Det er bare en virus

BLIXEN ELLER KAOS
Episode 30
 

> Lyt på Apple Podcast
> Lyt på Spotify

> Stream det hele på Gyldendal Stream her

 

Coronapandemien har kostet statskassen 120 milliarder kroner – til gengæld er pandemien snart slut, siger WHO - også selv om dronning Margrethe lige har fået corona for anden gang.

Hele verden er travlt optaget af energikrise, inflation og trusler om atomkrig, men samtidig er en helt anden virus gået på eventyr iblandt os - og den kan vise sig at blive the next big thing.

Vi tager en status på pandemien og et kig ind i fremtidskuglen med virusforsker Anders Fomsgaard, forfatter til bogen DET ER BARE EN VIRUS.

 

Gæst: Anders Fomsgaard, virusforsker og forfatter
Vært: Michelle Tubæk Gram

 

 

Bøgerne vi taler om: 

Det er bare en virus

Det er bare en virus

Ny udvidet udgave.

Overlæge og virusforsker Anders Fomsgaard fra Statens Serum Institut har opdateret sin skrækfascinerende og paradoksalt underholdende bog fra 2019 - Det er bare en virus - om en lang række af de virus, vi mennesker må leve med - fra herpes hele vejen til hiv og ebola. I den nye udgave er der tilføjet et omfattende kapitel om corona, et kapitel om diarrévirus og meget mere om abekopper. 

Bogen handler om de grove virus, der truer os med udbrud og globale pandemier. De utilpassede virus, der egentlig burde bedrive deres spil i dyr, men kan finde på at springe på os mennesker, hvis vi kommer i vejen. De klamme virus, der går efter børn og folk med tæt kontakt til andres kroppe. Og så de virkelig syge virus, der ligger på lur i os, når vi er raske, og venter på deres dag, hvis vi svækkes.

Det er bare en virus er en virtuos blanding af videnskab og vilde personlige beretninger fra et liv i kampen mod virus. Bogen stiller skarpt på både nære og globale perspektiver, og som læser bliver man både en hel del klogere, lidt skræmt og overraskende godt underholdt.