Silas L. Marker

Beskrivelse

Silas L. Marker, f. 1994, er kandidatstuderende i filosofi og tilknyttet Center for Information og Boblestudier ved Københavns Universitet. Han har tidligere skrevet om digital kolonialisme, de store tech-firmaers magt og influencernes indtog i dansk politik.

Han er i august 2019 aktuel med bogen Os og dem. Identitetspolitiske akser, ideer og afsporede debatter skrevet sammen med Vincent F. Hendricks.

Fotograf: Robin Skjoldborg, 2019

Læs mere

Seneste udgivelse

Os og dem

Ord som identitetspolitik, krænkelseskultur og politisk korrekthed er blevet en fast del af den offentlige debat. Men ofte ender diskussionerne i et polariseret os mod dem: Mændene imod kvinderne, folket imod eliten og ytringsfrihedsforkæmperne imod de krænkelsesparate. Enten er du med dem, eller også er du med os, og du køber altid hele pakken.

Os og dem træder et skridt tilbage. Med aktuelle eksempler – både de store geopolitiske og de nære fra hverdagen – giver bogen en introduktion til identitetspolitiske kampe inden for køn, race, nationalitet og socialklasse. Hvilke positioner strides på feltet, og hvad er deres vigtigste pointer, idéer og uenigheder?

Os og dem fortæller også historien om dengang, da en højskolesang om en blond pige sendte CBS ud i shitstorm og satte den danske debat i brand. For at forstå, hvorfor en sang kunne få så meget opmærksomhed og skabe så dyb splittelse, analyserer bogen det meningsmiljø, de debatter foregår i, hvor unuancerede spidsvinklinger og polariserende fortællinger trives i jagten på kliks og viralitet.

Os og dem viser, hvordan vi kan få en bedre offentlig samtale om identitetspolitiske emner, diskrimination og magtforhold – med nuancerne, proportionerne og sandheden i behold.

Bøger af Silas L. Marker