Nikoline Werdelin

Beskrivelse

Nikoline Werdelin (f. 1960) er tegner og dramatiker.

Hun debuterede som tegner i 1984, da hun vandt Politikens tegneseriekonkurrence og som manuskriptforfatter i 1997 med LIEBHAVERNE. Siden da har hun forfattet og illustreret adskillige værker. Heriblandt Majse Njors børnebog ER DET HER DER BLIVER BOLLET? Fra 2009.

Gennem årene har Nikoline Werdelin modtaget flere priser og hædersbevisninger for sit virke, bl.a. modtog hun Modersmålsprisen i 2007 og Holbergmedaljen i 2010. I 2010 blev hun udnævnt til ridder af Dannebrog af 1. grad.

Læs mere

Seneste udgivelse

Homo Metropolis 2013-2014

I fire fortællinger skildrer Nikoline Werdelin kærligt men uden omsvøb det moderne menneske med alle dets brister, knaster og laster. Mød pigen Julie, som prøver at få sin forhutlede familie på ret køl inden skole-hjem samtalen. Seniormedarbejderen Hørdis, som har brygget sit livs sidste kande kaffe og vil til tops i organisationen. Sara der ikke kan tilgive Marco, som på sin side trænger til at spise mandepizza med bøf og kravle op i en mast. Og Hans Morten, nyslået pensionist, vordende bestsellerforfatter og børnebørnsallergiker, der forelsker sig i den bedårende forlagsredaktør, Silvie.

Med disse fire historier, som er blevet bragt i Politiken fra 2013-2014, sætter Nikoline Werdelin foreløbig punktum for Homo Metropolis, som er blevet kaldt Danmarks store samtidsroman – og et humoristisk mesterværk.

Pressen skriver:

»Årets lille, fine samling af Nikoline Werdelins livsvisdom. Bestikkende blegrød på ydersiden, men sort som skæbnen indeni. (…) Det er så hjerteskærende som altid, og så modigt set
– Anne Knudsen, Weekendavisen