Indsend manuskript

Skønlitteratur

Du kan sende manuskriptet med almindelig post til Gyldendal Skønlitteratur, Klareboderne 3, 1001 København K eller aflevere det personligt i Gyldendals reception mandag-torsdag mellem kl. 9.00-15.30 og fredag mellem kl. 9.00-15.00.

Manuskripter skal være på dansk og indsendes i papirform. Undlad venligst ringbind, mapper eller lignende. Vi modtager ikke manuskripter sendt over mail. Som udgangspunkt skal du aflevere så færdigt et værk som muligt. Er værket ikke færdigt, betinger vi os dog ved lyrik minimum 25 sider, ved prosa 75 sider.
Vedlæg gerne enkelte oplysninger om dig selv og om manuskriptets indhold i et følgebrev. Husk at skrive din postadresse, mailadresse og dit telefonnummer. 
Ved modtagelsen registrerer vi manuskriptet i de respektive redaktioner og sender en kvittering for modtagelsen hurtigst muligt. Redaktionerne vil tage stilling til en eventuel udgivelse og svare hurtigst muligt skriftligt inden for 8 uger (efter modtagelsen af kvittering). Vi bestræber os på at overholde denne tidsramme, men det hænder, at det ikke er muligt grundet travlhed. I den periode, hvor vi har manuskriptet til overvejelse, foretrækker vi, at det ikke sendes til andre forlag. 
Vi gør opmærksom på, at vi ikke sender manuskripter retur, ligesom vi ikke kan påtage os noget ansvar for tilsendt originalmateriale.

Børne– og ungdomslitteratur

Du kan indsende et printet manuskriptet med almindelig post til

Gyldendal Børn & Unge
Klareboderne 3
1001 København K

– eller aflevere det personligt i receptionen, samme adresse, mandag-torsdag mellem kl. 9.00-15.30 og fredag mellem kl. 9.00-15.00.


Faglitteratur og bøger om krop, sind og ånd

Du skal indsende et printet manuskript med almindelig post til 

Gyldendal Nonfiktion
Klareboderne 3
1001 København K 

Manuskriptet kan også afleveres personligt i Gyldendals reception, Klareboderne 3, 1001 København K, mandag-torsdag mellem kl. 9.00-15.30 og fredag mellem kl. 9.00-15.00.

Opklarende spørgsmål?
Vi har samlet de oftest stillede spørgsmål og besvaret dem alle – læs dem her.