Bøger om Kongehuset, der åbner Amalienborgs døre for dig

Træd ind ad porten hos Kongehuset og bliv ’dus’ med de kongelige. I biografier, på tegninger og på billeder får du et unikt syn på et af verdens ældste monarkier. God fornøjelse.

Forsidebilleder af bøger om Kongehuset 

Bøger om Kongehuset til dig, der vil kende mennesket under kronen

Vil du gerne helt tæt på de kongelige? Bag de royale titler finder vi mennesker med unikke fortællinger og beretninger. Med årene har den royale familie åbnet sig mere og mere op for den danske befolkning, så vi nu har mulighed for også at lære de kongelige at kende som sårbare individer og medmennesker. 
MONARK OG MENNESKE er et nært portræt af Dronning Margrethe. Gennem beretninger fra mennesker med fagligt eller personligt forhold til dronningen, får vi et portræt af en regent, der har repræsenteret Danmark udadtil og forenet landet indadtil. Du kan også læse om Dronning Margrethe i BARN AF BESÆTTELSEN, hvor Dronningen sammen med 27 andre kendte danskere fortæller ærligt og gribende om en opvækst under den tyske besættelse. 

Samme nærhed får du i UNDER BJÆLKEN, Kronprins Frederiks fortælling om at finde sig selv i rollen som kommende konge. Som læser får du et indblik i Kronprinsen som familiefar, frømand, akademiker, konge og meget mere. Bogen bør læses af både dem med interesse i Kongehuset, og dem, der ønsker at læse et stærkt portræt af et usædvanligt menneske i en usædvanlig situation.

Bøger om Kongehuset til dig, der vil dykke ned i historien

Får det din puls op at læse om fortidens kongelige intriger og monarkiets kampe og sejre? Vil du gerne tilbage i tiden for at lære mere om Kongehusets historie? Den historiske biografi FREDY om Frederik d. 8., ’Den evige kronprins’, er historieskrivning, når det er bedst. Efter 42 år som kronprins nåede Frederik d. 8. kun at opleve seks år og 106 dage som konge. Læs om den tumultariske periode med forfatningskamp, systemskiftet i 1901 og de anspændte dynamikker, der herskede i Kongehuset. 
Du kan også bruge Kongehuset som en prisme til at forstå nationalhistorien med DE DYBESTE RØDDER, når Dronning Margrethe agerer rejsefører på et togt gennem Danmark. Det er historien om Danmark og danskerne fortalt af en regent, der kender hver en krog af landet og forstår at tage folkesjælen på kornet. 

Eller lær mere om en af de mest dramatiske perioder for både Kongehuset og Danmark i KONGEHUSET UNDER BESÆTTELSEN. 180 unikke og historiske fotos af Dronning Margrethe og hendes familie udfolder den samlede fortælling om, hvordan den tyske besættelse af Danmark 1940-1945 med ét slag forandrede kongefamiliens liv og position

Bøger om Kongehuset til dig, der vil lære om livet på slottet

Hvordan ser det ud, når der dækkes op til Dronningens morgenmåltid? Og hvordan bliver man royal kammertjener? Der er nok læsestof til dig, der gerne vil ind bag murene på Amalienborg og lære om Kongehusets samlinger og dagligdag.

I DRONNINGENS PRIVATE SKATTE giver hofinventarinspektør Elisabeth von Buchwald unik adgang til det private, kongelige inventar. Kom helt tæt på historiske, spændende og værdifulde ting fra den private del af Kongehusets samlinger og hør de dramatiske fortællinger bag skattene. Du kan også lære mere om de skatte, der er lavet fra Dronningens egen hånd i DRONNINGENS KIRKETEKSTILER. Et illustreret pragtværk om samtlige af Dronningens broderiarbejder og designs til de danske kirker. Skrevet af to af landets mest vidende forfattere inden for kirkelig kunst og tekstiler, seniorforsker Anne Hedeager Krag og tekstilkunstner Vibeke Lindhardt. Eller lær mere om de mennesker, der får Amalienborg til at køre rundt. KAMMERTJENEREN er et portræt af royal kammertjener Anker Andersen – fra hans ydmyge arbejderhjem i Tommerup på Fyn til Amalienborg Slot i København. Gennem et langt forløb, der startede med tjeneste for Kong Frederik IX og fortsatte med Prins Henrik, træder vi sammen med Anker Andersen ind gennem de majestætiske dobbeltdøre og videre ind i beretningen om den levede historie i danskernes kongehus.

Bøger om Kongehuset til dig, der har brug for noget særligt

Synes du, at biografier og historiebøger er for kedelige, så kan det være, at du i stedet skal have fat i BLÆKSPRUTTEN OG KONGEHUSET. Her får du et humoristisk blik på Kongehuset gennem årene med Blækspruttens mange karikaturer og satiretegninger. Med glimt i øjet fortælles mere end 130 års royal Danmarkshistorie med hovedvægt på de seneste 70 år, når Blæksprutten følger Kongehusets udvikling fra distance til inklusion. Danmark har verdens mest moderne monarki, og det er Blæksprutten det bedste bevis på.
Har du stadig ikke fundet noget, der vækker din interesse, er det måske på tide at krydse landegrænserne. I serien DEN ENGELSKE KONGEFAMILIE kan du komme helt tæt på en af de mest berømte og berygtede royale familier. Serien byder på skandaler, hemmeligheder, rigdom, pligter og ulykkelig kærlighed, når du får fortællingerne fra Elizabeths uventede tronbestigelse til Harry og Meghans skandaløse exit. 

Kongen ridetur
Uddrag

29-10-2020

Over ham fløj nazisternes bombemaskiner: Dengang kongen red gennem København hver morgen for at styrke sit folk

KONGEHUSET UNDER BESÆTTELSEN er historien om en familie, der ligesom resten af danskerne blev taget på sengen en tidlig aprilmorgen i 1940 og derfra måtte indtage et nyt ståsted og kæmpe sig gennem de fem besættelsesår.