjenden, den amerikansk funderede klub Hells Angels. Krigen udvikler sig til de største væbnede kampe i Danmark siden Anden verdenskrig, og op gennem 1980’erne bliver yderligere seks Bullshit-medlemmer likvideret.

Dette er historien om Pia og Makrel og Bullshit, som nu fortælles på baggrund af et stort researcharbejde med mere end100 mundtlige kilder og en stribe aktindsigter i retsdokumenter og efterforskningsmateriale. 

Det er en historie om et generationsoprør uden idealisme. Og om unge fra samfundets bund, der søgte et bedre og mere spændende liv end deres forældre.

Find bogen her

Redaktionen anbefaler: